Kun aivot jää kotiin ja vastuullisuutta ei ymmärretä! "Stunntailua instassa!"

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 22/2/23.

 1. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Umpisen ajot luvattomilla alueilla on kielletty, mutta niin on myös reitillä ylinopeuden ajaminen.

  Sellaisen pistänyt silmään näissä keskusteluissa, että reittikelkkailijat nillittää umpisen ajoista, mutta kuinka moni näistä nillittäjistä ajaa itse reitillä aina rajoitusten mukaan?

  Kumpi aiheuttaa enemmän vaaraa? Jäljet jängällä vai ylinopeus yleisellä reitillä?

  Sanoisin molempia kokeilleena että umpisen ajot on melko paljon turvallisempaa kuin reitillä pommitus. Itselle ja muille.
   
  rainbow6 ja Insinöörimajuri tykkäävät tästä.
 2. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Sinäputkessa on myös tuhansia videoita missä reitillä vedetään hanikka pohjassa.
  Se on ilmeisesti ok, eikä ole vaarallista. No, melko paljon kuulee reitillä sattuneista kuolintapauksista. Harvemmin saa lukea Freeride kuolemista (ei yhtään tälläistä tiedossa, vaikka niitäkin varmasti on)
   
  pezq^ tykkää tästä.
 3. REVyy

  REVyy MX Z 600 X-RS

  Tuntuu että uusien kehittyneiden kelkkojen myötä nopeudet reitillä kasvaneet entisestään. Porukka, kun tulee vastaan, niin aina kilpa-ajo menossa. Kuten palstalla aiemmin mainittu, niin vauhti ei putoa yhtään kohdatessa. Pimeään sisäkurviin vastaantulijan puolelle leikkaajat oma lukunsa. Usein myös näkee jäljistä, että näköesteiseen mäentöppyrään ajetaan keskeltä.
  Ajokaveri, joka ajaa prätkällä radalla, sanoi et kelkkareitillä on paljon vaarallisempaa kuin radalla. Turvallisuutta huomattavasti lisäisi, jos kapeat 1-1,5 kelkan levyiset urat olisi yksisuuntaisia, mutta se ei useinkaan tietysti ole mahdollista.
   
 4. Mika_R

  Mika_R Klonks rave enduro 600r, Yamaha RS Vector -06

  Kun kikkaillaan luvattomalla alueella umpisella, niin katkeaa reitit missä reittipenat voivat kaahata hurjia ylinopeuksia. Kun ei ole luvallisia reittejä missä ajaa, niin luvaton kelkkailu lisääntyy ja sitä myöten kelkkailun vastustus.
   
 5. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Elkäähän unohtako että tuo masstoliikennelaki on tehty suojelemaan myös yksityistä omistusta, eli selventäen maa- alue jolla liikutaan on jonkun omistuksessa ja hänen lupansa tarvitaan.
  Harmillista on tosiaan tuo että yhteisöt, Metsähallitus ja yhteismetsät ei enempää tarjoa näitä alueita jolla tuo kikkailu olisi luvallista korvausta vastaan.
  Näuden alueiden tarpeet tulisi saattaa edustajien tietoon eri instansseissa hyvine ja huonoine puolineen.
   
  Mika_R tykkää tästä.
 6. rehto

  rehto Well-Known Member

  Ken Block! Samaa mieltä että reittikelkkailu on varmasti paljon vaarallisempaa touhua.

  Tässä todellakin olisi ideaa. Kyllä noita kohtaamisia reitillä tulee aika usein jossa vastaantulija selvästi pelästyy toista kelkkailijaa. Ainakin lapissa niitä vastaantulijoita tulee sen verran harvakseen että lipsahtaa itselläkin välillä mielestä se vastaantulijan mahdollisuus.
   
 7. rehto

  rehto Well-Known Member

  Olen haaveillut RY:stä joka hankkisi metsää ja saisi tuloja sen suojelusta/hiilinielukompensaatiosta. RY:n jäsenillä olisi oikeus samoilla metsissä kesällä ja lumipeitteisenä aikoina liikkua kelkalla. Saa käyttää ideaa ja jos joku asiasta tietävä viitsisi laskea minkä verran pitäisi RY:n saada rahaa jäseniltään että tämmönen homma pyörisi.
   
 8. Vilho

  Vilho freeride

  Ylläri että sometähdet laittanut näitä vesileikkejö niin alkaa laittelee "siviilit" facebookin ryhmiin. Hyvin toimi se sääntö täällä ettei saa julkaista talvivesileikkejä. Vois olla noissa face ryhmissäkin sama kielto.
   

Suosittele tätä sivua