E-tec mystinen vika

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Jre, 24/12/19.

 1. Jre

  Jre Well-Known Member

  Ongelmahan on seuraavanlainen:

  Eli tein 800r E-tec:iin koneremontin, jossa vaihtui orkkis männät, kampiakselin päätylaakerit ja sylinteripaketti. Kampiakseli myös oikaistiin. Remontin jälkeen kerkesin about 5km ajamaan, jonka jälkeen rupesi pätkimään ja puotti välillä toisen sylinterin pois pelistä ja myös moottorin valo syttyi. No ei muuta kun piuhan nokkaan kelkka ja koodia pukkasi rikkinäisestä EGT anturista (mittasinkin tämän yleismittarilla varmasti rikkinäiseksi). Jes jes uusi anturi paikoilleen ja sama peli lyhyellä testillä jatkuu. Ei muuta kuin uudelleen roikkaan ja satunnaisesti pukkasi vieläkin egt:ltä koodia ja känynti myös huono. Arveltiin bensapaine mitata siinä samalla ja nollan tuntumissahan se oli. Tankki hirveällä raivolla irti ja pumppuhan siellä oli levinnyt tankkiin niinkuin osasin jo arvata. Testasin samalla syöttää myös suoraan pumpulle virtaa ja se pelasi oikein hienosti, ei ylimääräisiä ääniä ja bensaa sylki oikein hyvin. Pumppu läjään ja muutamalla pop niitillä vielä varmistus, että pysyy läjässä.


  Tämän jälkeen kelkalla pystyy jo ajamaan ja pysyy käynnissä, mutta edelleenkin nopeammassa vauhdissa pätkii ja puottaa välillä toisen puolen pois... 60-80km/h vauhdissa alkaa viimeistään tuo temppuilu. Puolat olen käyttänyt kummatkin käsissä. Ne näytti päällisin puolin ehjiltä eikä ollut sylkenyt mähmää kartanolle. Puolan johdot mittasin myös ja nekin näytästi olevan kanssa kunnossa. Uuden kynttilät tuli kanssa remontin yhteydessä.

  Alkaa oma ymmärrys loppua, mistä seuraavaksi rupean vikaa etsimään.. Suutinko tuossa on ottanut itseensä kiinni leikkaamisen yhteydessä vai puolako kuitenkin särki..? Hyviä neuvoja otetaan vastaan niin pääsisi joulun pyhinä jopa ajelemaan, kun kerrankin olisi aikaa.


  Edit: Polttoaine suodattimet on uusittu myös.

  Oikein mukavaa joulun aikaa kanssa ihmisille!
   
 2. teme-

  teme- Well-Known Member

  Otappa suuttimet irti ja avaa ne, sen jälkeen ultraäänipesuriin kylpyyn. Toinen että ootko konkan ja staattorin mitannut, myös suuttimien piuhat kannattaa mitata ja liittimet tarkastaa.
   
 3. F3

  F3 Vaimikäseoli...?

  Mittaappa staattori...boksilta piuha irti ja liittimen navoista nätti mitata ilman isompia purkamisia. Googlettamalla löytyy hyvät mittausohjeet BRP:n korjausoppaasta.
   
 4. Jre

  Jre Well-Known Member

  Brp:n korjausopas mulla löytyykin koneelta. Pitänee mittailla! Onnistaako suuttimia liottaa/putsata jotekin muuten, kuin ultraäänipesurissa? En äkkiseltään hoksaa ketään kenellä semmoinen oisi. Minäpä iltasella mittailen ja kerron lopputuleman tänne.
   
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Tarkistitko paineensäätimen pumpulta että on kunnolla pesässään. Vanhemmissa vehkeissä noita on pullahtanut irti, tosin se ei ehkä ihan noin rajusti oireile. Jos suuttimelle on tarve niin mulla on yks purkukelkan suutin myynnissä.
   
 6. arzka-

  arzka- Well-Known Member

  Vaiha tulpat vielä kerran, jos kasatessa laitettu reilusti öljyä niin saattaa tykätä huonoa.
   
 7. Jre

  Jre Well-Known Member

  Tulpat vaihdettu kertaalleen rementin jälkeen ja paineen säädin on kolossaan sen tarkistin. Minäpä ilmeeraan jos suuttimille tulee tarviis. Voiko suuttimien toimivuutta jotekin fiksusti testata? Lähtee satunnaisesti myös huonosti lämpimänä käymään 3-4 nykäisyä.
   
 8. Jre

  Jre Well-Known Member

  Jepjep.. Sammutin kelkan ja hetken päästä yritin käynnistää niin kone jumissa... Ei auta ku Sandelssi kontti ottaa kainaloon ja rueta räjäyttämään tuo moottori :) Kerrassaan hieno ja ennenkaikkea halpa harrastus.
   
 9. Jre

  Jre Well-Known Member

  Vikakin mahdollisesti selvisi. Tämmöinen kaveri pyöriskeli vauhtipyörän välissä triggerin paikkeilla. En tiijä mistä helevetin välistä tuonne joutunut vaa oikiaan kolloon kyllä osannu muljahtaa :D https://drive.google.com/file/d/1YV6zSuq_kqG-a5BzOwKMntp84foAIlEH/view?usp=drivesdk

  Männät on siis täysin ehjänä eikä tarvitse rakkautta. Mahan vanhoilla o-renkailla huomenna lyödä läjjään ja kokeilla josko Lynx pelaisi.

  Mitäs arvon raati sanoo näistä jäljistä vauhtipyörällä? Haitanneeko vai meneekö vauhtis uusiksi. https://drive.google.com/file/d/1op3boielfvLDMFT3dlNEMJNBUQKNMbFM/view?usp=drivesdk

  Triggerissä ja staatorissa ei mitään näkyviä vammoja ollut, mutta pitänee mittailla vielä huomenna nuo varmuudeksi.
   
  Viimeksi muokattu: 24/12/19
  vinotintto tykkää tästä.
 10. Jre

  Jre Well-Known Member

  Kelkka jälleen nipussa. Itse vikahan ei sitten kummentunut..

  Staattorin mittasin, ohjearvo on 0.63 ohm +-0.03 ohm. mitattuna liittimen pinneistä 1-->6, 2-->5, 3-->4. Sain mitattua noiden pinnien välillä kaikista 0,8 ohm. En luota niin paljon tuohon omaan yleismittariin, joten uskoisin staattorin olevan ehjä, kun kuitenkin samat lukemat jokaisesta. Vai?

  Kampiakselin asento anturin ja suuttimet mittasin myös ja niistä sain ohje arvot.

  Eikös yli-tai alijännitteestä myös jäisi vikakoodia muistiin jos tuo staattori ois sökö? Nehän on vastikään luettu ja nollailtu. Samalla tuli jokin päivitys moottorin ohjaimeen. Tuskinpa sekään olisi tuota noin pahasti lyönyt sekaisin?

  Entäs tuon konkan mittaus? Miten sen totean ehjäksi/rikkinäiseksi? Siitä en äkkiseltään löytänyt inffoa korjaus oppaasta.


  Edit: Konkka ok.. Myös navoilta mitattu jännite 60v
   
  Viimeksi muokattu: 26/12/19
 11. Jre

  Jre Well-Known Member

  Eikö kenelläkään olisi hyviä arvauksia? Entäs nuo vauhtiksen jäljet, näkyneekö nuokaan kuvat muille, kuin minulle :D?

  Huomenna vien kyllä taas roikan nokkaan jos sieltä jotain selviäisi.
   
 12. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Kokeileppa eri tulpan johtoilla. Se mittaus ku ei välttämättä kerro totuutta. Voi lyyvä läpi tai olla ns. Poikki.
  Silipase vähä viilalla pahimpie tasaseksi ja paikallee. En usko et iha niin ranttu on hipsuista ku sehä laskee ne ja niitte mukaan antaa kipinän. Tai koskaa tiijä. Kokeilee eka.
   
 13. Jre

  Jre Well-Known Member

  Testeri antaa satunnaisesti vikaa edelleenkin EGT anturille.. Eli joko uusi anturi on jo rikki tai johtosarjassa jotain hämminkiä. Täytyy iltasella purkaa vielä katteet pois ja rueta tutkimaan anturin liitin ja vilkasta johtosarjaa näkyykö mitään hurjaa.
   
 14. Jre

  Jre Well-Known Member

  Tsekkailin tänään liittimet läpi mittaristolta, ohjausboksilta ja ite EGT:n moduulilta. Liittimissä ei sanottavaa ja pinnejä ei ollut perääntynyt. Enkä myöskään johtosarjasta äkkiseltään löytänyt nirhaumia. Egt:n moduulille tulee myös 12v jännite kuten kuuluukin.

  Vikakoodi on mitä antaa: P1427. Mielenkiintoista myös ettei sytytä kuitenkaan moottorin vikavaloa mittaristoon.
   
 15. Jre

  Jre Well-Known Member

  Bensapaineet mittailin vielä uudemman kerran kierroksillakin jne. Ei kyykkää missään vaiheessa. Motivaatio huipussaan, kun käynnistinlaitekkin levisi viime kerralla kun yritin vikaa selvittää :D


  Voisiko toinen noista ruiskuista tökkiä ja aiheuttaa tämän? Pystyykö noita jotenkin testaamaan etten turhaan lähtisi uusia ruiskuja hommaamaan? Omaan korvaan tämä kuitenkin kuullostaisi jonkin sortin bensan saanti ongelmalta.
   
 16. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jos en ihan väärin muista, niin huoltoliikkeessä voivat BUDSilla testata ruiskut.
   
 17. JEP

  JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

  Jos sulla on arvot tiedossa egt-anturille, niin voisko heittää anturin tilalle sopivan vastuksen ja ajaa testiä miten vaikuttaa.
   
 18. Jre

  Jre Well-Known Member

  Arvot on tiedossa, mutta tuossa 800:ssa anturi menee ilman liittimiä semmoiseen moduuliin ja joutuisi johdon katkaisemaan jos meinaa mittailla anturia/kikkailemaan vastuksilla. Kokeilin vahasta moduulista silloin katkaista johdon ja uusia pelkän anturin siihen, mutta ilmeisesti se boksi oli myös pimmeänä anturin lisäksi, kun ei moottorin valoa sammuttanut pelkän anturin vaihdolla. Hommasin sen jälkeen marmori tiskiltä tuon uuden paketin.
   
 19. Jre

  Jre Well-Known Member

  Tähän ei tunnu ratkaisua löytyvän.

  Kaikki alkoi koneremontin jälkeen, jossa vaihdettin:
  -Orkkis männät
  -Sylinterisarja (putkitettu rautaputkilla)
  -Kampiakselin päätylaakerit
  -Stefat
  -Akselin oikaisu

  Eli kokonaisvaltainen remontti. Oikeastaan mitään syytä en kiinnileikkaamiselle löytänyt. Neljältä kantilta oli käynyt ahtaalla toinen puoli.

  Tähän mennessä siis vaihdettu/tarkastettu seuraavat asiat:

  -Polttoainepumppu tsekattu
  -Bensapaineet ok
  -Suodattimet uutet
  -Kondensaattori ok
  -Egt anturi/moduuli uusi
  -Liittimet tsekattu ECU:lta ja mittaristolta. Ei sulanut, ei hapettumaa, ei katkenneita/paenneita pinnejä.
  -Staattori mitattu.
  -Puristuspaineet ok
  -Heittokellolla mitattu ettei kampurasta limput pyörähtäneet
  -Triggeri ok
  -Tulpat vaihdettu pariinkin otteeseen
  -Puolat tarkastettu päällisin puolin
  -Tulpan johdot tarkastettu ja mitattu, mutta ei vaihdettu. Ei murtumia tms
  -Suuttimet uusattu ja koodattu paikoilleen.


  Vikakoodeja ei ole yhtään muistissa..
   
 20. TS82

  TS82 Hullulla hullun mieli..

  Eihä se mangeetto sitte tee ku ottanu osumaa hampaat..
   

Suosittele tätä sivua