Lynx Commander -keskustelua.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Fred Scuttle, 14/12/08.

 1. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  pakkaslumi ei ainakaan mulla tammikuun lopulla sinne juurikaan jäänyt. toki viimeiset muutama sata metriä pitää käytännössä ajaa pihaan kovalla alustalla niin lumi pöllyää jonkin verran ulos kuitenkin. plussakelillä taisi liukujen päälle jäädä tavaraa, harjalla koitin puhdistaa. ja se alustan säätövipu alla otti kans lunta itteensä. ei vielä kokemusta kuinka se liikkuu jos sattuu jäätymään reissun jälkeen. pitäis saada nostopukki käyttökuntoon, niin voisi ajon jälkeen hieman mattoa pyöräyttää ja puhdistella paremmin.
   
 2. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Joo tuolla 600 Commanderilla ku ajeli kaasu pohjassa sopivassa kelissä 600ace skandikki

  Joo sopivan pehmeässä kelissä ku ajeli 600 commaderillä kaasu pohjassa 600 ace skandikki meni ohi?? Vauhti oli sama pintakaasulla tai kaasu pohjassa. Jotaki pps alustassa oli pielessä ja tuntuu, että tämä uus easyride ei ole korjannut tätä ongelmaa. (Telakulma, ja se per....een!! Jatko)
   
 3. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Monista kelkkamalleista alusta puhdistuu, kun käy kovaa jälkeä ajamassa isoakovaa, ja jos vielä nostauttaa perän välillä ilmaan ,ja lyö maahan, mutta Scandicilla saa ajaa vaikka päivän, niin paatunut lumi ei lähde pois.
   
 4. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Jos plussakelillä jää vain liukujen päälle lumi, niin ainakin siltä osin hyvä alusta. 2020 Ski Doo Expedition LE-mallissa telan veto/ohjainappuloita on kuvien perusteella jätetty tietyin välein pois; liekö puhdistuvuuden, painon, tai molempien takia.
   
 5. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Tuossa muutama kuva easyridesta. Taisi olla plussan puolella kun ajanut viimeksi. Ja taisi jäädä harjaamatta enimmät lumet pois. Reitillä ajettu tuolloin.
   

  Lisätyt liitteet:

 6. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Ensimmäinen huolto käyty. Tuli moottoriin vaihdettua myös öljyt ylimääräisenä työnä. Tuskin siitä haittaakaan on. Ei löytynyt suoraan syytä miksi sammuu toisinaan. Eivät saaneet vikaa päälle koeajossakaan. Joku tps ja lambda tai mikälie nollattu, vikakoodeja ei kone ilmoita. Tps kai se sähköinen kaasu. Eikä akunkengätkään ole syynä. Remmiä kiristetty ja laatikko toimii paremmin.
   
 7. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Kyllä minusta tuntuu että jopa 250 lynx, puhumattakaan 5900 LTS:stä menee näillä uppuralumilla lujempaa ummella kuin "kingicommander". Kaasuliipasin tangossa kun painaa umpipuuterilla, niin kelkka liikkuu ehkä muutaman km/h nopeammin kuin ykkösellä ihan pintakaasulla. Ainoastaan "ojan" syvyys muuttuu.
  Noh, kyllä se sentään saa kaivettua sen pidon sieltä äiti-maasta, toisin kuin 250 tai 5900, ainakin tiettyyn rajaan asti...

  Noh, ihan kivahan se on chillailla ja cruisailla ihan hissuksiin, ja metsässähän se on ihan ok, mutta jos kelkkaa ostaessa olis ollu mielessä kävelyvauhdilla hyssyttely 10 hehtaarin peltoaukealla, niin kaippa minä olisin jonku 600ACE koneisen kapineen ostanu.. Joella, jossa on vähän kovempaa lunta (tuulen painamaa) ja sohjo alla, comu keräsi 120km/h mittariin suht ongelmitta, tehden noin 60cm syvän "vesinaveron" umpiseen.
  Pohjia siis menee, ja pidän hieman outona sitä että edes sillä vauhdilla ei pysy yhtään enempää pinnalla.
  Olen kokeillut alusta kovana, pehmeänä ja kaikkea siltä väliltä mitä ohjaustangosta voi säätää, mutta tuo ei vain pysy eikä edes pyri pintaan.

  Tuon uuden comun jatkoperään kävin tutustumassa, ja ei se ihme ole että se ei pysy alhaalla. Onhan se niin vetelä lerpake että varmasti on pystyssä joka tilanteessa. Ajatuksena varmaan ihan hyvä, että maton kiristyminen vetäisi linkun alas, mutta eihän se alaspäin vääntävä voima voita millään sitä nostavaa voimaa kelkan upotessa.
  Peruuttaessa varmasti hyvä, sitä en epäile kyllä yhtään.
   
  Viimeksi muokattu: 21/2/19
 8. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Eilen käynyt huollossa ja taas sammui. Nopeassa ajossa ei mitään. Sportilla ajettiin jäällä menemään. Sitte mettässä aloin tekemään uraa rekeä varten ja ecolla hiljalleen ajoin menemään. Sitten kone taas mietti aikansa ja sammui. Viisi metriä lisää ja taas sammui. Ja tosiaan aina sammuu kun kelkka on paikoillaan tyhjäkäynnillä. Tai kun vaihtaa vaihdetta tms. Seisoessa kuitenkin. Aiemmin ollut standard päällä eli ei merkitystä ajomoodillakaan.
   
 9. Kukunor

  Kukunor Commander -17

  Et kai sinä aja sillä vihreellä avaimella
   
 10. tika73

  tika73 Member

  Kaasukahvoissa ollu vikoja ,ku olivat löytäneet halavemman valamistajan. Meillä 59 teki sammumisia ja korjausi kahvan vaiholla.
   
 11. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Vaan ku tyhjäkäynnillä sammuu. Kaasuun ei kertaakaan ole tullut koskettua kun sammunut.

  kulutus oli noin 13 litraa satasella. lähtiessä polttoainemittari näytti puolta tankkia. meni tankkiin silti 30 litraa ja 40 pitäisi olla koko tankin tilavuus. mahtaa tippua ku lehmän häntä lopussa mittarin näyttö. tarttee alkaa ajamaan ennemminkin tripin ku bensamittarin mukaan..
   
  Viimeksi muokattu: 23/2/19
 12. Motopete

  Motopete Well-Known Member

  Juuei, kyllä se ihan täysteho on..

  Tänään kävin ulkoiluttamassa taas vanhaa kunnon LTS:ää, heti perheen kanssa Commanderilla tehdyn makkaranpaistoreissun jälkeen, ja kyllä minä edelleen alkuperäisessä kannassani pysyn. Vanha kunnon LTS, Commanderin armoitettu isoisoisä, on kaikessa leppoisuudessaan, rauhallisuudessaan ja täydellisyydessään yksinkertaisesti ylivoimainen metsäkelkka. Sillä voi ajaa ihan hissuksiin, ryömitellä ja möyriä menemään ihan rauhassa ympäristöä ja luontoa seuraten, ilman että adrenaliini maistuu suussa ja hihnankäry korventaa sieraimia.

  Loppupäätelmä, Commander on käyttöpeli nro1, mutta 5900 LTS on kampe jota ei myydä ja josta ei luovuta. Adrenaliinin maku ja hihnankäry kun leipäännyttää niin silloin lähdetään LTS:llä liikkeelle nauttimaan ajamisesta.
   
  petes88, T-Cat, Fudge ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  Miten jos tuon EasyRiden laittaa tönkkiin ala-asentoon. Näyttää joka kuvassa olevan linkku jyrkästi yllhäällä. Muuttuuko kulku?
   
 14. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  milläs sen laitat tönkkiin..? säätö on joko pehmeä taikka kovempi alusta. käyttöohje sanoo, että syvässä lumessa rajoitinhihnalla säätämällä kulmaa loivemmaksi tarvittaessa.
   
 15. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  Laitetaan nyt kuvat alustasta myös huollon jälkeen. Kuivana.
   

  Lisätyt liitteet:

 16. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Laitoin tönkkiin. Pakko laittaa jos meinaa ummella päästä johonkin. Kulku parani huomattavasti. Ja sen huomasin ja totesin semmosen positiivisen seikan, että nyt jos jäät kiinni kaasuttamalla pääsee irti. Pps alustalla ei päässyt. Ja menee rinnettä kaasupohjassa ihan erinlailla kuin pps alustalla vaikka on vain 900 ace. Entinen 800 touratec meni pari kelkan mittaa..
   
  Motopete tykkää tästä.
 17. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Miten pakilla?
   
 18. XX-xenon

  XX-xenon Well-Known Member

  ja kuinka sen sai tönkkiin?
   
 19. vuorikelkkailija

  vuorikelkkailija Well-Known Member

  Eihän se pakilla mene enää, mutta eikö se ole tarkotus mennä eteenpäin. Tai menee se rinteessä sen puolimetriä ja se yleensä riittää. Tämä alusta ei kaiva itteänsä kiinni niinku pps teki. Menee jopa kaasulla rinnettä ei tietenkään niinkuin oikeat vuoristokelkat, mutta yllättävän hyvin. Tönkkiin saa ku laittaa 12mm rikat jousien alle. Eli mutteri auki ja täytettä väliin. Pitää vielä kehitellä jos laittais kumia joustais vähä. Ihme jos tuohon ei tule jotain patenttia ens vuodeksi.
   
 20. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Joskus voi tulla umpiperä, ja silloin olisi hyvä, jos menis ees sen kelkan mitan pakilla. :)
   

Suosittele tätä sivua