Inarin Kunta, Saariselkä ym, reittijutustelu ja lumitilanne

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 30/12/07.

 1. Ilmarisebastian

  Ilmarisebastian Well-Known Member

  Aivan hyvä tosiaan liikuskella, kun vähän katsoo missä ajelee. Kala ei kyllä ole syönnillä ollut..
   

  Lisätyt liitteet:

  K.Pukarinen, Fudge, Kimurantti ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 2. Janme

  Janme Well-Known Member

  Yhtään reikää ei oo idässä saatu kairattua. Etteikö ois ollu 40 senttiä hyvää jäätä.
   
 3. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  mites aikaisin lunta alkaa olla saariselällä riittävästi tourinkiturraukseen? marraskuussa olis loppukuusta viikon loma ja meilläpäin ei ainakaan silloin vielä ole ajokelit. vois pari yötä olla maisemissa martan kans ja ottaa porossa oluttakin.. kaipa siellä myöhemmin todellinen turistikausi alkaa, niin ei olis kovaa ruuhkaa, pattia ja jos ne kuitenkin silloin jo reittejä hoitaa ihan ok..?
   
 4. Sassu

  Sassu Member

  Kyllä siinä keskustassa ajeli kelkka tänään reitillä (AC) ja lunta alkoi iltapäivällä satamaan. Pitäisi sataa lunta pe ja la, joten näyttää hyvältä ajojen suhteen.
   
  XX-xenon ja vinotintto tykkäävät tästä.
 5. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  kuulostaa hyvältä, nyt kyllä ollu lunta ja räntää luvassa pohjoseen, kaipa sitä on vielä kuukauden päästä lisää tulleena. pitää alkaa kyselemään majoitusta. kaipa sinne johonkin saa auton ja majavan pariksi tai kolmeksi yöksi.. en ole aiemmin huomannut miten siinä keskustassa reitit menee nesteelle jne, mutta eiköhän ne ole merkattu. ja ajelee rauhassa muiden jälkiä jos muu ei auta. :) jäätilanteestahan ei sitten vielä tiedä, mutta tilanteen mukaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25/10/19
  juketsu tykkää tästä.
 6. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Siellä nyt on reitti merkitty ihan viimisen päälle!
   
  XX-xenon tykkää tästä.
 7. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Saariselällähän on jo yli 20cm lunta.. viime yönä tuli n 10 Cm lissää ja koko ajan sataa... .Jäistä ei ole tietoakaan ko riite pinnassa, eikä näillä näkymin tulekkaan ko nyt jo tipahti tuo lumi.
  Nesteelle pääsee hyvin kelekalla ja Kaunispään päälle munkkia mumpsuttaan..
   
  Sassu, XX-xenon ja juketsu tykkäävät tästä.
 8. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  ivaloon jotain 30km ja vuotsoon kaunispään ja tankavaaran kautta kans joku kymmenen kilsaa. kelkkareitti näyttäisi, ettei isompia vesien ylityksiä olisi noilla kohdilla. kaipa pienemmissä on sillat. lentokentän suuntaan näyttää olevan pari isompaa järveä, jonne ei asiaa.. muutamaan kertaan ajelee nuo läpitte niin eikhän siinä pahin kuume hellitä hetkeksi. joulun aikaan alkaa meilläpäin vasta olemaan lunta edes hieman, tammikuulla vasta reiteille asiaa. tammikuussakin kannattaa katsoa missä ajelee, ettei ole sukset solmussa..
   
 9. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  joo ivaloon pääsee itäpuolen reittiä mutta ei ihan perille asti ennen ko ivalojoki jäätyy kunnolla, matka tyssää tuohon Kerttuojalle Seolle..
   
 10. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Screenshot_20191025-140337.png
   
 11. CorbenDallas

  CorbenDallas Member

  Mikäs siellä Saariselän ja Ivalon seudulla on reittien ja jäiden tilanne?
   
 12. Janme

  Janme Well-Known Member

  Saariselällä hyvät pohjat ja lanailtuki. Ivalon suuntaan kolisee, jos ei tiedä himmailla kivisimmissä paikoissa. Jäitä on hyvästi pienemmillä järvillä, isot, esim. Hammas- ja Pasasjärven ajelisin vielä varmuudeksi rantoja, jos ei valmista jälkeä ole. Joella on ajettu.

  Oli tarkotus Hammaskairan kautta ajella Ivalon suunnasta Papanaan kaljalle tällä vkolla, jos joutaa.
   
  K.Pukarinen tykkää tästä.
 13. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Naamakirjassa oli sitten tällanen teksti. Ei tuo varmaan kovin yllätyksenä tule kun puotti niin pian lunta jään päälle, mutta liikutaanpa järkevästi.

  ******** Lapin pelastuslaitos / Inari tiedottaa!!!********

  Juuri saadun tiedon mukaan IVALOJOELLA ala-asteen kohdalla jäätä on 2 cm, jonka alla välivesi ja sitten 3-4- cm huonoa jäätä!!!

  Moossinanselän reunamilla jäätä on noin 5 cm, Kasarin pohjoislaidalla Naarassaaren tasalla hieman reilut 10 cm ja jään paksuus ohenee hyvin nopeasti Kasaria kohti mentäessä!

  Sama heikko jäätilanne koskee oletettavasti kaikkia vesialueita, joten erityiseen varovaisuuteen on nyt syytä kaikkialla!

  Pelastuslaitos ei suorita minkäänlaisia jään paksuuden mittauksia, vaan tietoa saadaan muuta kautta.
   
 14. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Voi helevetin helevetti.. eikö tuolle junan tuomalle(palopäälikkö) riitä jo että se keväällä pelottelee ihimisiä ettei ne uskalla lähtiä kohta etes maita myöten mökille! :mad:

  onhan ne jäät tähän aikaan ohuita mutta tuommonen pelottelu on jo tyhymää..
  2 viikkoa sitte kairasin ivalojoella ala-asteesta noin 300m ylävirtaan ja siinä oli n15cm jäätä , välivesi ja 3cm kansi...!! keskellä jokia..
  toki se jään paksuus vaihtelee.....

  pakkasiaki ollu tuon jälkeen hyvin niin niin noh... en jaksa.. onneksi en ole naamakirjassa, ei hermo kestäis,...o_O
   
 15. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  Niin, ehkä tää nyt ennemmin niitä pikkulapsia (ja turisteja?) varten on etteivät juokse siittä joen ylite. Siinä joella näkkyy menevän kuiten kelkan jälkiä ja ei tehe mieli alkaa läppejä nostelemaan sieltä uomasta ylös.
  Lähinnä tietona jos joella kuka meinaa ajella että on valmiina lyömään lusikan tankoon.
  Naapuri tiesi viime viikolla kertoa että olis Inarin edustalla noin 15cm luokkaa jäät.
   
 16. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Joo o.. en ihimettelis jos kohta varottas että on liian pimiää , on vaarallista mennä ulos...

  :rolleyes:
   
  tmylsy tykkää tästä.
 17. V

  V BD

  Mites ivalo-saariselkä? Voiko ajaa sen ympyräreitin?

  Lähinnä joki huolettaa törmäsen päässä?
   
 18. Janme

  Janme Well-Known Member

  On kai siitä ajettu ja nyt on taas pakkanen.

  Mettähullutuksen puolelta ennusteltiin tänään, että Inarijärven rantareittien ja joen reittien merkkaaminen päästään aloittamaan noin kuukautta normaalia aiemmin, eli joulukuun toisella viikolla, saapa nähä.

  Kirakkakankaan puoleinen, eli Surnun puoleinen reitti Sevetistä Näätämöön on näillä näkymin lopullisesti suljettu, kun nuille main tuskin on mitään asiaa koneen kanssa ja ongelmia reitin kehnouden takia kuulemma ollut. Tulee vaikeuttamaan ainakin jäämerensaaffareita, jos aikomus majoittua Sanilassa.
   
 19. V

  V BD

  Viikonloppuna ois tarkotus käydä vähän kokeilemassa kelkkaa ivalon suunnilla, jos pääsis saariselällä käymään kahvilla..
   
 20. Janme

  Janme Well-Known Member

  Pääseehän sitä. Vielä jos ennen Saariselän suunnan lanattuja pätkiä säästelee vähän kaasussa, niin mahollisesti selviää ilman kalustotappioitakin. Eihän tuota lunta nyt ihan haitoiksi asti vielä ole, vaikka vähän lisää sateliki tänään.
   

Suosittele tätä sivua