Iskareiden laatuerot

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä peruna., 29/2/16.

 1. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X -18

  Tässä mietiskellyt mitkä ovat nyt hyviä iskareita? Tämä kysymys koskee nyt itselläni lähinnä tuon huoltotiheyden osalta. Iskariden "hyvyyden" kaikki voi tietysti määritellä eri tavalla. Eli minusta nämä minun kelkan vakioiskarit saa hyviin säätöihin, mutta menettävät ominaisuutensa liian nopeaan luotto loppuu noin 500km jälkeen ja kyseessähän ovat siis freeriden kybit. Sama ominaisuus oli mielestäni myös aikaisemmassa kelkassa. Joka oli lynx rave re:n kepeillä jotka oli myös kybit.
  Kysymykseni onkin onko joissakin arvokkaammissa iskareissa esim. öhlins, wp, totaltek, fox? pitempi huoltoväli ja jotain muuta parempaa verrattuna esim bomban paljon käyttämä kybbiin? Haluaisin myös kuulla millaisia laatueroja on mainitsemillani iskareilla?
  Ei muutako kiivas tinka käyntiin. :)
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Täällä iskareiden tekijät ampuvat jokaisen kommentin alas ja [member=3088]Paikkari[/member] lisäksi poloveen jos sanoo väärin ;) ;) ;D
  Ei vaan ihan oikealla polulla olet mitä olen muiden juttujakin kuunnellut lähipiiristä, floattia sai huoltaa telastosta kokoajan, samoin niiitä kybbejä mitä on ollut itsellä, samoin nuo nelarijammujen kepakot mitä ne nyt onkaan kyb/showa???, Öhlinsit ja Totaltekit tuntuu kestävän pidempään ominaisuuksia menettämättä, Wp:t ja paremmat Foxit kokematta.
  Eipä ole tullut kyseltyä sen tarkemmin mistä nuo pidemmät huoltovälit johtaa juurensa, isommasta öljytilavuudesta (ainakaan kybin kanssa tälle ei ollut vaikutusta), pinnoitteesta, ulkoisen lian pääsemisestä iskariin vai yleisestä viimeistelystä? Kertokaapas tietäjät.
   
 3. Madd

  Madd Well-Known Member

  Vs: Iskareiden laatuerot

  totaltek ei irtoo alumiinia niinku kybeissä varmaan pinnoitettu ,normi ajussa ei talveen tartte huoltaa.
   
 4. paikkari

  paikkari RS4 Vector 144"

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Viimeistely pinnoituksineen.Kybbiläiset on aika karkeasti hoonattu tehtaanjäljiltä.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Itse asiassa tuo nykyinen etupukin totaltekin putki on ollut 3kautta snowcross pro tason kuskilla ajossa ja sisältä samanlainen musta kuin päältäkin mitä nopeasti katoin, ei jäljen jälkeäkään pinnoissa, hyllyssä olevissa Öhlins putkissa taitaa pientä jälkeä olla, pitääpä tänään kattoa...
  Olis muuten osia jollekkin myynnissäkin ;)
   
 6. Kafuusti

  Kafuusti 19vm Hardcore kattila

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Itse laitoin eteen nuo Foxin evol rc2. Käytin huollossa/simmauksessa 1000km kohdalla. Oli kuulemma lähellä että toinen iskari olis menny poikki ko mäntä oli ihan nipin napin kiinni iskaritangossa ja samasta iskarista sai öljylisäsäiliön pyöräyttää käsin irti siittä iskari putkesta. Ja kummastakin iskarista löyty ruokalusikallisen verran alumiinisilppua öljyn seassa, ei ollu iskarista irronnut vaan varmaan tehtaalta asti ollu siellä, jäänyt vissiin puhdistamatta sorvauksen jälkeen... Eivät kuiten olleet rikki mistään ja nyt ovat ehjät ja kasassa. Ja hyvin toimivatkin vielä :D
   
 7. Hurulau

  Hurulau Well-Known Member

  Minkäslaisia kepukoita nuo foxin alustaan olevat 1.5 zero c2 ja float 3 evol r kashima pinnoituksineen on? Onko ne hintansa (n.1000€) arvoset?
   
 8. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Perusfoxit on ihan laadukkaita. Niissä lähinnä tiukka simmi leikkaa öljyn huonoksi suht. nopeaan, siis mikäli on simmitetty jämäkäksi. Tuo 1.5 zero C2 on lisäsäiliöllinen ja kestää jo ajaa pidemmälllä huoltovälillä. Ja saahan sitä joihinkin malleihin myös 2.0 zero iskareita alustaan.
  EVOL R on paluuvaimennuksen säädöllä ja ilmapuolen lisäsäiliöllä varustettu perusfloatti mielestäni. Omassa kelkassa ainakin vielä Floattien simmit hakusessa ja toisaalta tuo takapukin floatti tuntuu kuumuvan reittiajossa aikalailla, käytännössä siis selvästi pehmenee röykytyksessä.
   
 9. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Kukahan saa ekana räjäytettyä sen takapukin floatin noissa xf-kateissa ;D Ei siihen kädellä tohtinut koskea Viperissäkään, kondesiovettä oli kyllä senkin edestä ilmapuolella 500km ajolla.... ;D
  Kuulin torni huhun että nuo perusfoxit on jenkkilässä tehtyjä ja kalliimmat erikoismallit kiinassa, kumpiko sitten pahempi/parempi isot maat isot toleranssit =).
   
 10. Yamppa

  Yamppa Assault 800 &1050

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Kyllä nuo factoryseries Foxit on monelta osaltaan kertaluokkaa parempia mitä tavalliset
   
 11. peruna.

  peruna. Ski-Doo Summit X -18

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Ite kun ei ole ikinä omistanut mitään jälkiasennuskeppejä niin ei tiiä tekeekö ne yhtään autuaammaksi. Muista en tiiä, mutta foxeja nyt vissiin löytyis tuommoseen munki pulukkaan. Minkälaista kommenttia löytyis nuista perinteisellä jousella varustetuista foxeista?
   
 12. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Valtaosa foxeista on jo pitkään ollu joko teräsputkella tai pinnoitetulla aluputkella. Ihan ok. iskareita. Nää uudemman pään 47 foxit on mulle outo juttu vielä, mutta luulisin niiden olevan erinomaisia. Mutta kalliin pään iskareissa monesti maksetaan myös siitä, että joku on valmiiksi ajanu niihin oikeasti hyvät säädöt.
   
 13. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Walkkereiden laadusta en muute oikee tiijä mut keulan iskareitten klikkereistä löyty eri määrä naksuja ku oikee rupesin niitä laskemaa ;D
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Niitähän tulee lisää ajan oloon kun järjellä mietit...
   
 15. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Vs: Iskareiden laatuerot

  Meinaatko että sen klikkerisysteemin pitäs kulua nii paljo? ja täs tapaukses viel eri tahtii oliko kahen tai kolmen naksun verra? Eipä oo tullu moista seikkaa ikin ajateltua... Noissa kepukoissa on kyl nii epämääräne kiinni asennon vaste että kai sieltä lisää naksuja löytys ku oikee alkas kääntelee
   
 16. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Onko esim 12 vs 14 kybeissä jorka on rave ren ensiasennus iskarit eroa ovat ainakin ulkoisesti erilaiset? Entäs jos verrataan vaikka wp iskareihin onko merkittävästi parempia?
   

Suosittele tätä sivua