GLX 5900

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 27/12/05.

 1. Mrjani

  Mrjani Well-Known Member

  Moikka. On juu 2 eteenpäin ja 1 taakse. Jotakin sais olla viritystä millä onnistuttas. Alkuperäinen nord *** joku kytkin ja ehkä myös se kakkosvari. Pitää ottaa kuva tönää.
   
 2. Mrjani

  Mrjani Well-Known Member

  No enhän ehtinyt kuvaa kakkosvarista ottamaan. Alimuumia se kuiteki on.
  Mutta esim. Tänää alkoi olla ulkona lämmintä jo n.10c.plussaa niin tuli mieleen miksi toi kone ottaa pakoputken puolelta jäöhdytysilmansa eikä ulkoa jollain "torvella" ??? Iha pöljä systeemi imee kuumaa konehuoneesta noin omastamielestäni???
   
 3. elyvilon

  elyvilon New Member

  Viime talvena tuli hommattua otsikonmukainen melko paskaksi ajeltu laitos. Liukurungot katkesi samantien, mutta onneksi löytyi uudet ennen ajokautta, että pääsi testailemaan. Ajo on pääasiassa tavaran kärräämistä mökille, veden hakua ja järvellä pyörimistä. Siihen hommaan tämä on omiaan, kun uskaltaa jättää tienvarteen ja sieltä puun alta lähtee viimeistään toisella nykäisyllä käyntiin, oli seissyt miten kauan ja oli pakkanen mikä vaan. Lopputalvesta sitten lenti painot kytkimestä, mutta onneksi alkoi olla ajokelit taputeltukin. Nyt on loppukesästä tullut kunnosteltua melkolailla koko peli ja selkänojakin tuli värkättyä. Vielä pitäisi metsästää tuulilasi, puskuri ja tankin korkki, näitä voi vinkata mistä löytyisi. Tela alkaa olla melko pykinyt ja hieman revennyt. Ajoa on kuitenkin sen verran vähän, että ei viitsi ihan hirveitä rahoja pistää kiinni. Hyviä käytettyjä ei oikein löydy ja yetin matto on melko arvokas ja ei ole hitsivermeitä niin ei saa perää jatkettua. Vissiin vaihdettaviin vetopyöriin tarviisi prässin ja sellaistakaan ei löydy. Liitteenä pari kuvaa lähtötilanteesta. Pitää napata nykytilasta kuvaa, kunhan pressun alta kamppeen kaivelee esiin.
   

  Lisätyt liitteet:

 4. Jamesi

  Jamesi Well-Known Member

  Tuulilasin hommasin viime talvena pohjanmaan ylijäämä tuotteelta. Sieltä kannattaa kysyä muitakin osia.
   
 5. elyvilon

  elyvilon New Member

  Pitääpä tuolta kysellä, jos postilla toimittaavat osia. Tuommoseen kuntoon on tähän mennessä tullut. Tarrasarjat tuli piirrusteltua valokuvien perusteella niin ei välttis ihan yksi yhteen tullu ja logoa piti tietysti suurentaa reilusti.
   

  Lisätyt liitteet:

 6. Winhha59

  Winhha59 Winha 5900GLX -83, Lynx 250 gl -87

  Ei tarvi hitsivermeitä jos vaihtaa yetin maton, vetopyörillä ja taittopyörillä kun pelaa sopivaksi nii riittää kirivarat. Ainakin omassa -83 winhassa meni näin, toki on iso satsaus matto ja vetopyörät yms kilkkeet mutta voi video että menohalut lisii . Ja kyllä jokakylältä löytyy jonkinlainen prässi millä saa painastua uuvet vetoset .
   
 7. Aleksi

  Aleksi Well-Known Member

  Löytyy kaks 89vm 5900 lynxiä.. toinen siisti peli ajettu alle 2000km ja toinen rujompi ja enemmän ajettu. (lähemmäs 10t) Tarkoitus olisi säästää tämä vähemmän ajettu, mutta tässä toisessa on sähköstartti hilppeineen jonka haluaisin tuohon vähemmän ajettuun. Kysymyksenä mitä kaikkea pitää vaihtaa keskenään että saisin sen siirrettyä tuohon toiseen? Vai tuleeko helpommaksi ostaa uusi starttisetti jos semmosia enää edes noihin saa?
   
 8. elyvilon

  elyvilon New Member

  Pieni vika vielä jäi kelkkaan, vaikka muuten pelaa nyt kuten pitää. Oli se kulmavaihteelta nopeusmittarin vaijerille menevä pieni vaijerinpätkä kadonnut kokonaan, joten metsästin uuden tilalle. Nyt kun tuon pistin paikalleen niin nopeusmittari ei toimi kun pakilla ja matkamittari pyörii taaksepäin ajettaessa. Onkohan tuossa laatikossa nyt jotain hämminkiä vai mistä moinen voisi johtua?
   
 9. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Oisko vääränkätinen kulmavaihde laitettuna
   
 10. elyvilon

  elyvilon New Member

  Enpäs tiennytkään, että noita on eri kätisyyksiäkin. Täytyy varmaan rueta metsästelemään uutta ja laitella ensi kesänä. Ei tuo nyt iso vika enää ole.
   
 11. Make76

  Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200 & Pro R 120

  Väärän kätinen kulmavaihde paikallaan. Itellä kävi sama kun hommasin ehyen kulmavaihteen. Laitoin sitten mittarin ja vaijerin väliin kääntäjän vanhasta Ski-Doon mittarista, kun en enää kehdannut alkaa mettästämään oikeaa kulmavaihdetta.
   
 12. MikaPu

  MikaPu XF8000 HC 153, IQ600 Wt

  20220125_130133.jpg
  Vielä 59 voimissaan. Etenemiskyky karkeammalla matolla luottamusta herättävää varsinkin ahtaissa lepikoissa.
   
 13. Yoshi

  Yoshi Member

  Täällä -85 mallinen 5900 GLX kaipaisi suksimuoveja Ja tuoreita ohjausrautoja. Onko näihin joku hyväksi havaittu leveys? Mietinnässä myös onko Sno-X ja Vuotsolaisilla muoveilla miten iso ero keskenään?
   
 14. Yoshi

  Yoshi Member

  Mikä matto tässä on ja löytyykö sen laitosta juttua jostain? Oma nokialainen matto lähestyy iältään neljääkymmentä vuotta, joten voisi aloittaa jo henkisesti valmistautumaan mattosulkeisia varten.
   
 15. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  ryyppy perhana ei ala nostattamaan ollenkaan. eikä keuhkot riitä puhaltamaan nostetta yhtään. aina tulpan kautta bensaa että vähän yrittää ja imaisee. auttaako vaihtaa uusi primeri vaiko mennäänkö edelleen bensaa tulppaan menetelmällä?
   
 16. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Tahtoo olla kulutustavaraa nykyprimerit, yleensä talven toimii kun uuden laittaa.
   
  Fred Scuttle tykkää tästä.
 17. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Vanha mopokikka. Tankin korkkiin letku ja siitä puhaltaa paineen tankkiin
   
 18. äyräpään ärjy

  äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

  Tervehdys.
  Eikö tuossa lynxissä 5900 glx vm - 98, ole alustan akseleissa rasvanippoja? Huolto-ohje väittää, että 3 kpl olis jossain päin alustaa mutta en kyllä niitä löytänyt? Toki oli hiukan huono paikka persaus pystyssä polvillaan niitä lampun kanssa etsiä mutta kyllä ski doossa ne löytyy helposti.
   
 19. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  Äkkiseltään kuin vilkaisin -99 hajotuskuvaa, niin enpä siitäkään nippoja löytänyt! o_O
   
 20. äyräpään ärjy

  äyräpään ärjy Ski Doo Formula Mx lt xtc -90

  Milläköhän noi pidetään rasvassa? Joku jossain topicissa purki akselit irti, remontin yhteydessä ja rasvasi ne siinä samassa. Eli mitä huoltoa tuo alusta vaatii, laakereiden ja pyörien vaihtamisen lisäksi?
   

Suosittele tätä sivua