Lynx Xterrain RE 900 Turbo R 2022 ->

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 1/3/21.

 1. gontso

  gontso Well-Known Member

  Noh olisihan se tietty auttanut jos tuollainen säätölappu kelkan mukana olis tullut, yllättäen ei semmoista ollut.
  No selittää ainakin sen kovan fiiliksen, uudestaan ruuvaileen ja varmaan shimmiä hakeen. Jospa se tästä... Kiitoksia tiedoista.
   
 2. Kaakeberi

  Kaakeberi Well-Known Member

  Totaltekilta pitäisi löytyä jäykempiä jousia, kysäseppä sieltä. Ite sain sieltä omaan 850RE:hen jouset noitten vakiorimpuloiden tilalle.
   
 3. Skippaduu75

  Skippaduu75 Well-Known Member

  Ei tuohon rahaan parempaa saa:D
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 4. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Jospa asian ydin juurikin on tuossa... säätöjä testaa/hakee Pro -kuskit jotka ajavat ihan eritavalla kuin taviskuluttajat. Pahoittelut jos joku loukkaantuu tuosta käyttämästäni taviskuluttaja termistä. Itseni lokeroin täysin tuohon porukkaan.
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kyseisen tehtaan prokuskin kans säädettiin joskus omaa kelkkaa ja kyllä se ainakin hyväksi tuli. Tuumasi vain kun mietin satunnaisia pohjaamisia ja halusin kirrata, että jos alusta ei pohjaa ajossa ollenkaan, niin et koskaan saa käytettyä kokonaan iskareiden hyötyä hyväksi. Tuolla ohjeella on sen jälkeen menty.
   
  Kamppi tykkää tästä.
 6. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Kyllä moni tuntuu ajavan liian jäykillä alustoilla ja koropaloista päätellen osa ajaa seisaaltaan kun ei enää perse kestä kivireellä painaa.
   
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuo pitää hyvin paikkansa, on vain aistittava miten voimakas on pohjaaminen, sen kyllä kaikki pystyy huomaamaan. Siten myös pidettävä mielessä mikäli aletaan jousien esijännitystä kovin suuresti lisäämään. Ettei saavuteta tilannetta jossa jousi on kasaan painuessaan "yhtä puuta".
   
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Staratkin ajaa seisaaltaan..niistä ottavat mallia..:D
   
 9. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Visiin nää on maku asioit nää jousitukset. Myö käytiin viikonloppureissu ajaan ja ajoin toisen päivän serkun xterrainil. On se kyl makee vehje. Alusta oli tos tehtaan comfortissa. Pikkusen se pääs pohjaan paris patis, kun takana oli bensakannu ja laukku. Keulasta kirrattiin pari naksuu hidasta, samoin alustasta. Tuon jälkeen on kyl makee kelkka. Ihan tul itelläki himo vaihtaa takas reittipeliin. Ei tuo ainakaa minusta vaadi sen ihmeempii simmityksii tai mitään. Mutta kuten sanoin, maku asioita.
   
 10. gontso

  gontso Well-Known Member

  Makuasioitahan nämä on.
  Valitaan millaista reittiä ajetaan ja millä nopeudella. Sitten alusta pitää säätää sen mukaan.
  Taitaa olla mahdoton näitä asioita verrata eri kuskien tai paikkakuntien välillä. Toisella comfort on paras, omassa ajossa pohjasi aivan liikaa vaikka nykytiedon mukaan siellä on ollut Normi HS ja sporttia kovempi LS.
   
 11. Hurruttelija

  Hurruttelija Lynx Rave Re 600 2022

  Sain kuim sainkin välin säödettyä 10 cm, mutta takaiskarin esijännitystä on myr vain noin 1 kierroksen verran, jos sitäkään. Onkohan tästä mitään haittaa?

  Ohjekirjan arvo on 12 mm ja nyt on varmaan 1 millin verran. Lynksin jousituksen säätö ja huoltooppaassa oli maininta, että "takajousituksen ihanteellisen esijännityksen pitäisi löytyä +-3 mm eli maksimissaan 2 kierroksen päästä vakioasetuksista".

  Luotto tuohon ohjekirjaan on nyt aika heikko, no säädin kuiten sen esijännityksen siihen, että painuma on sen 10 cm.
   
 12. KaukoP

  KaukoP Active Member

  Taidat mitata jollain eri lailla, kuin on PPS3 myötä ohjeistaneet. Perä pitää nostaa ylös, eli jousituksen pitää olla täysin auki, kaverin tai nostoliinan avulla nostettuna.
   
 13. Hurruttelija

  Hurruttelija Lynx Rave Re 600 2022

  Juu n
  Juu nostin kelkan perän täysin ilmaan kelkkanostimella niin, että jousi oli täysin auki. Sitä esaria ei vain minun painolle (76 kg) tarvi näemmä laittaa juuri ollenkaan. Siinä ja siinä ettei löysempää jousta kaipaa...
   
 14. Hurruttelija

  Hurruttelija Lynx Rave Re 600 2022

  Kelkka siis rave re 600 2022, ei xterraini
   
 15. Hurruttelija

  Hurruttelija Lynx Rave Re 600 2022

  Muuten confort säädöissä, paitsi rajoton remmi 2:ssa ja etupukin esari 1,5 ja paluuvaimennukset telastossan7 sekä suksien hidas puristus 20 napsua. Hyvin toimii...
   
 16. jermu

  jermu Well-Known Member

  Ite just vaihtelin kokeeksi 850 xterrainiim etupukkiin 50nm ja takapukkiin 55nm jotta saisi alustan mukavaksi.
   
 17. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Enitenhän tuohon vaikuttaa onko kyseessä minkä kuntoinen reitti missä ajellaan ja sitten se ajotyyli.
  Monesti isommat pohjailut ja pohjaamiset tulee sellaisilla kuskeilla jotka vaan istuu ja löysätään kaasu sinne vastapenkkaan, sitten on mallia löysääjä + kaasulla yli napauttamalla ja sitten on se joka täryyttelee penkin pinnassa patin päällä ja tällä viimeisellä saattaa olla oikeasti aika löysä setuppi ja paluut aika auki. Myös törmätty tapaukseen keskellä reittiä läpi isoimman möykyn :D . Sekä vielä päälle mieltymykset mihin on tottunut.
  Tähän kun lisätään yhtälö 65-105kg kuskin paino ja 15kg takaritsalle menovettä ja öljyä niin eihän se tehdas ihan kaikkeen kerkeä ja jonkinlainen kompromissa löydettävä, lähtökohtaisesti pitäisi olla paras nelari möykkyä nielemään...
   
  ///AJS, Seiti, vetkulilm ja 2 muut tykkäävät tästä.
 18. teme-

  teme- Well-Known Member

  Tämähän se on. Reittejä, kuskeja sekä niitä ajotapoja on niin monta erillaista varitaatioo. Jos tuntuu että vakio setuppia ei saa pelaamaan niin iskarit sepälle niin kyllä ne aina on mieleiseks saatu.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 19. antmar

  antmar BRP

  Täällä tehtaan jäljiltä takapukissa oli esijännitystä 1,5 cm ja kaikki klikkerit melkein auki. Kannattaa siis katsoa kaikki läpi.
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Hieman on tässä luovutushuolto termi naurattanut näitä lukiessa ja sama se tuntuu olevan tutuilla kauppa kuin kauppa brp puolella, klikkerit ja jopa ketjun kireys on ollut mitä sattuu, ehkä pitäisi palata toimistomaksu termiin :D
   
  Viimeksi muokattu: 5/2/22
  andyman, Seiti, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua