Kylmää kestävä puhelin?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Henu, 19/1/19.

 1. Henu

  Henu Well-Known Member

  Iphone hyytyy ajohommissa vaikka pitää ajotakin sisätaskussa, joten pitäisi hommata varapuhelin. Onko kellään kokemusta alle 100€ peruspuhelimien pakkasenkestävyydestä? Esim Nokia tai Caterpillar B30 ?
   
 2. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vaiha Iphone Samsungiin. Pelaa ylttävän hyvin kylmässä.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 3. kaaapo

  kaaapo POLARIS AXYS 850 SKS 146

  Puhelinlämmitin – Arctic phone heater
   
 4. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Ei 100€ puhelin mutta oukitel max10000 on nyt ollu noin 2v pelaa kylmässä, vesisateessa ja kestää antaa taaperolle heiteltäväksi kun eihän se alkuun jaksanut tätä edes kantaa:D syksyisin pidän kahta eri gps ohjelmaa kokonaisia viikonloppuja päällä hirvenpyynnissä eikä tarvi ladata. Kömpelö tämä tieten on kun niin kooka mutta totuin siihen jo viikossa vaikka tätä on tällaisella 10-11 hanskalla vaikea käyttää yhdellä kädellä.
   
  FFoxi ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
 5. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Itelläki oukitelin k10 käytössä ja ei ole moksiskaan pakkasesta. Ilmottaa kyllä että on kylmä mutta ei vaikuta toimintaan.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 6. Henu

  Henu Well-Known Member

  Tulee ajeltua useammalla kelkalla ja kaikissa ei ole virran ulosottoa niin lämmitettävä kotelo ei ole vaihtoehto.
  Akuutimpi tarve tuolle halpisluurille, mutta toki kiinnostaa kokemukset myös kalliimmista esim. Iphone X, Sony ZX2 / 3, Samsung S9, Oneplus 6
   
  Viimeksi muokattu: 20/1/19
 7. Jack796

  Jack796 Kelkaton

  samsung gt-e2370 kestää vettä, pakkasta ja akulla valmius aikaa n.3,5kk.
  https://www.ebay.com/itm/Original-Unlocked-Samsung-E2370-Xcover-Flashlight-1-77-Mobile-phone/142892621531?var=441875553578&hash=item2145105edb:m:my1apkyQD3Sf8y0MwjEBE0Q
  Virallinen myynti lopetettu, mutta saa esim. ebaystä..
  Perkuleen hyvä puhelin, aivan surkea kamera mutta voiko alle 70€ puhelimelta vaatia sitä. Itsellä harrastepuhelimena mukana mönkkäri / kelkka / mp touhuissa.
  Akku painaa enemmän kuin koko puhelin..
   
 8. Hurulau

  Hurulau Well-Known Member

  Oukitel K8000 ei ole välittäny pakkasesta. Iphonet pakkas pistään silmät kiini samantien ko näki fmi sovelluksesta että ollaan pakkasen puolella.
   
  juketsu ja Fudge tykkäävät tästä.
 9. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja 146" SKS Patriot

  Samsung Note8 käytössä ja hyvin kestää akku vaikka gps on päällä koko ajan, päivän päätteeksi yli puolet akkua jäljellä. Tämä kokemus viime talvelta ja uudella puhelimella, tältä talvelta ei vielä kokemusta vuoden vanhana mutta normikäytössä ainakin akun kesto pysynyt samanlaisena.

  Aikasemmin oli Note3 ja sekin kesti kiitettävästi.
   
 10. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  Oukitel Max 10000 ja ei ole tarvinnut murehtia kosteudesta tai kylmästä. Kelkkamiehelle hyvä puhelin.
   
  Fudge tykkää tästä.
 11. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  Sama täällä. Koira GPS saa olla huoletta viikonlopun päällä. Kesällä kävin 7päivää kalalla pohjoisessa ja puhelin koko reissun päällä netteineen ja paikannuksineen. Takaisin tullessa oli vielä 11% akkua jäljellä.
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Samsung S8 itsellä käytössä. Käytän tätä pakkasilla myös dronen näyttönä. Hienosti toimii.
   
 13. pexi

  pexi Pro rmk 850 -19

  Oukitel wp1, kokonsa puolesta menee käyttöluurina ja akku kestää tässäkin jatkuvaa navigointia pari päivää pakkasessa. IP68 ja langaton lataus.

  Wp2 tai k10 tai 10000max/ vastaavat on vielä isommalla akulla mutta kooltaan selvästi isompia, eivätkä niin sopivia normi käyttöön (eivät mahdu taskuun)

  E: k10 ei ole myöskään järjettömän iso (paitsi akkukestoltaan) mutta ei ole vesitiivis. Joka tapauksessa toinen
  hyvä vaihtoehto
   
  Fudge tykkää tästä.
 14. Tasala

  Tasala Ylivoimacatti

  Ennen oli huawein p9 ja soli aivan paska pakkasessa. Vaihoin oneplus 5t ja ollu kyllä tyytyväinen ekana talvena ei mimmostakaan ongelmaa pakkasen kanssa vaikkakin oli uloimmassa taskussa kunnon pakkasilla. Tänä talvena teki ekan tenän ku sattu vaihteeksi remmi menemään jossaki-22 pakkasessa ni siinä sitte puhuin puhelimessa jonku 10min ja sen perrään käytin taskulamppuna sen 20min ku remmin rippeitä raavin. Lähtiessä oli akkua joku 40% jälellä ja sitte siinä ku sain remmin vaihettua ni sammahti puhelin. Eiku puhelin taskuun ja vähän ajan päästä käyntiin ja taas rokkas hyvin.
  Iso plussa oneplussalle!
   
 15. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Ittellä on nyt tuo k10000 max ja uus pitäis hommata ja haluttas wp2 mutta ko se on jo oikiasti jokapäiväkäyttöön liian iso!
  vedenkestävä olis hyvä olla seuraava luuri ja 10 000mah akku , muulle on aivan sama.
   
 16. pexi

  pexi Pro rmk 850 -19

  Wp1 akku on 5200mah ja kestää paljon pidempään mitä toisessa puhelimessani (oneplus) jossa myös on kestävä akku...wp2 löytyy taloudesta myös ja kyllä tätä wp1:tä vois suositella jos haluaa yhdellä puhelimella pärjätä
   
  Fudge tykkää tästä.
 17. Hurulau

  Hurulau Well-Known Member

  IP68 oukitellia itekki haaveilin ja mahollisimman isolla akulla. Kompromissiksi sitte valittin tuon k8000 joka mahtuu viellä taskuun kohtuudella koska puhelin ei ole pelkkään harrastekäyttöön. Iphone piti olla 2-3 kertaa päivässä latauksessa, mutta eipä tarvi enää k8000 kanssa muuta ko illalla latailla täyteen. Isälle hommattiin samanlainen ja rapean viikon sillä kestää akku hänen normikäytölä.
   
  Fudge tykkää tästä.
 18. Killeri

  Killeri Lynx Re 800 -13

  Xiaomi Mi8:lle on jopa tehty pakkas testi, eikä ole moksiskaan pakkasesta. Itsellä ollut marraskuusta lähtien ja olen todella tyytyväinen tähän puhelimeen.

  Tässä vielä testistä pieni lainaus:
  Toisella testauskerralla puhelin laitettiin jälleen -18 asteen pakkaseen 60 minuutiksi, mutta tällä kertaa puhelin toisti HD-tasoista videota YouTube-sovelluksen kautta. Testin jälkeen puhelimessa oli akkua jäljellä mukavat 87 prosenttia, joten tunnin aikana akku oli kulunut vain 13 prosenttia. Taaskaan Xiaomi Mi 8 ei sammunut pakkasesta, vaan kesti kylmyyden loistavasti. Myöskään näytölle ei tapahtunut mitään.
   
 19. Joutoukko

  Joutoukko Ylivoimakatti mallia HC

  Itellä ollu syksystä asti samsungin s9 plussa ja ei voi kyllä kuin kehua. Muutaman kerran kerenny oleen kelkka hommissa matkassa jolloin gps kokoajan tallentamassa reittiä, sekä muutenkin tulee räpsittyä kuvia/videoita ja selattua somea niin joku 30% menee päivän aikana virtaa. Helvetin hyvä kamera sama kumpaan suuntaan kuvaa ja mikrofoni myös. Muutenkin akunkesto hyvä kun ei sellaista päivää että tarvis kesken päivän latailla vaikka mitä tekee. Oikeen kylmänä ei vain ala lataamaan jos on virta vähänä, mutta hiemankin lämpeää niin lataa. Toki ei ole aivan halvimmasta päästä:rolleyes:
   
 20. killer-wo

  killer-wo Forest Fox -01 49Ranger-17

  Tuo Samsungin ominaisuus ettei lataa jos on liian kylmä on ihan hanurista. Juuri siiloinhan sitä mieli tekisi pitää laturissa jotta akkua varmasti riittää. Minulla jäi S7 varapuhelimeksi ja ajattelin että teen siitä GPS alustan mutta tulee muutaman sek. välein ilmoitus että " liian kylmä' ladata" :( . No pitää miettiä jotain lämpövastusta akun alle.

  Pitää kokeilla laittaa peukalonlämmitin puhelimen takakanteen puhelinkoteloon. Jos siinä olisi sopiva vastus lämmittämiseen.
   
  Viimeksi muokattu: 28/1/19

Suosittele tätä sivua