Kiiminki-Jääli-YK-Oulu-Haukipudas-ii

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä J, 7/1/09.

 1. J

  J Well-Known Member

  Tarkennampa vielä...eli abc, n kautta ei saane ajaa tb, lle
   
 2. ympyrä

  ympyrä Well-Known Member

  Tämä kiinnostais itseäkin. Jälkiä siitä sähkölinjalta lähtee Haukiputaalle päin, mutta en ole sinne ajellut.
   
 3. harossi

  harossi Well-Known Member

  Ajoin toissapäivänä Haukiputaalta koskia pitkin sähkölinjalle ja takaisin, hyvin pääsi. Reitillä ei ollut sulia kohtia, vieressä kylläkin niinkuin normaalistikkin.
   
 4. -norppa-

  -norppa- Active Member

  Eipä saa ei.
  Joelta ABC:lle teki neljä päiväsakkoa/kelkkailija tuossa jokunen viikko sitte. Poliisi ohjeisti ajamaan joelta kylmä-Teboilille, mutta asiaa kun selvitettiin niin siinä on joelta isoon risteykseen saakka yksityisen maanomistajan maita, joka on tietenki kieltäny kelkkailun. Eli älkää nyt ihmeessä ainakaan siitä ajelko, vaikka siinä on kelkkareitin näköinen siirtymäpätkä. Kiiminki on tällä hetkellä sellanen paikka, josta ei bensaa saa. Pitäkööt tunkkinsa, perkeleet. :D
   
 5. M.E.A

  M.E.A Enduro

  Edelleenki siihen teboilin pihaan menee virallinen reitti! Ei joelta mutta reitti kuitenki. Eli kiimingistä saa bensaa. Tuo luvallisen reitin puute joelta on kyllä tympiä homma.
   
  Jannne tykkää tästä.
 6. jiilpee

  jiilpee Member

  Miten tuo reitti Haukipudas -Ii, ajelin tänään ao.reittiä metsätaipaletta ja mutkan jälkeen en ollut uskoa silmiäni , nimittäin iso vihreä maasturi tulla jyrmysi vastaan, paniikkijarrutus ja metsän kautta nippanappa vältin nokkakolarin, siinä "hiukan" kiihtyneenä kommentoimaan maasturikuskille, "että ollaan kelkkareitillä, aika hurja leikki sinulla". Hänpä kommentoi, että näytäppä yksi kelkkamerkki, joka kertoo että tämä on kelkkaura ??. En jäänyt asiaa selvitteleen pitempään , mutta kun jatkoin ajelua aloin etsimään niitä kelkkauran merkkejä ja kas, ei niitä näkynyt. Onko tosiaan niin että ura Haukipudas -ii ei ole enää virallinen reitti vaan kaiken kulkuneuvojen käytössä. Aika vaarallista ?
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Onko pudasjärvi - juustola väliä lanattu vielä kertaakaan?
   
 8. SamiM

  SamiM '19 Xterrain RE 3700 850

  Ihan varma en asiasta ole, mutta sanoisin että Haukiputtaalla ole koskaan virallisia reittejä ollutkaan, vaan maksullisia kelkkauria. Tarkoitus ei ole viisastella termeillä, luvituksen tilanne linjan alla on täysi kysymysmerkki, kun tiedotusta tilanteesta ei ole näkyvillä ja täten tämä ura (?) kuuluu sinne epävarmojen joukkoon, josta on muuallakin kirjoitettu. Eli koska ei ole varmuutta että onko luvitus kunnossa, niin pitää kysyä onko ja jos ei kysy niin ei pitäisi ajaakaan. Kirjoittakoon pitävämpää tietoa joka tietää, kiitos. Aktiivisten harrastajien puute taitaa vaivata Haukiputtaan kerhoakin, ymmärrän tuskanne. Mielellään sinnekin maksaisin vaikka päiväluvan kun sielläpäin ajelen ja kun olisi tietoa mihin maksaa sekä urasto olisi kunnossa ja merkattu, edes merkattu. Linjalta kylälle on kyllä merkattu hyvin.
   
 9. Mekatsu

  Mekatsu rave 600 -09

  Nyt huomio nopeuksiin asutusalueen lähellä ! Kiimingissä TB:lle menevällä reitillä honkimaan hiihtokeskuksen kulmilla ( rajoitus 40 ) vauhdit karannut ja ei pysähdytä hiihtoladun STOP merkeillä.... Tänään joku keulitteli oikein komeasti latujen yli sen kummemmin hölläämättä... Onneksi ei kukaan jäänyt alle
   
 10. 600trimmeri

  600trimmeri Xtrim 600 sdi -08 (ex), Xtrim SC 600 E-TEC -13

  Elikkäs jos avaisi asiaa hieman siltä kannalta kun itsellä asiasta käryä on... Eli ilmeisesti tarkoitat linjaa joka meneen kelkkakerhon kodan ohi iihin etkä tuplalinjaa joka menee ii ja yli-iin välillä? Putaalla ei tosiaan ns. virallisia reittejä ole koskaan ollut kuten SamiM kirjoittikin, (sellainen on kyllä suunnitteilla juurikin tuolle tuplalinjalle ,mutta sen vaiheessa olosta ei ole tarkkaa tietoa) Putaalla olevat urat perustuvat maanomistajien(yksityisiä) kanssa tehtyihin sopimuksiin. Isoilta osin urat hyödyntävät penkkateitä, teitä, metsäkoneenuria jne, johon reitti on ollut helpposijoittaa. Hyvin usein myös maanomistajien kiinteistöille on kulkuoikeus määritelty kulkemaan valmiita uria joita myös kelkkaura kulkee. Tässä tapauksessa suosittelisin olemaan tarkkana miten urilla vastaantulevia muilla kulkuvälineillä tms kulkevia puhutellaan. Viimetalvena oli hyvin lähellä, että eräs iso maanomistaja olisi lopettanut kelkkailun uralla kokonaan kun naamakirjassa huudellaan uralla juoksentelivista metsästyskoirista että ajetaan v***u yli jos eivät osaa pitää koiria poissa urilta. Tämä saatiin kuiten selvitettyä kelkkailun kannalta myönteisesti. Linjan osalta ei käsittääkseni muutoksia ole tullut, mutta varmuutta tästä ei ole eli koitetaan sopia sinne uralle vaikka siellä tulisi ketä vastaan ja yritetään olla asiallisia jotta saadaan kelkkailla edes tällä tolalla kuin tällähetkellä.
   
 11. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Niin ja varmaan se tieliikennelain kohta kannattas kelkkailessakin pitää mielessä jossa todetaan jotakuinkin niin, että ajoneuvo tulee pystyä pysäyttämään tien näkyvällä osalla.

  Sama se tuleeko sielä mutkan takaa kelkka vai auto vastaan, niin rymisee jos vauhtia on liikaa. Nuo puttaan urat on muutenkin niin kapioita ettei siellä meinaa edes kelkat mahtua ohittaan.
   
 12. jiilpee

  jiilpee Member

  Toki myös maastureiden pitää muistaa kelkkareiteillä ajaessaan, että siellä saattaa tulla jopa kelkka vastaan!
   
 13. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Näinpä
   
 14. Deippa

  Deippa Yamaha Phazer FX -07

  Puttaalla oli näköjään lanakin liikkunut. Ainakin ABC:lle meni tasanen jälki, en tiedä missä kaikkialla muualla käynyt tasottaan uria.
   
 15. J

  J Well-Known Member

  Onko kukaan ollut yli iin suunnassa liikkeellä,, eli jääli yli ii linjan kunto kiinnostaa
   
 16. jannelep1

  jannelep1 Well-Known Member

  Vieläkö pääsee jokea pitkin kohtuudella haukipudas-jäälin linja välin (tuplalinja)? Vai tartteeko jo kovasti ylitellä sulia matkalla?
   
 17. J

  J Well-Known Member

  Ajelin tänään alakylä jäälin linja välin,,, ihan ok,, vettä lumen alla paikoittain...
  vielä siellä ajelee,.
   
 18. turboapc

  turboapc Well-Known Member

  Eli joelta ei vissiin reitille pääse, Tuosta sähkölinjan kohdalta ennen kiiminkiä?
  Ennenhän tuosta kyllä mentiin mutta nyt tiessä on kaiteetkin..?

  vai mites tuosta joelta pääsee reitille?
   
 19. J

  J Well-Known Member

  Pääsee samasta kohtaa...mutta ei ole reitti eikä luvallinen urakaan...mutta siitä näkyy porukka kulkevan
   
 20. jannelep1

  jannelep1 Well-Known Member

  Millaisessa kunnossa jäälin linja - yk tai ouluntulli?? Viime viikonloppuna kun ot-yk-muhos-ot kävin kiertää niin oli ykn pätkät kohtuu huonoa... Mietin josko pääsis haukipudas-jäälin linja välin jokea pitkin ja siitä yk tai ot suuntaan.
  Vieläkö ajettavissa tuo joki täältä h.putaalta ylöspäin??
  Ei oo muutamaan viikkoon joella tullu käytyä ja tuntuu paikat sulavan vauhdilla :eek: voi sit suunnitella muuta reittiä jos on jo tuo joki kovin huonona. Tuntuu olevan joitain virta/koskipaikkoja siinä välillä, jotka sulaa sit jo hyvissä ajoin o_O
   
 21. whitejack

  whitejack Lynx RC600 -07

  Iissä jäätilanne heikohko virtapaikoissa.
  Vähän alkaa reikää olemaan illinsuvannossa, eikä reitti merellekkään ole turvallinen.
  Kuvat Illinsuvannosta, kahdesta eri suunnasta kuvattuna ja linkissä 360kuva silloilta merelle päin.

  [​IMG]
  [​IMG]
   

Suosittele tätä sivua