MK-Enduro Leiri ja Kuusamon Tropiikki Mini MK-Enduro kilpailu, Kuusamo 11.-13.1.2019

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä LadyK, 18/11/18.

 1. LadyK

  LadyK Well-Known Member

  Syksyiset tervehdykset kaikille!!

  Kuusamon Moottorikelkkailijat ovat Suomen Moottoriliiton tukemana päättäneet järjestää vuonna 2019 jälleen paljon kysytyn moottorikelkka enduroon keskittivän leirin ja sen perään kilpailukipinän herättämiseksi myös Kuusamon Tropiikki mini MK-enduro kilpailun. Ajankohta on siis 11.-13.1.2019, leiri keskuksina toimivat Kurkijärven Siprun Snowcross -rata sekä Kuusamon Tropiikin kokoustilat. Kilpailu ajetaan sunnuntaina myös Kurkijärven maisemissa.

  Leirillä otetaan tuttuuntapaan 70 ensimmäistä leiriläistä, mutta kilpailijoiden määrästä päätetään myöhemmin. Ilmoittautuminen leirille aukeaa Suomen Moottoriliiton sivuilla 1.12.

  Leiri on tarkoitettu pääasiassa pienille ja vähän isommille junioreille, naisille sekä aloittelijoille. Leirillä on myös ollut oma ryhmä jo kilpailua ennenkin harrastaville.

  Kouluttajista jo sen verran että tänä vuonna ajokouluttajiksi on saatu tuttua mahtavaa jo viime vuosilta tuttua porukkaa!! NS. ratapäällikkönä ja ajovalmentajana häärii kolmin kertainen Giantin voittaja ja eräänlaisena "enduron" legendanakin tunnettu Arto Pätsi (jospa vielä joskun legendoissa nähtäisiinkin ajamassa...tai..) Toisena jo legendaarisena enduron taustoissa edelleen paljon häärivänä ja kisakentiltä ja K- logostaan tunnettuna ajovalmentajana nähdään Mikko Laine. Kun heitä vielä täydentää nykyisin Lynxillä alustansäätö spesialistina toimiva lumi ja vesi kenttiä hyvin meriitein vallottanut Tero Lokka sekä viimeisin Enduron Eurooppa Cupin voittaja, monin kertainen Suomen Mestari etelän ihme endurokelkkailulle Henri Marttinen niin luvassa on varmasti mahtava ajopäivä rastien merkeissä!

  Poikien (miehien) lisäksi leirin taustalla hääri tietysti muutama tunnettu nainenkin. N. kymmenen vuotta MK-enduroa harrastanut, Eurooppa Cupin, muutaman giantin ja suomen mestaruuksia voittanut Kuusamon Moottorikelkkalijoiden puheenjohtaja Kati Pätsi sekä muutaman vuoden nyt moottorikelkkailun saloihin enduron sekä snowcrossin puolella perehtynyt, pikku tytöstä asti harrastanut ja kilpaillut carting sekä autourheilu puolella, näkyvä persoona kuuluvine mielipiteineen someihme Veera Virtanen.

  Tänä vuonna mukana on myös LEIRIKUMMI! Hänen henkilöllisyytensä paljastettaan piakkoin. Hän ei valitettavasti pääse mukaan leirille, mutta tukee muilla tavoin tapahtumaa ja tullaan näkemään myös video tervehdyksien kautta. Tämä henkilö on VARMASTI koko Suomen kansalle tuttu ja sopii tähän pestiin täydellisesti!

  Tulen tähän vietiketjuun lisäilemaan tietoja leiristä ja kilpailusta kun sitä vaan saan järkevästi kasaan. Linkkejä ja ohjeita ilmoittautumiseen ja majoituksen varaamiseen sekä tietysti vastailemaan kysymyksiin.

  Toivottavasti saadaan pirusti lunta, tuiskua ja hyviä pohjia ennen leiriä. (leiripäiväksi olen tilannut suhtlauhaa ja auringonpaistetta :) )Olkaahan kuulolla ja toivottavasti saadaan mahtava kilpailukauden starttaava tapahtuma taas pystyyn!

  Terveisin
  Kuusamon Moottorikelkkalijat ry
  Kati Pätsi + hallitus
   
  Värjäri, Harri.T, Jani Sipola ja 3 muut tykkäävät tästä.
 2. LadyK

  LadyK Well-Known Member

  Hyvät Joulukuun ensimmäiset HUOMENET kaikille!

  Ei pitkistä tätä enää enempää, vaan nyt on ilmoittautuminen auki!!

  https://www.moottoriliitto.fi/lajit/moottorikelkkailu/mk-enduro/kuusamon-mk-enduroleiri-2019/


  Tervetuloa leirille ja tehdään viikonlopusta taas yhtä mahtava kuin ennenkin! Innolla odotetaan miten paljon saadaan uusiakin kelkkailijoita mukaan enduroharrastuksen pariin

  Tällä viikolla myös paljastetaan kuka on MK-enduro leirin kummi. Kummia ei vielä edellisillä leireillä olekaan ollut ja tällä tuodaan varmasti jotain pientä kivaa lisää leiriin


  Sunnuntain kilpailuun ilmoittautuminen avataan myös lähi aikoina kelkkatulokset.fi -sivustolla
   
 3. LadyK

  LadyK Well-Known Member

  Tsekkaa alta ketä kaikki on ilmoittautunut, jos nimesi ei ole listassa ja olet ilmoittautunut niin ota meihin yhteyttä. Tai jos et vielä ole ilmoittautunut niin kipin kapin heti ilmoittautumaan :)
  Kilpailuun ilmoittautuminen aukaistaan myös pikapuoliin kelkkatulokset.fi sivustolla.

  Ilmoittautuminen on ollut auki viikon ja nyt on ilmoittautunut:

  Juniorit 10-14:
  Aapo Laine
  Onni Tornberg
  Leevi Puustinen
  Tuukka Lehtonen
  Miia Latvalehto
  Inka Majava
  Oskari Sokka

  Aloittelijat
  Tapani Manninen
  Saija Pesonen
  Jukka-Pekka Peltotupa
  Mira Kervinen
  Venla Jyrkinen
  Sami Ravi
  Tanja Kaitainen
  Mico Peltomäki
  Elina Palojärvi
  Miko Palosaari
  Timo Korpas

  Harrastaja
  Matias Laitala
  Teemu Röppänen
  Mika Juntunen
  Ari Raunemaa
  Sanna Halla-Aho
  Milla Saastamoinen
  Miika Koponen
  Tuure Koponen
  Jesse Laurila
  Tatu Kukkonen
  Topias Laitala
  Rauli Wathen
  Anssi Mäki
  Sami Malinen
  Veikka Moilanen
  Pasi Tornberg
  Jaakko Moilanen
  Juha Virtanen
  Juhani Suutarinen
  Hanna Bragge

  Kilpaillut enemmän kuin 2 vuotta
  Jeremias Järvilä
  Stepan Soukhov
  Harri Tyni
  Mikko Mustonen
  Mika Volotinen

  Yhteensä: 44 henkilöä

  Vain teoriaan
  Jonna Litja
  Tapani Peltoniemi

  Lista päivitetty 07.01.2018
   
  Viimeksi muokattu: 7/1/19
  Värjäri tykkää tästä.
 4. LadyK

  LadyK Well-Known Member

 5. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Mikäs leirin tilanne? Lähinnä lumi määrää ajatellen että riittääkö?
   
 6. LadyK

  LadyK Well-Known Member

  Hei

  Pidimme tänään kisaorganisaation kesken kokouksen, jossa päätimme että huonosta lumitilanteesta huolimatta pidämme leirin pe-la ja sunnuntaina pidetään sprint kilpailu mini enduron sijaan. Tähän suurin syy on se, että haluamme suoda leiriläisillekin mahdollisuuden kokeilla kilpailemista ja koska se on vähäisen lumitilanteen vuoksi mahdotonta mini enduron muodossa niin pidämme kilpailun n. 6 km mittaisena sprint -kilpailuna. Toivomme kuitenkin tietysti että mahdollisimman moni muukin tulisi osallistumaan kilpailuun :)

  Leirin ajorastikoulutus radoille tullaan kasaamaan lunta lähiympäristöstä lisää ja tekemään pohjat kestävämmiksi. Samoin sprint -ratana toimii Siprun enduro -harjoittelu rata, joka on turvallinen vähemmälläkin lumella. Niille pätkille, jotka pystymme koneellisesti lumettamaan paremmin, kasaamme enemmän lunta ja koko rata käydään kuitenkin tampparilla pohjien parantamisen vuoksi huomenna läpi, jotta rata saataisiin kestämään kulutusta paremmin.

  Sprint kilpailu tulee siis olemaan kansallinen ja kaikki ajavat kaksi kierrosta. Ilmoittautuminen on samassa paikassa ja otsikko vaan siitä muutetaan, käykäähän ilmoittautumassa niin saadaan kauden avauskilpailu pystyyn. Pikku junnuillekin on rata suunnitteilla, joten heidän osallistumista kilpailuun selvitetään seuraavaksi.

  Lunta kuitenkin on n. 30 cm aukeilla paikoilla, jossa ajaminen pääosin nyt tulee tapahtumaan. Lunta siis kyllä on, mutta vähemmän kuin mihin olemme tottuneet tähän aikaan vuodesta.

  Ajorasti kouluttajilla on jo ajorastien suunnittelu kovassa käynnissä ja ratamestari alkaa toteuttamaan niitä jo huomenna. Tulossa on siis esimerkiksi kelkan päällä liikkumiseen keskittyvää mutka-ajo -harjoittelu, nopealta osuudelta tiukempaan mutkaan tulemista + jarrupatikko ajoa, liukkaiden osuuksien ajamisen harjoittelua erillaisilla nopeuksilla erilaisissa tilanteissa jne.

  Teoriaan on tulossa Moottoriliiton kouluttaja, pyörä enduron MM kilpailuissa bodiumilla useita kertoja ollut Marko Tarkkala kertomaan mentaalipuolen valmentautumisesta, Mikko Laine kertoo kilpailemista tukevasta/kehittävästä ajoharjoittelusta treenikaudella, Veera Virtanen tulee yhdessä personal Trainer Jatta Sipolan kanssa kertomaan yhdessä työskentelystä/treenaamisesta kohti asetettuja päämääriä, Tero Lokka avaa taas meille kelkan säätämisen maailmaa ja Hanna Bragge tulee kertomaan uusimmista jutuista varusterintamalla. Näitä mm teoriassa ja ajorasteilla, tarkemman aikataulun tulen julkaisemaan ihan lähipäivinä.

  Mahdollisuuksien mukaan lauantaina pidetään myös lyhyt venyttely tuokio ruuan jälkeen ennen teorian aloittamista, ja jokainen osallistuja saa myös kirjallisia ohjeita mm. venyttelyyn kotona (se kun tuppaa yleensä kaikilta aina unohtumaan ;) )

  Miltäs kuulostaa ;)

  Sprintissä on kaikkien luokkien voittajille palkinnoksi uudet tälle vuodelle tulleet LYNX:n ajolasit, joissa on mangeetti kiinnitteinen linssi. Tämän lisäksi pankintoja on mm. DUELL:ta. J palkinto pokaalitkin tulevat olemaan hiukan erikoiset tai ainakin erilaiset :)

  Niin ja tuleehan meille sprint kilpailuun myös vähän ääni ja selostustukea Jarkko Ylläsjärveltä, että saadaan katsojat pidettyä paremmin mukana kilpailun kulussa.

  TERVETULOA!
   
  F3 tykkää tästä.
 7. manninen80

  manninen80 Member

  Ilmottautuminen vaatii kilpailunumeron. Mistäs sellainen anotaan? Moottoriliiton Mottipalvelusta ei ainakaan enduroon pystynyt käsittääkseni anomaan?

  Tapani
   
 8. Tjp-

  Tjp- WaterRev memories & GLS 3500

  Enduron ja sprintin numerot smk kautta. http://smkry.fi/kilpailut/kilpailija-info/
   
 9. tieto

  tieto boondocker

  Terve.
  Pystyykö alottelijat ajamaan samalla kelekalla. Ois tyttäriä 11 ja 14v. Toisella ei oo kelekkaa
   
 10. LadyK

  LadyK Well-Known Member

  Hei

  Leirille mahtuu vielä ja otetaan ilmoittautumisia vielä vastaan.

  HUOM! MYÖS SPRINTTIIN VOI VIELÄ ILMOITTAUTUA KESKIVIIKKO KLO 22. ASTI. jatkettiin ilmoittautumisaikaa, koska osa ei ole saanut vielä numeroita tsm. Mutta jos olette hakeneet numeroa ja ette ole saaneet vastausta niin tarkastajaa ajajaluokitus lista ja ilmoittautuneiden lista, jos haluamaanne numeroa ei ole siellä niin ilmoittautukaa anomallanne numerolla, kunhan kilpailussa ei ole päällekkäisiä numeroita.
  Laittakaahan nimi listaan! Naisia on mahtavasti jo 7 viivalla, pikkujunnuja ja isompi junnuja tosi mukavasti sekä ensikertalaisia C2 luokassa :)
  Viime yönä tuli taas lisää lunta ja pohjat on hyvässä kunnossa! PRO/ A -luokan ihmiset HERÄTYS :) Sekä muut ;)
   
 11. LadyK

  LadyK Well-Known Member

  Majoitus

  Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin on varattu sopimushintaan huoneita leirille ja kilpailuun osallistuville.

  Majoitusta varattaessa mainitse tunnus: Moottorikelkkailijat

  Majoitus ajalle: 11.-13.1.2019

  Huonehinnat:

  88 € / vrk /kahden hengen huone
  68 e /vrk yhden hengen huone

  Sisältäen aamiaisen, kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön.
  Huoneet käytössänne alkaen klo 15.00 ja luovutus klo 12.00

  Majoituksen voi varata numerosta: 0300 870 960
  tai sähköpostilla osoitteesta: [email protected]
   
 12. Harri.T

  Harri.T lynx

  Kiitos ja kumarrus kaikille jotka mahdollisti leirin ja kilpailun.
   
  LadyK ja Hemmo tykkäävät tästä.
 13. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 14. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 15. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 16. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Hyviä kuvia oot näpsiny...
   
  Hemmo tykkää tästä.
 17. tepexi

  tepexi Arctic Cat ZR 6000 RR -15 / Lynx Rs 600 E-tec -19

  Tuleekos ensi talvena leiriä/kisaa? :)
   

Suosittele tätä sivua