Keskustelua mönkijöistä

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä peccis, 28/3/07.

 1. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Tuota... Extraleveät levikekaaret, lokasuojan levikkeet. Eikait tuossa leveistä teloista mitään sanottu...
   
 2. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Minä sanoin leveistä teloista kun joskus kaipais sellaisia että menis paremmin ummessa keväällä :D
   
 3. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Tällainen tuli purku kamppeena, tarkoitus oli myydä osina mutta moottori oli loppujen lopuksi ehjä kun kasasin. 380h 8900km 2010.

  Polish_20200211_213220375.jpg
   
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Pitänee heittää tänne aiheelle kysymystä ja samalla kevyt arvostelu kyseisestä mallista. Meillä on kossilla ajokkina outlander 450max. Kohtuu paljon sillä ajelee jonka johdosta renkaiden kuluminen suurta. Toki meikäläisen tyhmyyttä kun en heti toisia vanteita hankkinut. Nopeimmin vaihtoon mennyt eturenkaat paris kuukaudessa. Adapteria en ole tuohon malliin löytäny, vanhempiin löytyy.
  Mutta on tuon huollot kalliita. Lähes aina yli pari sataa kustantaa kun on oikeestaan pakko liikkeessä teetättää. Vielä on takuu voimas sekä ostotakuu 5v, jos oikein muistan. Takuuehdoissa on maininta huoltojen suoritteista ja merkinnöistä. Tähän mennessä mittaristo on vaihettu, yksisuuntalaakeri ym. Samoin ollut sähköissä ongelmia kun johtojen eristeet hieroutunu puhki suojaputkien sisällä. On meinaan kiva ettiä ilman sähkökuvia.
   
 5. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Jos eturenkaat kuluu nopeasti niin eikö tuo kannattaisi säätää aurauskulmat kohilleen?
   
 6. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Aurauskulmat on säädetty niin tarkasti kuin vain kykenin. Tuo kun on neliveto ja maantieajossa käytetään vain takavetoa, suositus, pitää etuperä sen verran hanttiin jotta mönkijän rengasmateriaali ei kestä juuri yhtään. Ajot vielä 100% asfaltti pinnalla. Laite kyllä kulkee hyvin suoraan kun kokeillut, sarvista kun päästää irti niin rullaan suoraan. Mutta, toki tarkistaa vielä vois.
   
 7. Paabo

  Paabo Well-Known Member

  Hyvin vaikea saada karkeiden renkaiden kulumista asvaltilla ajossa pois. Itse kokeilisin 0.5bar renkaan paineen nostolla, että onko eroa. Siitä vaan kannattaa nuorisoa muistuttaa,kun mönkijän käyttäytyminen voi muuttua ihan täysin renjaanpaineen nostolla.
   
 8. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Kysytäänpä täälläkin... Onko kokemusta t3a<->t3b muutoskatsastuksista?

  Tilanne kun on sellainen että tytöllä on mopokortti...ja aikomus suorittaa T-kortti. Sillä saisi ajaa t3a:ta (40km/h) (mutta ei t3b:tä (60km/h) ). Eli jos hankkisi t3b:n jonka downgreidaisi t3a:ksi väliaikaisesti. Poika tulossa kovaa vauhtia perässä mopoikään.

  Tosin mopoauto AM/121 -kortilla kyllä saisi ajaa t3b:tä ja sen korttiluokan saisi suoritettu tuolla t3b-traktorimönkijälläkin (ei siis ole pakko olla mopoauto).
   
 9. Habaa

  Habaa Active Member

  Jäi muutos tekemättä, mutta selvitteli asiaa. Mönkijä Can am. Eli paikallinen jälleenmyyjä/huolto hommaa jonkun vastaavuspaperin maahantuojalta, että mönkijä täyttää t3a kriteerit. Mönkijä ja kaikki avaimet korjaamolle ne koodataan 40km/h. Kuluttajalle ei jää nopeampia avaimia. Sitten muutoskatsastus. Ja jos oikeen ymmärsin niin sama rulianssi sitten kun muutetaan takaisin t3b:ksi. Todistuksen hintaa ei paikallinen jälleenmyyjä osannut suoraan sanoa ehkä 200-300€ ja sit muutoskatsastus.
  Minusta paras ajaa muksuilla se mopoauto kortti, on se paljon mukavampi ajella 60km/h, kun tiruuttaa 40km/h.
   
  Rusty tykkää tästä.
 10. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

 11. Nipademu

  Nipademu Lynx RE-23, XTRIM STD 600ACE 2020

  Zombie tykkää tästä.
 12. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Tässä ollu jonkin aikaa vähän aatoksissa laittaa joku, niin tuli tuo sotkemaan pakkaa. Vai liekö edelleen vaihtoehdot oikeesti Cana ja Polle :rolleyes:
   
 13. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Ainakin firman 6 pyöräisen Canan vaihdelaatikko on maailman paskin toimimaan/kytkeytymään.
   
  Zombie tykkää tästä.
 14. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Mitä itse noita mönkijäitä katsellut niin jos laatua hakee niin kyllä se Honda/ Yamaha akseli on varmasti luotettavuusmielessä parasta mitä saa. Yamahan maastomönkijä on ainakin ollut tosi hyvä kampe.
  Tuota uutuutena myyntiin tullutta Segwayta kävin katsomassa ja ihan se on siististi tehty, mutta jotenkin oli mielestäni sen mallinen että kyytiin oli hankala nousta. Penkki aika korkealla ja muutenkin se mönkijä on aika leveän oloinen.
  Onko kenelläkään kokemusta Kymcon mönkijöistä ? Pitäisin paljon laaduukkaampana valmistajana kuin kiinanihmeitä, mutta eipä noitakaan tahdo oikein näytillä olla monessa paikkaa.
   
 15. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  Can-amin laatikko vaatii totuttelua, varsinkin jos jollain esim hondalla ajanut. Rattaiden kytkentätapa aiheuttaa ongelman "Jos" yrittää väkisin vaihdetta silmään kirjaimellisesti. Omalla jo mittarissa liki 11000km (2v 4kk) ja laatikko pelaa ilman ongelmia
  20211208_213639.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 3/4/22
 16. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member


  On ajettu pollella ja hondalla, ainoa mikä takkuaa ja on paska on kanukin laatikko, yamahasta ei ole kokemusta mutta canukin loota on mitä on. Tai oikeasti vaihteensiirto mekanismi.
   
  petes88 tykkää tästä.
 17. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Kyl toi Yamahankin laadun kehuminen perustuu hevosmiesten juttuihin. Noi viime vuosien Yamahat on kyllä menny niin alamäkeen laadun suhteen kuin olla ja voi. Naapuril meni 700 jammusta moottori. Edeltävästä sillä meni vetoniveliä työhommisa kuin leipää. Nyt sil on TGB ja ei yhden mitään ongelmaa. Yamaha on kyl minust sellaisessa väliinputoajan roolis. Tekniikka on 20-vuotta vanhaa ja hinta premiumia.
   
 18. petee

  petee Well-Known Member

  Käykääpä nyt kokeilemassa kanan laatikkoa,ei ole enää moittimista.ei tietoa minkä muutoksen tekivät jotta saivat toimimaan nyt kumminkin tyytyväinen tämänvuotiseen lootaan
   
 19. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Joo yammulla oli muistaakseni 2017 ainakin subarun kone käytössä ja siinä oli vikkaa liikaakin en nyt tarkoin muista missä vuosi malleissa tuota konetta käytettiin mutta ainakin 2020 ja 2021 on taas Yamahan oma kone molemmissa 450 ja 700
   
  FFoxi tykkää tästä.
 20. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  2016 - 2018 700cc on subarusan moottori, sylinterit kuluvat soikeiksi ja alkaa syömään öljyä. Serkulla ruåtsissa 1000 km ajettu 2016 malli, saa takuuseen pytyt ja männät, samoin startti hajosi myös. (Tästä stanan startista kärsittiin hirven haku hommissa). 2019 ottivat aiemman oman moottorin käyttöön, maine meni kokeiluissa subarusan kanssa.
   
  petes88 tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua