Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

Keskustelun 'Aikojen takaa' on aloittanut käyttäjä Rizhto, 20/3/16.

 1. Rizhto

  Rizhto Well-Known Member

  Osaatteko sanoa miksi VM Mikunit ovat aina kumikurkun varassa? Olen laittamassa Mikuni VM 32:sta moottoripyörään ja kyllä nuo vanhemmat Bing/Amal tyyppiset neulaluistikaasarit on ihan kiinteästi kiinni koneessa. Mitä uhkakuvia piirtyy taivalle, jos kiinnitän VM32 Mikunin jäykästi kampikammion kylkeen (luistiventtiili- 2tahtinen)?
   
 2. Lynx 530

  Lynx 530 '71 200, '80 530, '87 GLS3300, '92 Giant Special

  Vs: Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

  Eikai siinä mitään ihmeellistä ole, lähinnä tärinän vaimennuksen ja lämmön johtumisen takia ne yleensä killuu kumikurkun varassa.
   
 3. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

  Jäänyt mieleen vanhan Tunturi Super Sportin mainoksesta: "Uusi joustava kaasuttimen kumikurkku estää polttoaineen vaahdottumisen ja pitää seoksen tasaisena maastosta riippumatta". Luulisin että suurempi merkitys kumikurkulla on juurikin lämmönjohtumisen kannalta, jos kovin paljoa senkään. Ei kai ne näissä niin lämpene (ilman kumikurkkuakaan), että tulisi bensan höyrystymisongelmaa kuten joissain autoissa. Joitakin kaasariautojahan ei saa hetken kuluttua millään käymään, jos on ajanut koneen lämpimäksi ja sammuttanut. Kesäkäytöstä moottoripyörässä en osaa sanoa, eiköhän ne pelaa siinä mitä vanhemmatkin kaasarit
   
 4. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Vs: Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

  kumi vaimentaa tärinän ja estää siitä johtuvan laihalle vedon (kohokammiossa pensa vaahtoutuu).
   
 5. giuzeppi

  giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

  Vs: Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

  No sitten Tunturin mainostajat ei puhuneet aikanaan höpöjä
   
 6. Rizhto

  Rizhto Well-Known Member

  Vs: Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

  Eli Mikuni on herkkä vaahtoamaan? Yhellä puolitutulla oli ICssä Mikuni kumikurkulla kiinni ja mäntäpistiäisellä oli varmaan pesä kannen alla. Mäntiä meni alvariinsa. Tuossa epäilivät sitten sitä, että mimenomaan kumikurkun takia kaasari pääsee niin voimakkaasti vatkaamaan. Lämmönjohtavuusongelmia mulla tuskin tulee, sillä kaasari on kiinni alumiinisen lohkon kyljessä ja ajoviiman puolella. Noh, kun sen aika tulee, niin pitää sitten arpoa kummalla systeemillä tulee kiinni.
   
 7. Vesa50

  Vesa50 Ockelbo 300-S, Lynx 250

  Vs: Miksi Mikuni on kiinni kumikurkulla?

  Korjasin kiinnileikanneen Sachs 290 moottorin.(löytyy Aikojen Takaa alueesta) Koekäyttöön ostin käytetyn Mikuni VM 30 kaasuttajan. Koekäytöstä on pari lyhyttä videonpätkää. Tämä vaahtominen saatta näkyä videoissakin jos tarkasti katsoo.
  Primerina lääkeruisku, jossa läpinäkyvä bensaputki. Itse asiassa kaikki putket oli läpinäkyviä. Kone oli kevyessä koekäyttörungossa kiinni, joten kun käynnistin, se vatkasi oikein kunnolla käydessään, vaikka yritin omalla painollani seisoakin sen päällä. Huomasin, että kaikissa letkuissa, missä oli bensaa se meni valkoiseksi eli vaahtosi juurikin tuon tärinän vaikutuksesta. Kävin ajamassa rankoja Ockelilla viikko tämän jälkeen, jossa ihan sama kone ja Mikuni viritykset, niin ei siellä ainakaan kirkkaissa bensaputkissa vaahtoamista ilmennyt. Kelkka kuitenkin painaa 190 - 200 kg ja on kumitalloilla, joten se vaimentaa hyvin. Se mitä ei näe on kohokammio. Jos siellä vaahtoaa, niin sieltä voi käsittääkseni tulla lisäilmaa, joka sitten vääntää syötön laihalle. Ainoa tilavuudeltaan lähellekään hyvä ja läpinäkyvä vertailukohta minulla oli kelkan polttoainesuodatin, joka oli kiinni kurkussa nippusiteellä. Siinä ei ei ilmennyt vaahtoamista. Annan itseni uskoa, että mikäli tuo kurkun kumi on liian jäykkä, niin kohokammio vaahtoaa. Taas sopivan vetelä kurkku(oikeaa kumia eikä muoviseosta)pitää vaahtoamisen kurissa. Kommentteja?
   

Suosittele tätä sivua