Moniko kelkkamies ajaa kesät crossipyörällä? +jutustelua lajista

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä juhispahis, 17/5/08.

 1. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

 2. Finski

  Finski Well-Known Member

  Teillä onnekkailla on lunta!
  Tänään kävin lähi pätkällä kurvailemassa. Ei ole edes jalkaspooreja.. Ihan sai seisoskella pyörän päällä...
   
 3. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Joo ei meilläkää lunta oikee paljoo oo. Spoorit perustuu enemmä kuravellikelillä sammaleesee ja mutaa kaivettuu jälkee ku lumee. Meinaa vähä renkaitaki koetella... Oikeestaa täs kohtaa melkei uskaltas kehua kisarenkaat piikkejä, tuntus kestävä. vaikka edelline halppis Mitrocci etune purkautu aika nopeesti
   
 4. Finski

  Finski Well-Known Member

  Joo pisteet myös kisarenkaan renkaille. Vähän päälle 10 tuntia takana. Yksi nasta katkennut.
  Irc erupyörä ja takanen mitas 275 nastaa.
  Kestänyt todella hyvin, verrattuna mx24 micheliineihin
   
 5. ITP

  ITP Well-Known Member

  Tuossa olis satapiikin tekemät mitroc takanen ja mitas etunen jouten.

  Tuo mitroc kiinnostais kyllä testata..
   
 6. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Mitroccia ei oo takana mul ollu ikin mut ainaki satapiikin tekemä etune piti hyvi sen aikaa ku kesti nappulat paikoillaa.

  Nytte on kisarenkaan stonekinggi isoimmalla nasta määrällä ja keskimmäiset nastat paksumpina ja eessä joku mitas vissii 300 nastane ja sivupiikit lyhyemmät. Pitäs olla tehty kestämää mut pitoha ei oo nii hyvä ku jollai harvemmalla nastotuksella
   
 7. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Onko kellään kokemuksia, että mikähän lienee ero käytännössä noilla koneistetuilla ohjauksen kolmiopaloissa 20mm offset vs 22mm offset..?

  http://www.motokeidas.com/shop/tuotteet/ktm-iskunvaimentimien-osat

  Viddu mulla on taas vissiin valetut kolmiopalat kierossa ja tuntuu, että pikku pannuista on ohjaus vinossa. liekkö on hintasa väärti nuo koneistetut vs halvemmat valut?

  Ktm vm.2014 ja exc .
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/17
 8. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Onks pultit varmasti tarpeeks tiukassa? Kierteet puhtaat ja oikeet vaseliinit kierteessä ja kannassa eikä mitää kilikalisuihketta ja sitte momenttiavaimella naksuttelee pultteja vuorotelle ilmotettuu momenttii nii kaua ku vähäki kääntyy tiukemmalle nii ei kyllä iha helpolla mee ratti vinoo. Ainakaa ehjillä osilla.

  Mite kolmiopalat ees saa särettyä? Jollai hillittömällä pohjaamisella?
   
 9. Finski

  Finski Well-Known Member

  Harvoin kolmiopalat vääntyy. Tahtoo vaan iskunvaimentimet kiertyä kolmioissa.
  Pultit löysään ja kiristys uudestaan.
  Ja momenttiavaimella.
   
  Vanahanaama tykkää tästä.
 10. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  nii ja mää oon käyttäny keulasta melkei jokasen pultin auki jos on menny tanko vinoo. Eli renkaan akseli oikeest päästä ja ylemmästä kolmiosta iskarit ja ohjausakseli löysälle. sitte vähä keulan heiluttelua ja pumppailua nii hakee osat paikkasa ja momentilla lukusia kertoja naksutelle pultit kiinni nii pitäs kyllä pysyä eikä jää osat jännityksellee kanittamaa
   
 11. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Siis on noita tullu räplättyä jonku verran ku viimeksi oli kotari. Nyt ei taas mene ohjaus eturenkaan kanssa linjaan, ku löysää pultit ja tuntuu vähän nihkiältä noita pumppuja liikutella kolmiopaloissa.

  Tarvihan kotarissa vapauttaa sen ylemmän kolmiopalan ison mutterin lisäksi sitä kymppikantasta pulttia siitä kolmiopalan kylestä?o_O

  pitää vielä roplata lennen ku meen tilaan noita hienoja koneistettuja.:cool:
   
 12. ITP

  ITP Well-Known Member

  Alemmasta kolmiopalasta olen löysännyt pultit auki ja jarrua vasten pumppaillut, pyörä pukilla ylös ja pultit momettiin

  Näin esim. jos keulaputket olleet irti.
   
 13. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Eihä sitä isoa mutterii tarvi löysätä kun sehä pitää vaa ohjauslaakerin tiukalla mut ei just yhtää vaikuta siihe kolmion/akselin paikoillaa pysymisee. Mut poikittai oliva kiristyspultti minu mielestä ehotamasti löysälle nii saa kolmiot hakeutua keskenää linjaan vapaasti.
   
  Vanahanaama tykkää tästä.
 14. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Pittäis kait se pottakin tässä vaihella, ku entinen näköjään jo halaki menossa.:D

  Airoh vaiko Fox?
  Airohin mallit järkiään tuntu paremmalta päässä mitä vastaavan hintasen foxit. Miten lie laatu?
   
 15. Lavikka

  Lavikka Well-Known Member

  Ainaki airohin aviaattori 2.1 on muute hyvä mut niskatukea vasten alkaa jossai vaiheessa pitämää kaikenlaisia natinoita ja kyllähä ne toppauksetki vähä painuu mut niihä ne taitaa kaikissa muissaki. Nyt on käytössä aviaattori 2.2 ja viel toistaseks vaikuttas paremmalta mut ei oo viel kovi montaa tuntia ollu käytössä.

  Mut sanoisin että ota se mikä päähä sopii.
   
 16. Vanahanaama

  Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

  Kun pannutat ktm keulan vinoon niiiiiin tee näin. 1 kaikki pultit löysälle, se keskimutteri kuiten senverran kiinni että ylä ja alapalat timmisti kiinni.
  2 tarkasta pumppujen pituus, voi olla hieman eroa varsinkin vanhemmiten. Eli laita pumput kiinni ylempään t palikkaan ja kokeile että akseli pyörii kevyesti reijissään, siis ilman rengasta.
  3 ota pumpuista suojat pois ja hanki esimerkiksi paksu alumiinilevyn pala jonka asetat pumppujen liukupinnalle, niin kauan kun levy on jostain kulmasta irti niin pumput on kierossa t paloissa. Kiristele pikkuhiljaa eri puolilta välillä kokeillen että levy pysyy niin ettei klonkkase.
  4 kohan on pultit kiinni niin että pumput on suorassa niin kiristä vielä hieman keskimutteria ja sen jälkeen sen lukitseva sivupultti. Se keskipultti ei tarvi olla piukalla....Jos kirraat keskimutteria liikaa niin kartiolaakerit ahistaa ja ohjaus jäykkee turhaan.
  5 lopuksi jätä renkaan akselista kaasun puolen pultit auki ja hae keulaa pumppailemalla oikea kohta iskarille, kokeile että se liikkuu herkästi akselilla. Eli ensin kaasun puolen pultilla lukitse akseli ja kirraa päätymutteri, sitten kirraa kytkimen puolen pultit. Löysää kaasun puoli ja pumppaile keulaa ja sitten kun pumppu löytää paikkansa kiristä taas pultit kaasun puolelta.

  Eka kerran ku tekkee kunnon pannujen jälkeen niin voi mennä aikaa, nuo jutut pitää tehä aina kun käyttää putket pois.... Moni turhaan jeesustelee toimimatonta keulaa tai herkkyyden puutetta perus asioiden ollessa pielessä, tuo juttu pitäs aina tehä ennen ku vaihetaan ensimmäistäkään simmiä. Muista myös stefojen ja pölysuojien liukkaus, valkoista vassua ja iskariöljyä pölysuojan alle vaikka 10h välein niin homma pelaa :)

  Itekkin tehny nuo hommat monta vuotta päin persettä mut tuo on se oikea konsti siihen että keula on linjassa joka suuntaan... Oma alulevy jtn reilu sentin paksu, olisko noin 25/40cm. Jotkut käyttää myös tosi paksua lasia kuulemma. Siinäpä päivän racevinkki, ei muuta ku kovaa ajua :)
   
 17. Vanahanaama

  Vanahanaama 04Evo600&Lynx rave 150&Evinrude

  Ja ne raiserit voi kans vääntyä jos oikein rypee, mut aika harvinaista.
   
 18. Creek

  Creek Well-Known Member


  Suurin hyöty tahi haitta, tarkoituksesta riippuen, noissa on tuo offsetin muutos. Itse tykkään aavistuksen vakaammasta ja rauhallisemmasta ohjaustuntumasta, jonka pienemmän offsetin kolmiopalat tarjoaa. Eri vuosimalleissa eri offsetit, ota sekin huomioon. Ennen -16 malleja tyypillisesti kotarin enskoissa 20mm offset vakiona, -16 eteenpäin 22mm. Offset on numerona stanssattu ylempään kolmiopalaan.
   
  Könyäjä tykkää tästä.
 19. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  https://www.24mx.fi/crossikypara-airoh-aviator-22-mattamusta-1#?p

  Tilasin tämän 2.2 aviatorin, oliha tuo melekosta vatvomista taas.:cool:
   
  Viimeksi muokattu: 10/3/17
 20. Könyäjä

  Könyäjä Well-Known Member

  Se on sitte vissiin lopun alkua kaasuttimien osalta kurapyörien kanssa.

  -18 mallin kotarin kakstahtiset enskat tulevat ruiskulla.

  Toukokuussahan niitä vissiin pääsee ihmetteleen sitte tarkemmin.
   

Suosittele tätä sivua