Lynx adventure 2016, mahtuuko 41cm leveä tela?

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä JiiKoo, 1/3/22.

 1. JiiKoo

  JiiKoo RX1-PPS

  Otsikossa tulikin tärkeimmät, olisiko jollakulla fakta tietoa? Mutu löytyy että mahtunee kun 2019 mallissa on tehtaalta leveämpi tela ja se vielä Rex2 runkoinen:oops:
   
 2. Tampio89

  Tampio89 Ainakin 200 eri kelkkaa kärrylle ja alas :D

  Mahtuu
   
 3. GTX 550f

  GTX 550f Member

  Mullakin tarkoitus jatkaa adventure lx Ace 600 vm.18, 3500->3700. Tarkoitus olisi laittaa 125mm jatkopalat ja 41cm leveä matto 41mm harjalla 3700 pitkänä.
  Meneekö heittämällä, vai onko jotain muuta tehtävä?
   
 4. Busse-

  Busse- Commander ltd 600R -22 Arctic Cat zr 120

  Varmaan ihan maksimi matto alkaa oleen tuo 41mm.Kevät sohjossa vaan tärisee tuo 600 ace kun jää kiinni kun ei jaksa liikkua
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Hyvin 600 Ace jaksaa leveätelaisissakin, joten tuskin on 3700/410/41 mitään ongelmia. Parhaiten jaksavia koneita hitaissa nopeuksissa ja vetää tasaisesti kuin tauti. Ei vetele, eikä tarvi huudattamista, kuten kakstahdit.

  Se mitä tuolla korkeammalla harjalla saavutetaan 600 acella on kyseenalaista. Rikkoo ummella pintaa enemmän ja reitillä meno on nykivämpää matalampaan verrattuna. Ylärekisterissä voima ei riitä pyörittämään tarpeeksi nopeaa, että auttaisi ummella.
   
 6. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Aika lailla samat aatteet kuin @FFoxi yläpuolella kirjoitti. Itsellä oli talven 700CC nelarilla oleva Catti ja sellaisella ummessa ajo perustuu siihen, että se menee pienellä kaasulla pintaa pitkin. Maton pituus toki lisää kantavuutta, mutta harjakorkeuden lisäämisellä ei kauheasti ehkä ole vaikutusta siihen etenemiseen. Ainakin Catti 34mm harjalla oli sellainen, että se meni kulkemisen puolesta umpisessa sen mitä se meni yleensä pintakaasulla ja jos kaasun löi pohjaan niin yleensä se ei enää siinä tilanteessa mitään juuri auttanut. Joko kulki tai sitten oli sen verran jumissa, että piti hieman lapioida / polkea reittiä ensin. Toki tuollainen on helppo irrottaakin kun se ei kaivaudu sekunnissa Kiinaan asti.
  Omasta mielestä suurin ongelma sellaisen 60hp koneen kanssa oli se, että jos on järvellä yllättäviä sohjopaikkoja niin riski kiinnijuuttumiseen on iso. Tehoja on pikkaisen liian vähän siihen, että jaksaisi pitää kunnolla vauhtia yllä ja sitten äkkiä onkin jumissa siellä sohjovellissä.
  Mutta varmasti tuollainen 41mm harja on vielä ihan toimiva 600ACE:n kanssa. Varmaan pitää vähän välityksiä lyhentää jos mattoa pidentää, leventää ja hieman karhentaa, mutta kyllä se nyt luulisi ihan ok toimivan sillä. Tuon karkeampaa en laittaisi matoksi kun todennäköisesti karkeamman harjan haitat ovat suuremmat kuin esim. 50mm lapun tuomat hyödyt tuossa teholuokassa.
   
 7. GTX 550f

  GTX 550f Member

  Hyviä pointteja.
  Tuossa 41x3700 kokoluokassa ei tainnut olla muita vaihtoehtoja kuin 41mm lapulla.
  Sama tela on xtrimmissä ace koneella. Taisi välityksetkin olla samat jos en ihan väärin muista.
   
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Forest Foxiin vaihdoin 38mm harjan vakio 25mm tilalle ja siinä huomasi selvästi sen, ettei harjan kasvattaminen välttämättä ole lääke parempaan etenemiseen. Huonommaksi meni, kun porasi pinnasta läpi.

  Korkean harjan kanssa pärjää siinä mielessä, että sitä helppo madaltaa. Hankalampi (kalliimpi) on lisätä ;)

  3500 adventurea en vaihtaisi 3700 pitkään. Ummella kulut ei juuri muutu, mutta reittikäytös huononee tuntuvasti.
   

Suosittele tätä sivua