Mikä maali kelkanrungon maalaukseen?

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä PeterBaBolbapier, 22/8/17.

 1. PeterBaBolbapier

  PeterBaBolbapier Onneton säheltäjä

  juu elikkä tuossa jo ilmottelin eilen projektiosiossa että alkaa tollanen vanha 59 projekti.. nyt suuren mietinnän alla että mitä maalia pohjiin ja mitä pinnalle että varmasti kestää kulutusta? Joku happomaali tietenkin pohjaan ettei korroosio ala pukkaamaan enää jatkossa mut onko vasaralakka ainoa kovan kulutuksen kestävä maali?

  Kiitos jo valmiiksi vastauksista!
   
 2. Booris

  Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

  Epoksi-polyuretaani yhistelmällä saat kestävän, jos ei sit jauhemaalaus tuu kysymykseen.
   
  PeterBaBolbapier tykkää tästä.
 3. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Olen vedellyt rautarunkoihin pohjalle Temacoat GPL-S epoksi mustaksi sävytettynä ja päälle Teknodur 0050 puolikiiltävä musta. Alurunkoon pelkkä Teknodur(valmistajan mukaan Teknodur toimii myös ruosteenestomaalina, eli ei välttämättä tarvii edes pohjamaalia)

  Lynxin tehtaallahan ne on roiskineet tuohon aikaan ilmeisesti yhden puolikiiltävän mustan suoraan pellin päälle. Kiiltäviähän nuo ei olleet tuohon aikaan uutenakaan.

  GLS3300
  [​IMG]
  [​IMG]


  RXL SKS
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 23/8/17
 4. Booris

  Booris ArcticCat M8000 LTD 153" Polaris RMK 155"

  epoksia ei valttämättä kannata pintamaaliks jättää kun epoksilla on taipumus liituuntua ajan kanssa auringon UV vaikutuksesta, ja jos tulee vaalea sävy niin kellastuu.. urtsikalla tulee myös siistimpi pinta. kiiltoasteita on 20, 50 ja 90.
   
 5. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Kylläpä taas näppäinhärö tuli.. Siis epoksi Temacoat GPL-S ja pinta polyuretaani Teknodur 0050 :rolleyes:

  Korjasin tuonne alkup. postaukseen
   
  PeterBaBolbapier tykkää tästä.
 6. tieto

  tieto boondocker

  Minähi oon ruutaillu tuolla teknoturilla ilman pohjamaaleja.
   

  Lisätyt liitteet:

  Broadspeed tykkää tästä.
 7. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  Se on raudan maalaus aina kannattava homma, mutta alumiinin...jos mietit niin mieti kaksi kertaa. AL alkaa oksidoitua heti paljaana, joka heikentää maalin tarttuvuutta. Mikä tahansa pohjamaali ei sovi. Ja on yhden talven jälkeen kuitenkin astinlaudoista helvetin ruman näköinen. Kerran ostin pailakan joka oli jo tehtaalla värjätty. Usean vuoden käytön jälkeen aika rujon näköinen. Sai siitä suht siistin näköisen mutta jälkikäteen ajatellen ois kannattanut vain poistaa vanhat maalit ja jättää silleensä.
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Kaikkihan ne on nykyään maalattu. Ja maali kyllä pysyy kohtuudella. Ei sitä ole pakko raudalla hakata.
   
 9. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  ;)Toivottavasti ohimenevä muoti-ilmiö.
   
 10. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Itse olen kyllä yllättyny kuinka hyvin alumiinissa on maali pysynyt, kun aiemmin luulin että ei onnistu kotikonstein maalata. Ainakin pienemmät osat onnistuu kun eka hioaa ja heti pyyhkyy jollain asetonilla ja maalaa. Melkein paremmin mulla on alumiinissa pysynyt kuin raudassa.
   
 11. Jakelfin

  Jakelfin MtxT

  Onko kukaan kokeillu nuita lavapinnotemaaleja, x-line, raptor jne astinlautoihin tai muualle että miten kestää?
   
  Fudge tykkää tästä.
 12. Fudge

  Fudge Lynx GL 360 Syncro

  Luulis kestävän ihan kohtuuella sillä huomasin tuosta plastidista semmosen ominaisuuden että se kun tarttuu hyvin joka paikkaan ja myös rautaan niin estää hyvin ruostumisen,, yhen rhs-putken maalasin ja parin vuoden jälkeen revin kumimaalin pois niin ihan kirkas rauta paljastu alta.. monessakin paikkaa kätevä maali kun joustaa niin ei halkeile kuten tavan kilinkolin maali.
   
 13. seegeri

  seegeri Active Member

  Raptorilla maalailin renegaden rungon. alumiini putkesta tein astinlaudat, rungossa maali pysy, kaasarit tuluvi alku talvesta niin kaasareiden alta lähti lavapinnote aivan mattona irti. Astin lautoissa varmaan muuten ois pysyny vaan niistä tuli hakattua jäitä millon milläki sorkka raualla eli vasaralla, irtoili ihan pala aina sieltä täältä. tukivarsissaki pysy aivan hyvin vaikka mutkalle tuli ajettua. Yhen talaven kerkesin kokkeilla vaan kivi tuli etteen niin meni runko vaihtoon, kuvia vaan ei ennää valitettavasti oo tallessa. ja jos en väärin muista niin 4 litran purkkia meni lavapinnotetta ku maalailin rungon, tukivarret, takapuskurin, astin laudat ja muita pieniä kilikkeitä
   
  Jakelfin ja Fudge tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua