Kelkkailijan tärkeimmät suojavarusteet

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 1/12/20.

 1. möykkä

  möykkä Well-Known Member

  Kestääkö FFoxi tuo ydinpommin ja yli ajaa panssarivaunulla...
   
  Mickelson ja juketsu tykkäävät tästä.
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tämä oli itselle tärkeä pointti suojissa. Hiostavaa panssaria/suojia en halua, kun ei muutenkaan ole kuivaa kohtaa vaatteissa rinnerallien jälkeen. Melkoista urheilua tämä laji on ja mielenkiintoinen ottaa älykellolla lukemia tulevalla kaudella millaista rasitusta keho kokee päivän ajoissa. Pohjakuntoa on taas nosteltu, että jaksaa ajella, kun räppäisi vain lunta ensin kunnolla.

  Pyörälenkillä poltatti 3000-3500 kaloria. Paljonko kuluu päivän freeridessa? Pari päivää kun rullaa alkaa vehkeet tuoksua itselleen.
   
  Viimeksi muokattu: 12/12/20
 3. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Viime kaudella eräs paivä ajelin semmosta kivaa köryytystä poikain kanssa 100km ja siihen päälle vähän mutkista karkuun mentaliteetillä 30km, Polar Vantage M näytti 286% aktiivisuutta taso 3:lla.
  Aiempina vuosina joskus käytin Suunnon kanssa sykevyötä ja silloinkin aikamoisia arvoja saatiin vaikkei ole yritettykään, yleensä ajelin ilman sykemittausta ja hiukan ihmettelin miksi väsyttää kun 4-5tkm päräyttää vuoteen patikkoa nelarilla ja 600-800km hiihtää päälle :oops:.
  Kerrottakoon verrokiksi tuollainen suht koville ottava pertsan hiihto vajaa tunti tälle päivälle joka tuntuu jo jäsenissä, aktiivisuuden taso 80% :D. Eipä haittais vaikka 2-3l kiskois nestettä normi ajopäivänä :).

  Suojapaita vrt panssari niin en edes miettisi suojapaitaa, eihän sen alle pysty mitään laittamaan tai korkeintaan Svalan verkkoasun.
  Forcefield on vissin 8v vanha ja hajua rupeaa paska jo pian ottamaan :D
   
 4. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Täällä kans ranteessa Vantage M ja aika mielenkiintoista tietoa antanut omista harrastuksista. Kelkkailupuoli selviää tällä kaudella ja täytyyhän sen jotain kuluttaa, kun 20min laulattaa kunnolla ja alkaa ukosta olla jo mehut pihalla.

  Loppukaudesta kun kunto on huipussaan ja päivät pitkiä, on kulutuspuolikin varmasti todella kova.

  Svalan verkkoasu on myös todettu toimivaksi.
   
 5. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Nyt kun kuitenkin tälläinen topiikki on ja puhutaan suojaimista, polvisuojat kiinnostaa ja sellaiset mitkä suojaisi ylivääntymisiltä, kriteereinä on ettei polven etupuolelle saa mikään osa tai edes kangas osua. Kuitenkin pitää olla sellaiset ettei säry vaikka 200km päivään painattaa säären kohdalta katteisiin :D. Nykyiset kolhusuojat haisee aivan kuolemalle ja en ole vastaavia löytänyt joita voisi muokata siten ettei polveen osuisi.
   
 6. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sai siinä hetken säätää ja ihmetellä niskatuen istuvuuden kanssa, kunnes huomasin panssarissa olevan varaus sillekin vaihtoehdolla, että käyttää haalaria noiden välissä:D Saa nätisti palan pois selkäosasta. Kaikissa suojissa tätä tuskin on huomioitu ollenkaan, että noiden väliin tulee takki tai haalari. IMG_20201214_172402_720_copy_4000x3000.jpg

  Nyt ymmärrän jutut, että sopiiko niskatuki panssarin kanssa. Ei ole kyllä yhtään mukavan tuntuinen ja jäisi käyttämättäkin, jos eivät istu just hyvin toisiinsa.
   
 7. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Oma Polar väittää että tuon enduro kisan aikainen kulutus on ollut 4000-5000 cal jos normi mittainen n 130km kolme Ek. . Reitti seikkailuissa rasva palaa paremmin kun rauhallisemmalla sykkeellä menee sen 8-9h edes takaisin niin kuluuhan sitä siinäkin vaikka ihan sääntöjen mukaan yrittää mennä :)
  nestehukka on se on yleensä itsellä se ensimmäinen joka alkaa rajoittaa kun juominen ja sen kuljettaminen on vähän haasteellista välillä ainakaa semmoisia määriä mitä tarvitsisi.
  Tuota verkko alus asua olen katsonut jos se olisi mukava alimmaisena kerroksena , pitää varmaan se etsia jostain. Tahtoo välillä hieman haista kuolemalle nuo välineet kun hiokoilee niihin :)

   
 8. Junde

  Junde Mxz xrs -16

  Itsellä ei ainakaan ajaessa mobiukset ota polveen, tuo on kyllä varmasti paljon jalasta/polvesta kiinni (ei sielä suurta rakoa ole). Aiemmat perussuojat oli polvissa kiinni ja aiheutti kyllä aikalailla tuskaa.
   
 9. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Viimeksi muokattu: 16/12/20
 10. Temek85

  Temek85 Active Member

  Viime talven oli käytössä ja tyytyväinen oon hankintaan. Eikä oo kyllä pahan hintanenkaan.
   
 11. Jakke_

  Jakke_ Lynx Boondocker RE 3900 -22

  Muutaman talven ollut käytössä, eikä valittamista. Soveltuu hyvin niskatuenkin kanssa kun edessa ja takana irroitettavat palat niskatukea varten..
  Kyllähän tuo hinta vetoketjuissa jne näkyy, mutta hinta/laatusuhde on kyllä kohdallaan.
   
 12. VoihanVitalis

  VoihanVitalis Well-Known Member

  Morjesta. Polvisuoja / tuki asiaa.
  Mobiukset on ilmeisesti ne parhaat polveatukevat suojat, mutta mitkä ovat ne hinta-laatu (halvat ja hyvät) polvisuojat, jotka myös nivel leikattua polvea tukisivat ? Pelkkä tarra kiinnitys taitaa olla aika huono kun tulee hiki jne suojat eivät pysy kunnolla paikkallaan vaiko ? Eli onko muita varteen otettavia vaihtoehtoja kun nuo mobiukset ?
   
 13. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Taisipa tekvesti pelastaa tänään pari kylkiluuta. Pilkkivauhtisesta köröttelystä huolimatta aamuisella jäisellä uralla 90 mutkassa ilveksen perä karkas alta ja tela tökkäs kaivinkoneneen(sähkölinja työmaa) kelkkauralle tekemään jälkeen. Ukkeli lähti tangentin suuntaan ja laskeutu kylki edellä jäiseen kaivurin telan tekemääm uran reunaan, ilmat pihalle. Nyt kylkimustana, mutten ainakaan yski verisiä ysköksiä. Noi sivuille kiertävät toppaukset ilmeisesti jakoivat paineen isommalle alalle, ja näin ollen iän haurastuttamat kyljykset säilyivät ehjänä.
   
  rainbow6, vetkulilm, mappe ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 14. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Hiostaminen lienee aika yksilökohtaista mutta meidän talouden polvivammainen osti nuo Leattin X-frame hybridit ja ainakin on tyytyväinen. Ei ongelmia pysymisen kanssa. Enemmän se erillinen polvisuoja/sukka kuulosti hiostavan.
   
 15. mappe

  mappe 153 HcEvo ja 443 foxi

  Sama tekvesti suojas multa riksulla rintalastan 2019. Hyvä suoja se on vaikka osumia on ottanu:)
   
  rainbow6, pezq^ ja Mika_R tykkäävät tästä.
 16. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  tuntuu tekvest suojaavan, pyöritin itseni kelkan kanssa ympäri alkutalvesta ja tela veti selkään jäljet muistoksi. Siitä kun pyöriminen pysähtyi niin pääsi heti etsimään kelkkaa :) .Jälkeenpäin vasta ymmärsi että ois voinut käydä huonomminkin...
   

  Lisätyt liitteet:

 17. Gaz

  Gaz Member

  Nyt kun kausi alkaa ja ajot maistuu enemmän ja enemmän niin suojiahan se olisi järkevä hommata. Budjetit on paukkuneet jo sen seitsemään kertaan kun kelkat vaihtuu.

  Tämän ketjun ja facebookin perustella valinta on kohdistumassa tuohon Leatt Adventureen tai erittäin kiinnostavana (omassa päässä ainakin) vaihtoehtona tuo Scott Softcon 2 sarja.

  Onko kokemuksia täällä tai isosta maailmasta miten toimiva tuo Softcon oikeasti on? 200 euroa tyhjästä on aika huono hinta/laatu -suhde.
   
 18. Driver

  Driver Summit 850Turbo '22

  Softcon toimii ihan ok, itsellä polvisuojat puskaralleissa ja panssaria olen testannut dh hommissa. Ei ihan vastaa perinteisiä suojaimia, mutta kevyeen suojaukseen ihan toimiva ratkaisu joka ei rajoita liikkuvuutta ja melko huomaamaton päällä.
   
  Gaz tykkää tästä.
 19. ruupanen

  ruupanen Lynx Rave Enduro

  Ite olen nyt pari talvea ajanut reittihommia ja ollut kyllä tyytyväinen. Kevyissä iskuissa suojannut kyllä mallikkaasti.
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Kannattaa huomioida myös Forcefiedin mallit, mulla sama panssari nyt 13vuotta ja ei vieläkään haise kuolemalle ja tarrat melkein kuin uutena, on tullut lennettyä kivien/pattien päälle sekä halailtu puita, ei hajoa osumasta ja takuulla olisi kylkiluita ollut poikki jos ei olisi ollut päällä, polvituet on etsinnässä ollut vuosia ja ei meinaa löytyä mieleisiä.
   

Suosittele tätä sivua