Isot, enimmillään 800kg painavat moottorireet reiteille ym...

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 11/10/18.

 1. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  On tulossa esitys jossa sallittaisiin enimmillään 800kg painavat moottorireet, joiksi ne nykyisin kutsutaan, yleisille reiteille ja/tai urille. Tokkopa urille kun ovat niin isoja. Reitin ylläpitäjä kuitenkin olisi taho joka voi kieltää tai sallia noilla liikennöinti. Mutta reiteillä tommonen isoo möhkö joka tieten on leveämpikin on äkkiä yllätys.
  Mikähän tuokin ulostulo nyt taas lienee. Toki ymmärrän jos sillä voidaan kuljettaa useampaa henkilöä kerralla. Vaan väkisin tulee mieleen turvallisuus, onko pohjat riittävän kantavat... Semmosen kun turisti ajaa hetteeseen taikka hankeen niin vitsit on melko vähis. Toki kokenut kuljettaja kykenee ulkolaisia turisteja viemään jonnekkin turvallisemmin mikäli ne ajaisivat itse jne. Mitähän muuta ne, jätän hlö:n nimen kirjoittamatta, keksivät.... o_O

  T: pitääkö hommata bankku :D

  https://yle.fi/uutiset/3-10452139
   
 2. Jannne

  Jannne SKI-DOO

  Yamaha...:D
   
  hanski-58, rupsu, Akimatic ja 2 muut tykkäävät tästä.
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Ai persetti... Kolahti omahan kintuhun...
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Nii-in,

  Eiköhän tässä ole turistien kuljettamiseen tarkotetuista laitteista kyse. Ei sellaisista, joilla turisti ajaa. Eli lähinnä tuossa on kyse tuosta Alpinasta. Sinänsä ihan ok hmma. MUTTA.

  Kun tuo painoraja on aikanaan laitettu, se tehtiin ihan syystä. Perusteluna oli se, että kohtaamisonnettomuuksissa ei joudu vastakkain kaksi hyvin eripainoista laitetta. Nyt kun tuollanen pillari tulee mutkan takaa keulaan, siinä kelkkakuski heikoilla.

  Toisekseen. JUMALAUTA, jos on aikaa tuommosia jonninjoutavuuksia lähtiä viemään lakiin, niin pitäiskö nyt alkuun korjailla ensin muutama muu vähä olennaisempi epäkohta, jotka meillä on tällä hetkellä lakiin säädetty moottorikelkkojen kohdalle.
   
  Shape, K.Pukarinen, teme- ja 2 muut tykkäävät tästä.
 5. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Mikähän tässä on takana kun ei tule mieleen kuin tuo Alpina ja ei niitä kovin montaa tuolla pyöri.. ja mainitaan että max 4 henkilöä.
   
 6. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Noita kyseisiä italiaanoja on messuilla ollut silloin tällöin. Ovat isoja ja massaa löytyy. Turistien ajelutuksessa jotenkin ymmärrän mutta en hevin hyväksy yleisille, virallisille reiteille. Vaan koskapa sitä taviksen mietteitä kuunneltais.
   
 8. SamiH75

  SamiH75 Active Member

  Reittien taso vaihtelee nykyisin tosi paljon, mistähän saavat määrärahat hankkeeseen?
  Painojen ollessa pienen henkilöauton kokoluokkaa, pitää pohjat tehdä jo murskeella.
   
 9. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Se paino jakautuu kyllä aika laajalle alueelle tuossa apinassa.. Mutta en kyllä tämän laki uudistuksen tärkeyttä ja kiirettä. Tämä hämmästyttää suuresti. On varmasti tärkeämpiäkin asioita mietittävänä?! Tässä on joku kaveriverkosto suhde kyseessä.
   
 10. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  Jos tuon hinta on vähänkään kohtuullinen, niin onhan tuo reitin hoitoon ihan verraton peli. Massa ja telaveto tuo vetokykyä, eli raskaammat lanat, leikkaantuu paremmin patit. Lisäksi tuolla pystyy kuskaamaan vaikka hydraulikoneikkoa, jolloin saadaan lanaan jo vaikka jyrsimet ja sylkyt terien kääntöön tai siirtopyörille.
  Mutta, onpa kait noita nykyäänkin saanut käyttää huoltotyöhön, mikäli jollakin olisi tuollainen.
   
  Fudge tykkää tästä.
 11. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Nimenomaan tuo että ohan ne nykysitki jo kilvissä ja ajossa eli hieman haisee tämä laki homma ja kiirehtiminen.. Lapinkansan uutisessa apinasta kuva rekisterikilpi paikoillaan eli ajoon kelpuutettu peli.
   
 12. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Ongelmaksi ei välttämättä muodostu niinkään tuo Alpina, joka sinällään on toki iso ja painava laite.. Mutta se, mitä tuo lakimuuto voi muuten poikia, onkin sitten mielenkiintoisempi juttu.
  Miltäpä kuulostais vaikkapa side-by-side varustettuna teloilla.. Semmoinen kun porhaltaa sieltä mutkasta silmille vaikkapa sitä kuuttakymppiä, niin alkaa siinä vastaan ajavalla kelkkamiehellä olla piilopaikat hukassa. Se kun tuo laki voimaantullessaan voi käsittää myös muitakin "kelkkoja", kuin vain tuon Italian ihmeen.
  Mutta katsotaanpa, mitä siellä lainsäätäjät keksii...
   
  Fiiberi, petes88 ja Jani Sipola tykkäävät tästä.
 13. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  No se, eipä tullu heti mieleen tuo mönkijä vaihtoehto... perhana net saattaa alkaa niilläki tekemään safareja. Näkyy olevan pitkät rivit niitäkin parkissa safarifirmoilla..
   
 14. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Jep, nuo Nallen mainitsemat värkit itellä tuli ekana mieleen, ei niinkään tuo Alpina, koska siitä tosiaan taitaa aika äkkiä 20km/h jälkeen loppua ominaisuudet. Tuollanen iso mönkijä tai sen kaarellinen versio, mitä kaikkia niitä nyt onkaan, kuitenkin kulkee ja pystyy vielä teloillakin ajamaan melkosta kyytiä. Ja jos se on kelkaks rekisteröity, sen tuskin tarvii olla edes sen 60 rajotettu mitä T3B.
   
 15. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Mutta eihän reitillä tuon lujempaa saa ajaakkaan:oops::D
   
 16. SamiH75

  SamiH75 Active Member

  Hyvä jos kunnossapito paranee, vähän epäilen kuitenkin. Metsähallituksella on kämpistä ja reiteistä paljon korjausvelkaa, ilman talkooapua monikaan reitti ei tule pysymään kunnossa.
   
 17. Metsähallituksella ei olisi penniäkään korjausvelkaa jos tuotto käytettäisiin ns omaan toimintaan. 300 miljoonalla saattaisi ilmestyä rukseja korpeenkin.
   
 18. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  En usko että kukaan nuita alkaa kelkaksi rekisteröimään koska se juttu on just se että ovat traktoreita mutta eikai tuommosta kelkaksi saakkaan??
   
 19. Nalle

  Nalle Commander 900, GLX5900, Cobra Racing 583RAVE

  Miksei saa? Saahan tavallisen teloilla varustetun maastomönkijänkin leimattua kelkaksi, kun kytkee hätäkatkaisijan ja pulttailee honk-torven..
  Onhan Ski-Doo Elitekin rinnan istuttava moottorikelkka.
  Mutta kokonaan toinen asia on, että miten tuollaisen side-by-siden massat menee, kun sen varustelee sopivasti teloilla.. En ole jaksanut googlailla sellaisen painoja. Mutta eiköhän senkin saa alle 800 kiloiseksi laihdutettua..
  Ja edelleenkin, puhumattakaan esimerkiksi kiinalaisista ja venäläisistä "moottorikelkkakelpoisista" vekottimista, jotka tuo uusi lakiesitys sitten saattaa jopa mahdollistaa.
  Eli luulen, että kun oikein kekseliäiksi aletaan, niin tuo Alpina on sieltä perinteisimmästä päästä oleva raskas moottorikelkka.
   
 20. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  No voi perhana. Noh voipi moninkertainen vakuutusmaksu toppuutella tuota muutosta, joillaki..
   

Suosittele tätä sivua