Kypärävalot

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä vaarikka, 6/10/14.

 1. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  On testiltu viikko 850km. Levin reittejä puhkoessa, eikä mitään Levibaanaa.
  Valoteho parempi kuin osattiin edes uneksia.
  Ainoa miinus, valoteho niin suuri, että näyttää lähelle liikaa.
  No eipä se miinus ainoa oo kun se kikkare painaa 300g. aluksi tuntui kun ois taljajousta kiristelly mut se vahvistaa vain.
  Kuvio sais olla pistemäisempi, mutta näinkin kantama pidemmälle kuin vakio valoilla.
  Kiva kattella hirviä ja pöllöjä sivussa ei oo ennen nähnyt.
  Vois saada vakiolamput paremmiks kun laittaa Osram Night Breaker polttimot, ainakin transporterissa parani huomattavasti.
   
 2. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  7
  Juu ja valo pallaa jo tyhjäkäynnillä.
  Ei voi muuta kun suositella näille alkutalven kaamoksille.
   
 3. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  nei7
   
 4. MVa~1

  MVa~1 Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  Jokos Boondokkeriin tulee tasavirtaa siihen RCA-pistokkeesen? Rev-GTX:ssä tuli vaihtojännite siihen, niin sillä ei oikeesti tehny mitään koko pistokkeella ku ei ollu sähkövisiriä.

  Vai onko tuossa sun lampussa tasasuuntaaja sitten?
   
 5. ParCatti

  ParCatti Arctic Cat M / SKS 850 / Xtrim ACE

  Vs: Kypärävalot

  Laitoin fillarin tankoon Kiinanpoikien 7 x Cree ledillä varustetun lampun. Lamppua myydään myös 8,4V akun kanssa.
  Itse laitoin satulan alle 14,4V akkuporakoneen Li-ion akun. Hyvin pelaa, ja melkosen hyvin näkeekin!

  [​IMG]

  EDIT: Molempia olen käyttänyt 8,4V ja 14,4V. Saattaa olla että isompi jännite lyhentää elinikää, eipä ainakaan kovin helposti kärähdä. !4,4V akku nyt sattuu olemaan kevein akku mitä akkukoneista löytyi.
   
 6. tovayryn

  tovayryn BDPA General Manager

  Vs: Kypärävalot

  Eikö ledit tykkää kyttyrää noin isosta jännitteestä ja kärähä lämmön takia? Ite ostin just vastaavan kiinan lampun 8.4v akulla. Kirkas ainaki on.
   
 7. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  En tiijä mitä virtaa tulee mut pirun hyvin toimii.
   
 8. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  Ainakin noi kiinalaiset ajoneuvoLEDtyövalot on tarkoitettu 9-30v. jännitteelle.
  Eikä noissa ole lämpöongelmia kun runko on rivotettua alumiinia ja jos pelkää ylilämpöä niin lampun voi sammuttaa aina kun pysähtyy.
   
 9. Viliz03

  Viliz03 Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  Kelkassa taisi olla 550f moottori? Nestekoneissa kytkentäkaavio näyttää kyllä siltä että tasajännitettä tulee.
   
 10. vaarikka

  vaarikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  Onko kellään uusia virityksiä kypärävaloina tai muita kunnon lisävaloja joilla näkee pitkälle.
   
 11. Vs: Kypärävalot

  Pitkälle näkemisestä en tiedä mutta jonku sorti viritys ainaki kokeilussa GoPron kiinnikkein.
  plussaa: Hyvä valoteho, säädettävä kiila, kevyt.
  Miinusta: Akkuun ei ainakaan toistaiseksi saa tupakinsytkäri laturia(?), oma kiinnityssarja alkeellinen.

  http://www.valostore.fi/tuote/led_lenser_xeo_19r/

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 12. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Vs: Kypärävalot

  Ite ostin lumonite naviator 2500 ja gopro adapterilla on kypärän päällä. Ei oo vielä tositoimiin päässy mut takapihan metikköö ainaki näyttää hyvin.

  Ennen oli xenonkaupan 80 euron otsavalo ruuvattuna lipan päälle ja kelkkaillessa riitti hyvin näyttämää pattien ja hyppyjen taakse mut enskahommiin ei kurakeleillä valo piisaa. semmoisen jos hommaa niin kannattaa ottaa isompi akku samalla
   
 13. musto

  musto #222

  Vs: Kypärävalot

  Tälläinen kötöstys tuli tehtyä evo koppaseen lynxiin. Kiinan ammattimiehiltä tilasin 30w neljällä ledillä olevan lampun ja tasasuuntaajan kautta vetäsin virran suoraan kelkasta valoon.

  [​IMG]

  [​IMG]
  Tarkkasilmäinen huomaa tuossa kypärän taka osassa liittimen, mistä saapi johon otettua irti ja tungettua tuonne peräsilimään, jos ei valoa tarvitse.
  [​IMG]
  Pelkkä kelkan valo.

  [​IMG]
  Ja tässä pelkällä kypärävalolla. Nyt näkee pimeemmässäkin ajella 8)
   
  Vanahanaama tykkää tästä.
 14. vinski

  vinski Lynx Ranger PRO600 etech -20

  Vs: Kypärävalot

  http://www.ledxshop.fi/?product_cat=tuotepaketit

  Onko näistä kokemuksia?
   
 15. dontsa21

  dontsa21 Well-Known Member

  Ylijääneistä kiinan Gopron kiinnikkeistä rakentelin valolle telineen.

  IMG_20161101_193412.jpg

  Sitten huomasinkin, että tuo lamppuhan on kärähtäny.:D
   
 16. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Joko tälle on löytyny parempia / halvempia vaihtoehtoja vai pistetäänkö tilaukseen? :)

  Valaisimessa hyvä olla oma akku kaiken varalta mutta onko tollaiseen helppo laittaa virrat kelkasta? Voisi pistää vaikka jännitteenalentimen jos tehty 7V jännitteille, virtaa kuitenkin vain parisen ampeeria.

  Lipoja löytyis hyvin varsinkin jos jännite sais olla 12.6 -> 10V, eli 3S:ää. Paristovahdin saa eurolla-parilla ja paristo ittessään ei oo paljoa kalliimpi. Lähinnä mietin mihin sen laittaisi ja miten koteloisi että olis turvallinen tuollainen herkempi lipo. Lynxin akkuboksiin ja sieltä metrin-parin johto? Jotenkin tuntuis että oman pään vieressä tai bensatankin vieressä ei oo hyvä paikka noille paristoille :confused: Pitäisi myös pysyä jonkin verran lämpimänä jos haluaa että akussa on puhtia.
   
 17. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

 18. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Jaa 24V asti menis... no siihen muutama kappale 4S akkuja, toimii se aiempi 2A valo jotain 3 tuntia yhdellä ja noitahan on jo useempi... jos tollasen kans vielä uskaltais ajella :rolleyes: Deans-T-liittimellä kii ja jos hyvin juotettu ja kiinnitetty kelkkaan niin toi vois aueta siinä lentovaiheessa.
   
 19. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Tätä kerkesi vähän kotosalla räplätä ja vaikutelma on ettei ole ihan kaikista kirkkain valo eri vaihtoehdoista mutta säätömahdollisuudet on sen verran runsaita että käyttöä on varmasti paljon muuhunkin kuin kelkkailuun.

  Turbolla valoa irtoaa 2000 lumenia mutta tuota ilmeisesti ei saa kovin pitkään käyttää ylikuumenemisen vuoksi. High-asetuksella on 1000 lumenia, luvataan 200m näkyvyyttä ja 8h kestoa akulle. Molemmat polttimot tuolle asetukselle niin alkaa olla jo tarpeeksi että auttaa kelkkailukäytössä ja muutenkin.

  Valon juju on oikeastaan se että on 2 samanlaista polttimoa joita voi säätää toisistaan riippumattomasti. Löytyy 6 eri valomoodia ja kummankin valon keilaa voi säätää portaattomasti 4:1 suhteessa. Tuosta saa jo aika villin määrän erilaisia kombinaatioita. Jopa sillä strobomoodilla saattaisi olla jotain käyttöä jos on toinen valo päällä ja välkkyminen ei sen ansiosta ole niin häiritsevää.

  Led Lenserin materiaaleista ymmärsin että käyttävät yleisesti mikrokontrollereita valoissaan. Suomesta tilattuna laitteella on tällä hetkellä hintaa jotain 250e jos tulee mukaan myös nuo erilaiset kiinnikkeet esim. fillaria, gopro-telinettä ym. varten.
   
 20. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Xeo 19R pääsi tänään parin tunnin saunalenkille pimeyden keskellä ja tulokset ovat mielenkiintoisia. Yleisvaikutelma on positiivinen.

  Jos valitsemaan joutuisi niin ottaisin vielä Lynxin kaukovalon. Mutta tämä otsavalo on hyvin erilainen kuin kelkan valot. Esim:

  1. Valon pystyy suuntaamaan kaarteen mukaan ja ilman tätä tulevaisuus olisi pelkkää pimeää. Valon paras ominaisuus!
  2. Yleensäkin valon saa sinne missä sitä tarvitaan. Vaikka vähän eteenpäin reittiä eikä valaisemaan sitä seuraavaa pattia 3m päässä jonka varjoon muu reitti jää.
  3. Toimii myös taukovalona (ja voisi olla mahtava sellainen, valoa piisaa!). Kelkan valo sammuu kun kelkkakin sammuu.
  4. Säädettävä valokeila. Reitillä tarvitsee paljon valotehoa että on merkitystä, joten on paras säätää erittäin kapea keila. Kaikkein kapeimalla keilalla valoa on kuitenkin hieman vaikea käyttää joten levitän keilaa aavistuksen ainakin toiselle polttimolle. Maastossa hyvä olisi varmaan paljon leveämpi keila.
  5. Ei pompi ylös alas patikossa vaan näyttää tasaisesti samaan suuntaan
  2 x High on varmaan asetus jolla tuota tulee käytettyä. Turboa en kokeillut kun unohdin taas miten sen saa päälle... kestää hetken opetella valon kaikki toiminnot :oops: Tämä häviää kyllä Lynxin kaukovalolle raa'assa valotehossa 6-0, mutta jonnekin 50-100m päähän sentään näkee onko reitillä jotain ihmeellistä, ja noin 30m päähän näkee vähän että millaista pattia on tulossa. Lynxin lähivalo (jolla ei paljoa tee) + tässä 2 x High on jo mielestäni paljon parempi kuin pelkkä Lynxin kaukovalo. Sen miten hyvä tuo otsavalo on huomaa oikeastaan siinä vaiheessa kun sen sammuttaa ja menee pelkällä Lynxin kaukovalolla, tuntuu ettei voi ajaa pimeässä!

  Tähän hätään pistin kiinni niillä pääremmeillä, ja toimi kyllä mutta vaati virittämistä ja pysyi paikallaan kai lähinnä kypärän muotoilun ja ajolasien remmin ansiosta. Nyt ajolaseja ei voi nostaa otsalle tuon avatarin tapaan :p Gopro-kiinnikkeen saa lisävarustesetissä (joudut maksamaan tuosta noin 20-30eur) ja on vähän heppoisen tuntuinen, ja vaatii lisää gopro-osia että saa laitettua sopivasti. Pitäisi ehkä ostaa noita pari alkuperäisenä (tyyriitä kyllä), ostin Expertiltä jotain Dakota-merkkisiä, jotka oli vähän halvempia mutta laatu tuntuis olevan kiina-p*, ensimmäinen hajosi kun katselin ja kokeilin sitä olohuoneessa. Tosin tuo yksi kiinnike mikä on nyt ollut kypärässä toimi ainakin jonkin aikaa kun goprolla kuvaili.

  Lenkin jälkeen kolmesta palkista oli yksi jäljellä latausta, eli käytännössä irtoaa ehkä 4h valoa (speksissä 8h). Sää oli lähellä nollaa, akku takin sisätaskussa ja tuota oli kokeiltu aiemmin (eli ehkä 2+ h yhteenasä jo valo päällä).
   
  Viimeksi muokattu: 22/12/16

Suosittele tätä sivua