Mitä työkaluja kelkan mukana?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Andi, 23/3/06.

 1. Kojontti

  Kojontti 800 Puuntökkeri, x-rs pessimisti-evo

  Samaa on tullut ihmeteltyä että miksi ne työkalut aina jää pois sieltä vaihtokelkasta, itse en ees kiusaksi jättäisi talliin tuon laatuisia työkaluja mitä noissa on mukana...
   
 2. rainbow6

  rainbow6 Well-Known Member

  Se työkalupussi kastuu/kostuu ja ne kalut siellä pussin sisällä alkaa happanemaan ajan saatossa. Itellä kun on reppu mukana, otan sen työkalupussin reppuun jossa muitakin tykötarpeita ja siellä se pysyy.

  Ymmärrän kyllä että jos kelkan myy/ostaa niin ne työkalut olisi mukava olla siellä mukana mutta ei niitä siellä poterossaan kannata pitää.
   
 3. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jos ajaa uudemmilla BRP kelkoilla, niin erittäin vahva suositus BRP omalle työkalukitille. Siinä on tasan kyllä kaikki työkalut mitä tarvii. Tuo pakki menee melko näppärästi hihnansuojan väliin, jolloin sitä on helppo pitää mukanaki.

  upload_2021-9-17_10-46-22.png
   
  Driver tykkää tästä.
 4. tpower82

  tpower82 Active Member

  oisko toi hyvä 2017 vuosimallin lynx raveen? mistähän noita saa?
   
 5. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Marmoritiskiltä löytyy. Hinta vaan on aika rapsakka..
   
 6. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu->Arctic-Cat M800 162"

  Kieltämättä, sillä rahalla kasaa itse jopa paremmankin ja voi olla jopa kattavampi/laajempi setti toki silloin eivät ole moisessa kotelossa mutta kukin tyylillään.
   
 7. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Näinpä, mutta tuo kotelo on kieltämättä kätevä.
   
 8. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no.

  Ite tuota laskin. Jos alkaa kasaan vastaavaa settiä hyvillä työkaluilla, ei hinta mene kauhian kauas. Mutta suurempi ongelma on se, että siitä tulee väkisinki pirun iso paketti. Nuo kalut on muotoiltu niin, että menevät sisäkkäin. Tuossa setissä joutuu kyllä maksaan ylimääräistä hieman. Mutta kyllä sen ehkä viittii käytännöllisyyden nimissä maksaakkin.
   
  Driver ja M.E.A tykkäävät tästä.
 9. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu->Arctic-Cat M800 162"

  Kotelo näyttää kätevältä varsinkin jos sitä pitää esitellä huoltoasemalla
  Mutta edelleen tuosta puuttuu aika oleellisia välineitä jos tulee tarvetta vaikka tehdä tulet metsässä, hihna hajoaa ja kytkin vetäisee langat kampuralle tai laittaa toinen kelkka hinaukseen jne
  Saati ehkä tärkeimpänä EA-välineet.

  Toisekseen oli sitten parhaat/huippu välineet niin mitäpä niillä tekee jos niitä ei osaa käyttää/soveltaa oikeassa tilanteessa joten tunne myös välineesi ja taitosi.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 10. M.E.A

  M.E.A Well-Known Member

  Aivan totta että tuosta puuttuu parit oleelliset työkalut ja ea sekä hinausvälineet mutta muuten kattava paketti. Ite huomannu että aika turha kantaa kovin isoa pakkia mukana kun jos keskeytys tulee niin yleensä ei millään työkaluilla selvitä. Esim iskaria matosta läpi tai joskus kauan sitten on konettakin synnyttäny.
   
 11. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu->Arctic-Cat M800 162"

  Tuskin kukaan tarkoituksen mukaisesti remonttia lähtee tekemään reitin tai kuusen juureen tai sitten kannattaa varata aika iso työkalupakki ja varaosat matkaan.

  Itsestä ne työkalut/välineet joita kuljetan mukana on sitä varten ettei ajoreissu heti keskeyty jos tulee joku ongelma tilanne itsellä tai ajokaverilla, varsinkin kun ajokausi on rajallinen, joillakin päiviä, toisilla kuukausija
  Toki suurin vaikutus on että laitteet on kunnossa kun ajamaan lähdetään jo ja valmistelut on tehty etukäteen mutta toisinaan tulee niitä muuttujia..

  Helpoin kun sijoittaa ne työkalut kelkkaan jos vain mahdollista.
  Itselläkin on iskarinsäätöön välineet ja puukko/saha heti saatavilla tankolaukusta jos tulee tarvetta tehdä nopeasti jotain.
  Kun taas hinausköysi ja muut työkalut on sijoitettuna muihin laukkuihin/penkin alle jos tulee isompi remontti homma.
   
  M.E.A tykkää tästä.
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin.

  Syy miksi ite tykkään tuosta BRP tyylisestä setistä, jollaisen kyllä kaipais mihin tahansa kelkkaan on mielenrauha. Tuosta näkee helposti jos joku puuttuu. Lisäksi tuossa on valmiiksi mietitty kaikki. Eli tuolla saa koneen irroitusta lukuunottamatta koko kelkan muttereiksi. Tuon ku pukkaa konehuoneeseen jemmaan, voi olla varma, että sulla on kaikki tarvittavat työkalut mukana, ja muuta et tarvi. Se asia on pois mielestä.
  Nuo EA-laukut, hinausköydet jne on tietenki itestäänselvyyksiä, joita ite en edes laske työkaluihin. Minulla on kaikissa kelkoissa jemmattuna köyttä joku 10 metriä tms. Ostan joka syksy halpaa ( 15 m kela 5 euroa) "punottua" köyttä. Se menee pieneen tilaan ja on helppo jemmata kelkkaan. EA-pakkaus on sitten joko repussa tai kelkassa tai molemmissa.
   
 13. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Minä hankin viime vuonna tuollaisen BRP työkalusetin. Olen monta vuotta ihmetellyt, kuin nää kelkkavalmistajat ei laita mukaan työlalui lainkaan. Catis ja Yamahassa tais olla ainakin joskus, ihan ok kalut. Polaris ja BRP ei pistä mukaan oikeestaan mitään. BRPllä on uudemmis se työkalu, jolla säädetään remmi. Siin on jotain aukkoi, joilla vois pulttei aukaista, mutta eipä sitä voi kyl käyttää mihinkään. Paras vitsihän oli jokunen vuosi taaksepäin. BRP:llä oli kelkas ristipäämeisseli, vaan yhtää ristipää ruuvii ei kelkas ollu. Naurettavaa.

  Toi BRP työkalusetti on minusta joka jenin arvoinen. Mutta tämä on vain mun mielipide. Siinä on mukana kaikki työkalut, jota BRP kelkkaan tarvii. Ite en jaksa enää, edes reissuhommiin ottaa mukaan pakkia. Ton lisäksi heitän mukaan ison räikän ja pari hylsyä. ( autoon siis).

  Tärkeimpänä minusta tos on toi räikkä sekä Torxit. Noilla saa kuomun pois todella nopeesti. Myös toi pakarin jousen vedin on todella hyvä idea.
   
 14. Jannne

  Jannne Rust - eze wintage sled

  Ristipäinen ruuvari on kavereiden jotka ajaa toisella merkillä kelkkoja varten..
   
 15. tpower82

  tpower82 Active Member

  kysyin Heinolta, ja hinnaksi tuli 169. mielestäni todella kallis vaikka kelkkailu nyt muutenkin kallis laji..
   
 16. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Viimeksi muokattu: 21/9/21
  Vesukka tykkää tästä.
 17. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Tuopa oli hyvä vihje! Hain Motonetistä tuon työkalulaukun, on tukeva ja sopivan kokoinen takalaukkuun. Siihen sain koottua yhteen kaikki vehkeet, jotka ovat olleet ripoteltuna kelkkaan ja taskuihin eri paikkoihin.
   
 18. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Eiku Motonettiin:)
   

Suosittele tätä sivua