Pienen tavarareen vetäminen

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Tomppa82, 1/3/19.

 1. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Elikkäs sellaista asiaa yrittänyt tässä selvitellä, että koskeeko tavarareen, esim. Sport boxin https://www.kelkkakuume.com/varusteet/kelkan-reet/sport-box-tavarareki/ kanssa reiteillä liikkuvaa sama 40km.n nopeusrajoitus, kuin henkilörekeä vetävää kelkkailijaa? Monessa paikassa vaan puhutaan siitä henkilöreen vetämisestä, mutta eihän tuollaiseen edes mahdu ketään.

  Kellään tietoa?
   
 2. Pertuzi

  Pertuzi Potkukelkka ja potkupilkkikelkka

  Eikö se 40km/h rajoitus koske vain silloin, kun perässä vedettävässä laitteessa kuljetetaan henkilöitä?

  Maastoliikenneasetus:
  14 §

  Nopeusrajoitus

  Moottorikäyttöisen ajoneuvon suurin sallittu nopeus maastossa maa-alueella on 60 km/h. Nopeusrajoitus ei kuitenkaan koske maastoliikennelain 30 §:ssä tarkoitettua kilpailua tai harjoitusta, mikäli asianomainen alue on suljettu muulta liikenteeltä.


  Jääpeitteisellä vesialueella suurin sallittu nopeus on 80 km/h. Mikäli ajoneuvoon on kytketty hinattava perävaunu, jossa kuljetetaan henkilöä, on suurin sallittu nopeus maastossa kuitenkin enintään 40 km/h.
   
 3. Tomppa82

  Tomppa82 Well-Known Member

  Oon noita lakipykäliäkin yrittänyt kyllä lukea, mutta en mielestäni ole ihan suoraa sellaista mainitaa huomannu, että siellä pelkästä henkilöreestä puhuttais. Voi toki olla noinki. Mutta lisää kommentteja odotellessa

  Edit. Kiva olisi ainakin poliisin kommentti asiaan saada, kun käsittääkseni ainakin yksi sellainen täällä ilmeisesti kirjoittelee.
   
  Viimeksi muokattu: 1/3/19
 4. ruiseri

  ruiseri Commander 800 -14, X-trim 600 -08

  Maastoliikennelaissa se on juurikin niin kuin @Pertuzi tuossa yllä kirjoittaa.

  Jos mennään viralliselle moottorikelkkailureitille niin sitten tieliikennelain liitteestä 5.2 (s. 167) löytyy ihan vastaava "Moottorikelkka... ..., jos perävaunussa kuljetetaan henkilöitä... 40 km/h"

  Missään ei ole siis säädetty että tavarareen vetäminen alentaisi kelkan suurinta sallittua nopeutta.
   

Suosittele tätä sivua