Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä PKE, 17/1/11.

 1. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  b-bark aivan ylivoimainen noista kun saa ladattua muistiin karttoja oman määrityksen mukaan.
   
 2. Leekare

  Leekare Well-Known Member

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  Vanhan aiheen nostoa. Dirtviewer otettu käyttöön E7 nokialaiseen, juuri menossa karttapaikan kartta tiedostojen konvertointi mapx tiedostoiksi.

  Tietääkö/onko kukaan kokeillut, toimiiko nuo mapx tiedostot missään muussa softassa? Androzic/Oruxmaps? Ja isännällä on windows phone, taitaa olla 8. Olisiko sille jotain softaa, johon nuo mapx filet kävisi?Tai jos ei muu auta, niin voi käyttää ozf3 tiedostoja, tai jopa tuota kartat.hylly.org imagea.
   
 3. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  ja toimii sulavasti sekä löytää singnaalin hyvin. Karttapohjana varjostettu maastokartta ja reitit näkyy automaattisesti
   
 4. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  + löytyy Ruotsin kartat... B-Bark on kyllä ihan älyttömän hyvä softa. Paras karttasovellus ikinä ja piste. ;D
   
 5. tpeltonen

  tpeltonen Well-Known Member

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  Olisko jollain antaa ohjeita kuinka bparkkiin saa nuo kelkkareitit, tarviiko ostaa lisenssi?
   
 6. Kertturacer

  Kertturacer Well-Known Member

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  Kuulin tuolla Sallan kisassa huollossa joltain, että heillä on käytössä gps-seurantaohjelma. Siitä huollon kaveri näki kuulemma suoraan livenä, missä heidän kisakuski oli menossa, myös nopeudet näki. Meni vaan korvien ohi sen aplikaation nimi. Olisiko kellään tietoa?
   
 7. dontsa21

  dontsa21 Well-Known Member

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  Eikös bbarkissa tuo onnistu? ???
   
 8. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  Ja Mapitaressa?
   
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  Ei tarvi. Asetuksista päälle retkikartta.fi aineisto. Tosin tällähä toimii vain nuo kelkkareitit - sekä urat jotka löytyy retkikartasta. Eli käytännössä osa Pohjois-Pohjanmaata sekä Lappi.
   
 10. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Vs: Kännyköiden GPS ohjelmat / Android, Symbian, iPhone

  mene kartat -> raksi ruutuun kohtaan retkikartta.fi aineistot
   
 11. julli

  julli rmk

  Miten
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Pitää olla kaikilla rekisteröidyt versiot ohjelmasta. Sen jälkeen vaan luodaan ryhmätoiminto. Pitää muistaa, että toi appi syö akkua ihan hirveästi, joten lisäakku kehiin jos on päivän päällä.
   
 13. julli

  julli rmk

  Mulla on kiinalainen puhelin tulossa gepsiksi kelkkaan enskaudelle ja on laturissa koko ajan niin ei ole akku ongelma ja kestipä viivetalvena vanhassa sonyssa akku ajopäivät hyvin vaikka bbarkki sytkytti taskussa koko ajan.
  Onko jotaki ilmasta softaa jolla sais kamraatit kartalle kaseikossa?
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Eipä tuo bbarkki ole niin kallis, etteikö se kannata laittaa kaikille.
   
 15. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Laitetaanpa tähän nyt yksi versio siitä miten saa Suomen ja Ruotsin maastokartat ja kelkkareitit Androidissa Oruxmapsiin varsin helposti ja tietysti ilmaiseksi. Kartta pohjautuu OpenStreetMap dataan ja on esim. hylly.orgin peruskarttaan verrattuna varsin kevyesti pyörivä ja suuremmilla mittakaavoilla selkeämpi, joskaan ei toki yhtä yksityiskohtainen, eli kannattaa se peruskarttakin sinne kortille ladata. Tässä OSM versiossa on kuitenkin korkeuskäyriäkin mukana, eli pitemmän matkan kelkkanavigointiin oikeinkin käypäinen.

  1. Play-kaupasta uusimman Oruxmapsin asennus (nämä ohjeet versiolle 7.0.2 jossa uudenlaiset valikot verrattuna versioihin ennen seiskaa)
  2. Lataa pohjakartta http://download.openandromaps.org/maps/europe/Scandinavia_North.zip PC:lle, koko zipattuna about 300Mb. Ei kannata käyttää suoraan kännykkään lataus linkkejä (ks kuva), ne kestää ikuisuuden. Itse katkaisin latauksen tunnin kohdalla, zippi tuli PC:lle saman verkon kautta muutamassa minuutissa
   screen.png
  3. Pura zippi PC:llä ja siirrä zipistä putkahtanut Scandinavia_North.map USB-kaapelilla puhelimen Oruxmapsin mapfiles kansioon. Oikea hakemistopolku voi olla aika mutkikas mutta löytyy kun otat Oruxmapsissa oikean ylänurkan kolme pistettä, sieltä Kaikki asetukset --> Kartat --> Kartat hakemisto
  4. Nyt on siis pohjakarttadata hoidettu, mutta sitten tarvitaan Map style joka kertoo Oruxille miten se data pitää ruudulla näyttää. Mene sillä Android-puhelimella tuon saman saitin sivulle http://www.openandromaps.org/en/legend/elevate-mountain-hike-theme ja klikkaa Quick install in Android --> Oruxmaps linkkiä, jolloin Oruxmaps imaisee tuon tyylitiedoston sisäänsä.
   screen2.png
  5. Nyt voit käydä Oruxissa katsomassa miltä kartta näyttää. Valitse Karttaikoni --> Vaihda kartta --> Offline --> Scandinavia_North (mapsforge)
  6. Saattaa näyttää aika kehnolta, älä huolestu. Käy valitsemassa sille oikea tyylitiedosto Karttaikoni --> Kartan säädöt --> Mapsforge Teema --> Elevate. Nyt pitäisi jo näyttää ihan kivalta.
  7. Sitten kelkkareitit. Lataa http://laaksola.net/kelkkareitit/kelkkareitit.fi.img ja laita se sinne samaan Oruxin mapfiles kansioon.
  8. Sitten pohjakartta ja reitit pitää yhdistää. Valitse Oruxissa Karttaikoni --> Vaihda kartta --> Offline --> sitten 3 päällekkäisen neliön kuva oikeasta ylänurkasta WMS-tekstin ja ympäröidyn plussan välistä. Aukeaa Yhdistetty Kartta ikkuna
  9. Valitse kohtaan 1 pudotusvalikosta Scandinavia_North ja paina kohta 4 Lisää kerros (2 ja 3 ei tarvitse koskea)
  10. Valitse uudestaan kohdasta 1 kelkkareitit.fi ja paina kohta 4 Lisää kerros. Molempien kerroksien nimet näkyvät nyt päällekkäin.
  11. Anna uudelle 2-kerroksiselle kartalle nimi kohtaan Kartan nimi, vaikkapa kelkka_scandinavia, ja paina hyväksy
  12. Nyt sinulla on Oruxin Vaihda kartta valikon offline kartoissa Multimaps-kansiossa MXM: kelkka_scandinavia (multi_offline) jossa näkyy kelkkareitit pohjakartan päällä.
  13. Se oli siinä! Silvuplee!
  14. Sitten bonus: Jos haluat reittiopastuksen niin sekin onnistuu, mutta aina reitin laskennan aikana pitää olla nettiyhteys (matkan aikana ei). Mene Androidilla http://kelkkareiti.fi ja ota siellä reititys välilehti ja tee reitti tökkäämällä karttaan alkupiste, mahdollisia välipisteitä ja loppupiste. Kun reitti on laskettu ja sen pituus näkyy ruudussa niin pituuden alla on sininen "lataa GPX" nappula. Klikkaa siitä ja kun lataus on tehty, vedä ruudun yläreunasta latausnuoli alas ja tökkää "lataus valmis" viestiä. Masiina kysyy (mahdollisesti) millä gpx avataan ja ehdottaa Oruxia. Valitse se ja Oruxiin ilmestyy Navigoinnin valinnat ikkuna. Sinne Seuraa reittiä päälle ja Hyväksy. (Lokivalintoihin laita mitä haluat). Nyt on reitti ruudulla, ei muuta kun GPS päälle ja liikkeelle. Jäljellä olevan matkan/ajan laskenta yms pelaa nätisti.
  15. Voit tallentaa näitä GPXiä myös etukäteen muistikortille ja ottaa ne sitten tarvittaessa käyttöön Oruxin moottoritiekuvakkeesta --> Jälki/reitti työkalut --> Lataa KML/GPX ja etsimällä fileen oikeasta kansiosta

  Kokeilin myös Oruxin offline reititystoimintoa ettei tarvitsisi käydä tuolla kelkkareitit.fi laskemassa reittiä. Sitä varten pitää asentaa play-kaupasta reititysmoottori BRoute. Homman pitäisi toimia niin että Oruxissa valitaan Jälki/reitti työkalut --> Luo ja tökätään alku- ja loppupisteet ja valmis. Sitten uudestaan Jälki/reitti työkalut ja Etsi reitti ja sitten valitaan auto/pyörä/jalan ja lyhin/nopein ja Broute reittimoottoriksi. Oma osaaminen loppui siihen kun olisi pitänyt ensin muokata BRouten konffisfileet niin että se käyttäisi vain sellaisia "teitä" joissa on tagi snowmobile=yes, nyt se yritti reitittää vain autoteitä pitkin.

  Olisiko täällä joku joka osaisi konffata tuon BRouten tai olisi ehkä jopa jo tehnyt sen?
   
  Joske, Junnu82 ja Jani Sipola tykkäävät tästä.
 16. makrom

  makrom rs vector BB

  Saako b-barkissa kartan pyörityksen siten että kulkusuuntanuoli aina kuljetun GPS-jäljen mukaan ylöspäin? Kompassitoiminnolla pyörii välillä kuin puolukka p****ssa. Käyttis wp10.
   
 17. Sosiaalisukeltaja

  Sosiaalisukeltaja Well-Known Arschloch

  B-barkissa näkyy sitten kelkkareittien lisäksi osin myös hiihtoladut, älkööt harhautuos. Todella monipuolinen ohjelma enkä juuri muuta enää käytäkkään ku b-barkkie, pitäs vanha xcover tyhjentää ja asentaa siihenkin, sais kelkan sarviin pikkukepsin. Parasta että ohjelmasta löytyy myös valtionmaat ja pystyy lisäämään oman seuran maat omariistasta.

  Tuohon voisi joku kiinnostunut tehdä esim. siitä Paljakan freeride alueesta tiedoston omariistassa, yleiseen jakoon vaan se tunnus.
   
 18. turboapc

  turboapc Well-Known Member

  Eli tuossa B-parkissa ilmeisesti näet koko ajan missä olet menossa?
  Toimiiko tämä myös maksuttomassa versiossa?

  Eli jos tuon lataan niin toimii "navigaattorina" kelkkailussa vai pitääkö tuonne lisäillä kelkkakartta jälkikäteen?
   
 19. PKE

  PKE Well-Known Member

  Mikäs se olisi tämänhetken paras konsti saada Android luuriin Kelkkareitit.fi -aineisto näkyviin.

  Joskus vuosi-pari sitten käytin Oruxmapsilla, mutta eipä näy enää suoraan toimivan uudessa puhelimessa.
  (Ei millään enää jaksaisi opetella kantapään kautta koko hommaa... Päteekö toi "ruiserin" ohje vielä nykyisessäkin versiossa?)

  Vai olisko Locus Map parempi? Mitä "pohjakarttoja siihen kannattaa ladata?
   
 20. PKE

  PKE Well-Known Member

  Näkyy toimivan edelleen tuo "ruiserin" ohje Oruxmapsiin.
  Tosin Scandinavia_North -kartassa ei näy eteläinen Suomi, mutta harvoin sitä omilla nurkilla gepsiä tarviikaan. Mutta vk.9 ja lapinkeikka lähestyy...
   

Suosittele tätä sivua