Kelkan valintaan vinkkejä?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä teemukoo, 30/1/22.

 1. teemukoo

  teemukoo New Member

  Olen hukassa kelkan valinnan kanssa ja tarvisi vinkkejä. Vuosittainen ajomäärä 200 - 500km, en aja reiteillä, enemmänkin Venäjän Karjalan metsissä umpihangessa. Olen ehkä enemmän työkelkka miehiä kun sportti kelkka, joten mahdollisimman mukava leveätelainen kelkka.
  Tärkeintä olisi mahdollisimman hyvä luotettavuus, sillä pitää päästä vaikeasta metsästä kotia eikä se saa sammua sinne.
  En oikein ymmärrä onko uusi kelkka ainoa vaihtoehto saada luotettava peli, vai hankiko suostustenne mukaisen käytetyn kulkineen ja teetän heti kärkeen remontit sis. mm. koneremontin. Heräsikö ajatuksia?
   
 2. Tasala

  Tasala Sidewinder MTX 153" Maptune stage 4

  Tulee ekana mieleen joku vähän ajettu uudehko 900ace commmanderi. Olisi luultavasti "maanantai" kappaleen viat ajettu pois mutta silti tekniikka uutta niin luulisi kestävän ja on mukava.
   
  Kojontti, vetkulilm ja M.E.A tykkäävät tästä.
 3. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Sama tuli itelläkin mieleen. Ja sen verran uusi että Easy Ride alustalla eikä PPS:llä jos vain umpea ajetaan.
   
 4. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Ei kait sen leveän välttämättä tarvi olla jos et vedä mitään. Esim 49 ranger.
  Se nyt on makuasia onko 600etec vai 900ace.
   
 5. leksitus

  leksitus Polaris RMK Khaos -21

  Paria Rangeria ajaneena en itelle ottais tuomosta koskaan. Niin kiikkeriä, että eihän noilla pysy pystyssä edes tiellä. En tiedä onko sitten sattunu huonot alustasäädöt tai jotain, mutta todella tympeitä ajettavia, ellei kunnolla urheile.
   
 6. Kojontti

  Kojontti 600R RE, 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Ja aloittaja nimenomaa hakee leveätelaista.
   
 7. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Lähinnä ajatusta että vaihtoehtoja voi laajentaa. Vähän ajettu leveätelainen voi olla vaikea löytää. Commanderi on ihan ok tuohon käyttöön niin kuin moni muukin. Nuilla kilometrimäärillä vähän käytetty varmaan paras. Lastentaudit ajettu pois mutta ei vielä remonttia. Varmaa kelkkaahan ei olekkaan ja yleensä tuppaavat hajoamaan just siellä venäjän korvessa, nimimerkillä kokemusta on...
   
  Kojontti tykkää tästä.
 8. make k

  make k Well-Known Member

  Oiskohan 69 Yeti 600 ace koneella? Tolppakeula hyvä pahoissa paikoissa... Ja 600 nelari on kait yks lujimmista koneista ja pieniruokainen.
   
 9. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Ite laittaisin 900ace skandicci ja uus semmonen jos pörssi kestää, pelkkään metsässä ajeluun en ees harkittis risukeula vehkeitä niinkö commanderi on ja jos käytettyä hakee niin vähän ajettu 59yeti 600 acella taikka skandic samalla koneella ehkä mieluummin skandicci
   
  Viimeksi muokattu: 11/2/22
  make k tykkää tästä.
 10. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Mukava 600 ace möhkö jossain ison järven ylityksessä kun ei hiiren hyppyä ja vettä puolimetriä lumen alla. 69 ei kyllä mitään järkeä jos ei vetotarvetta.
   
 11. make k

  make k Well-Known Member

  Niin no.
  Kaveri aikoi ajella Venäjän karjalan metsissä, ei järvellä sohjossa. Väitän yhä, että kyllä möhköyeti on rauhalliseen metsäajoon yksi parhaista kelkoista. Vuorenrinneajo/ reitti on eri segmentti ja siellä ei paras. Yeti ei satavarmasti istu ensimmäisenä kiinni. Ja jos istuu, niin pakki päälle ja lähtee.
  Ja jos luotettavuutta haetaan, niin etec vs ace 600 niin kyllä siinä aika iso ero on luotettavuudessa.
   
 12. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  200-500km vuodessa metsäajoa. Sehän on tolppa keula 59 Yeti tai Skandic WT ja näistä kumman nyt sattuu sopivasti saamaan.

  Jos kapeasta tykkää, niin Tundra.

  Mielellään 600 Acella, mutta noilla kilometrimäärillä ihan sama vaikka ajaisi 550F, jos halvalla saa.

  Commander ja 49 Ranger on vaihtoehtoja, mutta kalliimpia ja risukeula metsässä huonompi. 900 Ace on painavampi ja metsässä sen tehosta ole juuri hyötyä vrt 600.
   
  make k ja petes88 tykkäävät tästä.
 13. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Karjalassa kun ei ole reittejä Niin järviä on yleensä helpompi matkata, toinen juttu ainakin se että päivämatkat voi olla pitkiäkin ja lunta reilusti Niin tehoa on ihan kiva olla. Eikä se paino ja kankeus tee ajosta helpompaa. 50cm on ihan ok matkakelkkaan. Kulutus toki on acen valtti. Nyky etecillä kyllä tuossa käytössä ajaa huoletta toistakymmentä tuhatta.
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Eihän tässä tehokasta reissukelkkaa haettu, vaan 200-500km vuosittaisille ajoille luotettavaa metsäkelkkaa.
   
  make k tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua