Oravista/rantasalmelta jäämerelle.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä lynx 250, 28/3/16.

 1. lynx 250

  lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

  Vs: Oravista/rantasalmelta jäämerelle.

  Etusivulla kuvia ja tarinaa. Laitan lisää kuhan olen kotona. Nyt on kelkat kärryssä ja rukalle jätetään ne. Siitä sitten vielä autosiirtymä kotia huomenna.
   
 2. TOMPPA

  TOMPPA Well-Known Member

  Vs: Oravista/rantasalmelta jäämerelle.

  Jätkillä hieno reissu, tää on sitä kelkkailua josta minä tykään :)
   
 3. sipe.koo

  sipe.koo Well-Known Member

  Vs: Oravista/rantasalmelta jäämerelle.

  Varmasti mahtava reissu. ;D
   
 4. lynx 250

  lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

  Kesä meni ja kelkat on jo kaivettu taas esille. Reissuraportti jäi kirjoittamatta, mutta parempi myöhään kun ei silloinkaan.

  Reissu oli kaikin puolin ikimuistoinen, ehkäpä jopa ainutlaatuinen. Muutamia vuosia sitten eräs porukka ajeli savonlinnasta jäämerelle (taitaa olla tälläkin palstalla juttua). Täytyy kuitenkin muistaa että me lähdettiin ilman huoltoautoa, kahdella kelkalla, täysin ilman valmistelua tai ennakkosuunnitelmia. Kelkat olivat suoraan ajosta, eikä niille tehty mitään huoltotoimenpiteitä ennen lähtöä.

  Nopea lähtö aiheutti sen etten uskaltanut lähteä omalla kaasarimallin re lynxillä liikenteeseen. Jälkikäteen ajateltuna tämä oli erittäin fiksu veto. 600 acen valttikortiksi nousikin luotettavuus ja taloudellisuus. Toki koneen tehottomuus ja alustan pehmeys meinasi tuottaa sopeutumis vaikeuksia. Yllättävää kyllä adventurella pystyi pitämään ajotuntuman löydyttyä reipasta marssivauhtia, myös pattisella reitillä. Toki vauhdin noustua piti olla äärimmäisen tarkkana sillä ojat ja terävät patit löivät rajusti läpi.

  Täytyy sanoa että itä rajan suunnassa kulkeva reitti on todella hieno ja ilmeisen vähän liikkennöity. Erämaa fiilistä tulee jo Joensuu - Kuhmo välillä. Kaikista hienoin pätkä oli kuitenkin Kaldoaivin erämaa Sevettijärven ja Nuorgamin välissä.

  Lumitilanne oli sellainen että oli aivan viimeiset hetket lähteä liikenteeseen. Alkupäässä lumi oli jo sohjoista ja kivet pilkottivat. Kuitenkin jo Heinävedellä lumitilanne parani. Järvillä ei ollut lunta, vain vesi jäänpäällä. Päivälämpötilat huitelivat reilusti plussan puolella joten starttasimme joka aamu ajoissa liikkeelle yöpakkasta hyödyntäen. Reitit olivat yön jäljiltä jäisiä ja ainakaan re.llä ei ilman raapijoita olisi ollut mitään asiaa.

  Rangerin e-tec lämpeni muutaman kerran, adventure ei kertaakaan. Liutkin säilyivät sulamatta, jopa Inarilla jossa ensimmäiset kilometrit olivat täysin peilijäätä, sen jälkeen kova lumikerros joka pölisi juuri ja juuri riittävästi.

  Ongelmia matkassa oli erittäin vähän. Rangerista meni puola ja adventuresista hävisi yksi pultti alustasta. Lisäksi rangeriin vaihdatettiin ohjainraudat, kun toinen katkesi. Majoitukset löytyivät hyvin, joskin ensimmäisenä iltana huoneen saaminen tuotti vaikeuksia. Yksi ongelma kohta oli myöskin se kun savukosken jälkeen reitti rupesi pettämään alla erittäin pahasti ja jouduimme keskeyttämään etenemisen. Yöpakkasen jälkeen reitti oli jälleen kivikovaa.

  Kilometrejä kertyi kaikkiaan 2100. Jäämerelle noin 1600 ja ajoimme vielä Peurasuvantoon takaisinpäin autokyytiä vastaan.

  Jos kipinä iski ja haluat lähteä tälläiselle matkalle niin:

  Huolla kelkka viimeisen päälle
  Ota gps kelkkareitti kartoilla
  Hinausköysi
  Kirves
  Tulentekovälineet
  Talvimakuupussi ja mielellään makuualusta
  Henk koht vaatteet kuivasäkkeihin pakattuna. (Itsellä oli rinkka jossa vaatteet kastuivat, ennenkuin pakkasin ne jätesäkkiin ja vielä rinkka toiseen jätesäkkiin.)
  Varabensaa
  Öljyä
  Tärkeimmät työkalut
  Puukko
  Leatherman
  Varahihna
   
 5. lynx 250

  lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

  DSC_0047_3.JPG DSC_0014_8.JPG DSC_0034_4.JPG DSC_0022_7.JPG DSC_0027_4.JPG DSC_0034_4.JPG DSC_0022_7.JPG DSC_0027_4.JPG DSC_0047_3.JPG DSC_0014_8.JPG
   
  rupsu tykkää tästä.
 6. lynx 250

  lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

  DSC_0003_5.JPG DSC_0004_8.JPG DSC_0026_6.JPG
   
  Hemikoo, juketsu, Zombie ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua