Kelkkalehti MK - 4-2023

Keskustelun 'Keskustelua lehdestä' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 2/11/23.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  wasted years sleds. ja Viikinki tykkäävät tästä.
 2. jaskap

  jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

 3. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Hieno yamaha historia juttu lehdessä, toki pieni painovirhe paholainenkin löytyy. Witikan Mikon ohjastaman sx exciterin kuvan alla. "phazer sx". Phazer sx on virityspajan kelkkamalli joka on tehty phazer 1 mallin tuotantokelkasta. Kyseistä phazer sx mallia ei koskaan ole tehtaalta tuotantoon myyntiin tullut. Tästä aasinsiltana tehdas matki sx nimen viimeiseen lyhyttelaiseen exciter 2 jossa tehtaalta lähtiessä hieman leveämpi keula yms. speciaali pientä. Kiitos kuitenkin lehdelle hienosta yamaha jutusta ja hienoista kuvista:cool:.
   
  Viikinki tykkää tästä.
 4. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Sehän tupsahti lehti eilen yllättäen laatikkoon. Hyvältä vaikuttaa:) Jammu juttu tuli jo haikeana luettua.
   
  Viikinki tykkää tästä.
 5. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Jippii lehti tuli tänään torstaina 9.11.. Onni etten syrjemmässä asu.. vois joutua odotteleen vielä.

  T: 96500 slummin asukki:D

  PS.
  Työpaikan kahviossa 96400 alueella irtonumero oli jo 3.11 ostettavissa
   
 6. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  No niin tulipa lehti luettua ja ykkösjuttu oli ehdottomasti tuo Yamaha-reportaasi. Plussaa myös lanan koeajosta, jossa oli aitoja kokemuksia ja arvokasta tietoa tuollaista tarvitseville.

  Muuten täytyy sanoa, että ihan kuin välillä juttujen kirjoittamiseen olisi ehkä voinut vähän enemmänkin panostaa. Toki taitaa olla hankala saada uutukaisia kevään lumille koeajoon, tilanne on varmaan epäreilu esim. autolehtiä kohtaan, joille koeajot onnistuvat vuodenajasta riippumatta.

  Esimerkkinä nostan Yamaha Transporterin ”koeajon”. Ajokokemuksia ei ole muutamaa lausetta enempään, muutenkin koeajo mahtuu melkein puolelle sivulle. Veikkaan, ettei mahtanut kelkkaan montaa kilometriä tulla tuon syväluotaavan jutun kirjoittamiseksi. Kyseessä hyötykelkka, mutta ei vissiin rekeä/lanaa/tukkikuormaa ollut mahdollista edes kokeilla perään… Ja just sellaiseen tuollaista laitetta saattaa joku haluta. Ei kuvia moottorista, alustasta,… Ainoastaan yksi pääkuva, jossa kelkka muutenkin lumen sisässä. Verratkaapa Lynx Commanderin koeajoon, kyllä eroa on jutun pituudessa ja jopa lanaa oli ehditty kiskoa. Toki kyseessä olikin paras koskaan valmistettu kelkka, niin tottahan se ansaitsee vähän enemmän:D

  Näyttää myös siltä, että uudet kelkat ovat järkijään niin hyviä, ettei niistä juuri muuta kommentoitavaa ole kuin että toimivat hienosti paikassa kuin paikassa. Ehkäpä jokin kulminaatiopiste on saavutettu, tasalaatuisuus on jo sillä tasolla että isoja puutteita ei enää yksinkertaisesti ole missään laitteessa. Tämä oma tulkintani koeajojuttujen perusteella.

  Vielä pari ihmettelyn aihetta:

  -Miksi marraskuun lehdessä esitellään helmikuun Oulun stadioncrossin tuloksia? Siis 9 kuukautta kisojen jälkeen? Samallahan olisi voinut kertoa myös koronan alkamisesta 2020…o_O

  -Tarvitseeko lukijoiden todella tietää kaikkia alkuvalmisteluja, kun toimittajat lähtevät reissuun? 8 sivullista tietoa ja kuvia Snowshootista(tai oikeastaan sinne pääsemisestä). Hieman täytejutun makua. Siis sinällään varsin mielenkiintoista olisi lukea jenkkien kelkkakulttuurista, mutta olihan tuo varsin väljästi kirjoitettua ja sitten kuvia jostakin saappaista ja lumisista rakennuksista…
   
  Viikinki tykkää tästä.
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  No se Transporter koeajon pointti ei ollut koeajossa, vaan lähinnä esimerkkinä siitä, mitä Yamahan 2024 mallisto oli, eli ei Yamaha. Tuota kelkkaa ajettiin muiden ohessa, eikä se ollut tulossa varsinaiseen artikkeliin lainkaan. Nythän se oli lisäosana sitä Yamaha-kokonaisuutta.
  Ja syy miksi rekeä ei sillä vedetty oli yksinkertainen. Sitä ajettiin Montanassa Yhdysvalloissa rajoitetun ajan puitteissa. Suomessa Yamahalla ei ole enää viime vuosina ollut koeajohommia lainkaan.

  Lynx sen sijaan oli meillä ajossa viikon verran. Toki, senkin koeajo piti alunperin tehdä Montanassa, mutta joku lipsautti meitä ennen sen petäjän kylkeen, niin ajoimme sitten sen kotimaassa.
   
  Viikinki tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua