Mikä ensikelkaksi näillä kriteereillä?

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Difrnt, 31/1/19.

 1. Difrnt

  Difrnt New Member

  Kelkkakuume johtanut nyt siihen, että pakko saada jokin menopeli alle. Kokemusta aiemmin lähinnä vuokrakelkoista, ei siis täysin tuntematonta, mutta paljon varmasti opittavaa ajamisesta.

  Ensikelkan kriitereinä olisi hintaluokka 1500€-3000€. Pääasiassa olen katsellut n. 2500€ hintaluokan vehkeitä. Kelkka tulee pääosin reittiajoon, sekä omalla pellolla ajeluun. Umpihangessa olisi mukava välillä käydä luontaisena hurjapäänä, mutta se ei tule olemaan valtaosa ajosta. Yhtenä tärkeänä kriteerinä on se, että kelkassa olisi irroitettava lisäpenkki. Touringit ei viehätä kokonsa puolesta, mutta en täysin ole pois sulkenutkaan kaikkia malleja. Myös pienempiä sportteja katsellut ja pohtinut millainen ajotuntuma esim. 03-05 Ski-Doo MX Z:n lisäpenkissä on, kärsiikö ajo-ominaisuudet erittäin pahasti vai pärjääkö sillä reitillä? Myös crossovereita, kuten Renegadea on tullut katseltua. 2-päällä ajelua tulee olemaan varmastikin n. 70-80% ajeluista ja loput yksin huvitellen.

  Mielellään tekniikaltaan "hyväksyttäviä". Työkalut pysyy kyllä kädessä, mutta mielellään ajelisi mahd. varmatoimisella pelillä.
   
 2. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  Itse valitsisin juuri Rev koppasen skidoo MXZ tan tai saman ikäluokan Lynx Raven. Pätkällä pääsee ihan hyvin ummessakin kunhan muistaa pitää vauhtia yllä eikä pysähdy kuin alamäkeen.
  Mitäs se lisä penkki menoa haittais jos yksin paukuttaa? Kyllä se siinä mukana roikkuu. Jos siinä istuu joku kyydissä niin se kyllä hidastaa menoo.
  Mikään kone mitä noihin on myyty ei ole huono mutta 600sdi ehkä paras 550-600 kuutiosista. Tehoa eniten ja kulutusta vähiten.
   

Suosittele tätä sivua