Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. vinotintto

  vinotintto Lynx re 600 e-tec -15

  Menrevittii kolmestaan ja vielä vesuria välii et saatii auki ja siihen ne jäi tiivisteet kärryn laitaan kuomusta
   
  Zombie, Fudge ja ParCatti tykkäävät tästä.
 2. Salvelinus

  Salvelinus Polaris Voyager 600 -15

  Ex-Majavassa oli sama jäätymisongelma. Ja siinä oli kuomu (Majavan oma) niin lörppö, ettei laidasta uskaltanut paljoa vääntää. Pari kertaa oli pakko kuumalla vedellä lutrata kuomun laitaa, että sai sen auki.

  Uuteen Respon kärryyn Jaxalun kuomulla ei myyjäliike laittanut tiivistettä paikallaan, koska kaikki eivät kuulemma sitä juuri jäätymisen takia halua. Jäin miettimään, että mihin tiivistettä ylipäätään tarvitaan? Ei kait vesi/pöly kierrä sitä kautta kärryn sisälle?

  Tuo Jaxalin kuomu on muuten todella tukeva verrattuna Majavan omaan kuomuun. Itse kuomu on huomattavasti paksumpaa muovia (Majavan kuomusta paistoi aurinko läpi) ja laidassa kiertää koko kuomun ympäri teräksinen tukirauta.
   
 3. LRacing

  LRacing Lynx RE 800 -14

  omassa majavassa on tiiviste myös mutta nyt jo suurimmaksi osaksi revennyt irti ja loput roikkuu missä milloinkin. uutena kun oli ehjä tiiviste niin ei tullut keväällä esim kuivaa hienoa hiekkäpölyä sisälle kärryyn yhtään. Nyt on harmaa kerros kelkan päällä kun tiiviste puuttuu. tuosa halpa kaupassa oli tiivistettä n 1,5€m niin vois laittaa uudenkin jos sitten silikonilla sen käsitteli niin ei tartu kii (ehkä).
   
 4. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Tuo Etran kumitiiviste on auttanut aika hyvin. Liimasin sen kärryn reunaan ja kun liimaa sen lämpimässä, niin se pysyykin aika hyvin.
  Vain kerran on pitänyt takanurkkia nyt kuumailmapistoolilla lämmittää (ja meisselillä avittaa...).
  Pahin keli on tietenkin, jos värkätään kuomu auki märällä kelillä ja ilma sitten pakastaa, niin aivan kuivaksi reunaa ei saa.
  Kans jos olen ajanut kelkan kuumana kärryyn ja sitten pakkasessa kotiin, niin onhan ne reunat jäätyneet.

  Kaikenlaista silikonia/myrkkyä/2-t bensaa/pakkasnestettä tms. olen kokeillut, mutta ei ne auta tähän. Vaseliinia en ole sotkenut.
  Kuomun alkuperäisiä tiivisteitä en ole repinyt pois (vielä?), kun sitten pöly ja rapa kiertäisi sisälle.
   
  Viimeksi muokattu: 11/1/18
 5. Kojontti

  Kojontti Piiptek x-rs, CatLynDoo N-Duro 600

  Kyllä sinne pölyä kertyy. Pitäisi joku huulitiivistetyyppinen ratkaisu keksiä että ottaisi kiinni vain pieneltä pinta-alalta.
   
 6. Make76

  Make76 Axys, 59 & Pro R 120

  Itellä on kans Majava Jaxalin kuomulla ja tiiviste on paikallaan. Ei ole vielä viiden vuoden aikana jäätynyt kertaakaan edes vähää kiinni. Tiiviste on tuommoinen vaahtokumi tiiviste, mutta kärryä vasten on tiivisteessä tuollainen kiiltävä liukas pinta.
   
 7. Nispe-

  Nispe- Well-Known Member

  Jaxalissa tuo tiiviste on semmoista "retkipatja" muovia, joka hyvin todennäköisesti imee kosteutta itseensä. Voisi auttaa jos vaihtaisi tiivisteen esim. kumiseen versioon. Jossain näkyo olevan myös W-profiili tiivistettä, en tiedä toimisiko tuollainen vielä paremmin, kun kosketuspintaa tuossa on kuitenkin vähemmän kuin yhtenäisessä tiivisteessä.

  On kyllä kertakaikkiaan tympeä homma, kun jossain korvessa yrittää kuomua kiskoa hikipäässä auki ilman lämmitysvehkeitä :mad:
   
 8. ParCatti

  ParCatti Arctic Cat XF / M / Z1

  Sitä tiivistettä ei kai ole Jaxalissa, vaan sen asentaa kärryvalmistaja. Uskon että ontto d-profiili on paras, retkipatja on tosiaan hanurista jos on liian huokoinen. D-profiili on joustavampi ja ratkoo itsensä irti vähän kerrallaan kun kuomua nostaa ja heiluttaa.

  Edit: kun ostin kärryn niin ei ollut mitään tiivistettä.
   
  Viimeksi muokattu: 11/1/18
 9. JMO

  JMO Esla

  Kyllä se vaan tuli pelkän jaxalin kuomun matkassa se retkipatja tyylinen tiiviste.. ja onpa se itellä pari vuotta nyt ollu eikä oo tainnu kertaakaan jäätyä..ei ainakaan repsota mistään ja lumipöly pysyy ulkona.
   
  ParCatti tykkää tästä.
 10. Hemikoo

  Hemikoo -17 Widowmaker

  Jaxalin ja tiiviste osittain majavan reunoissa jo sieltä täältä kiinni, kondensioveden määrä kuomussa näillä kainuun tåmän vuoden keleillä niin julma että kuomua alas valuva vesi tuo aiheuttaa. Pati vuotta sitten laitoin 4t öljyä suoraan peltipintaan ja ok toimi, nyt lukkosulaa laittelin peltipintaan ja ei ole sen jälkeen 2vko aikana jäänyt kiinni.
   

Suosittele tätä sivua