Polaris 2022

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä FFoxi, 16/2/21.

 1. petes88

  petes88 Well-Known Member

 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Merenpinnan tasolla monet videot löytyy Summiteista ettei lisävoimaa tule kuin pariksi sekunniksi ja sen jälkeen laskee voimantunne.
  Itsellä tuli mieleen että ahtaako Polle alempana enemmän ja sitä kautta enempi voimaa ja brp:n tuotos tehty vain tasoittaakseen voiman puutetta vuorilla, tällöin jos tuokin video on alempana risteissä saadaan mahtavaa promomateriaalia. Toinen on että onko promoihin laitettu pikkuisen lisää painetta ;). Tuon yhden Kanukin pätkää katselin viime yönä töissä kun päräytteli Khaos Tbo:lla niin näyttäisi ettei tartte rinteessä enää pahkaa siihen että kelkan pyöräyttää rinteessä ympäri takakautta :D, voihan se olla aika sairas laite sellaisille jotka oikeasti vie kelkkaa eikä kelkka miestä :).
   
  Qeedu tykkää tästä.
 3. pexi

  pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

  Mainospuheiden mukaan pollen boost lisää sealevel- tehoa 10%. BRP:llä ei lisää mitään, ahdin ainoastaan kompensoi ohuemman ilman korkealla ajaessa. Eli pitäisi olla hiukan eroa pollen hyväksi. En usko että tommonen ero tuntuu juuri missään ja videosta heräsi epäily että protoboosti oli ehkä vähän eri säädössä kuin ensi vuoden tuotantolaitteet...
  Mutta räväkästi liikkui kyllä polle, en usko että winderi noissa videon lumioloissa liikkuisi yhtään paremmin, ihan sama mikä stage on pellin alla.
  Tunnetusti pumppubensa ei mahdollista kovinkaan paljoa lisätehoa 850 vaparista, siinä mielessä aika äärimmäisiä laitteita nämä 2T- turbot.

  Ajettavuus näytti taas olevan hiukan parempi vs. lyhennetty axys. Ainakin sellaisessa isojen poikien pyörittelyssä:)
   
 4. Deecee

  Deecee Well-Known Member

  Miul on kaveril Freeride Turbo. Ja mitä sil on ajanu, niin jos vähänkään on korkeutta yli 200 metriä, niin ero on ihan tuntuva vakioon. Kaveri oli jututtanut jotain ruotsalaist tyyppiä, jol on Summit Xpert turbo. Sil oli kuulemma Bikemanin stage 2. Heposia noin 190 ja kuulemma pelaa kuin kello ihan pumppugasolla. Ainoa ongelma oli kuulemma vähä huonosti toimiva voimalinja.

  Toi Polariksen turbohan ahtaa aina sen 9 lbs. Oli korkeus mikä tahansa. Mut se on vissiin tehty silleen kestään, että ahto tulee vain kun kaasu on periaattessa pohjassa. Näin jutteli joku ameriikan mies videolla
   
 5. Odeski

  Odeski Active Member

  1500 km ajeltu nyt 650 146 Assaultilla. Mulla on mennyt 15 l/100 km perus reippaassa reitti ajelussa. Yks tankillinen oli 19 l/100 km, mutta siinä iso osa oli täysin umpeen tuiskuttanutta reittiä. Faijalla meni joku 13 satkulla kun ajeli rauhallisemmin. Alkaa yhdellä tankilla päästä jo aika kivan reissun ja 15 l kannun kanssa menee jo yli 300 km kohtuullisissa olosuhteissa.

  Toistaiseksi olen hyvin tyytyväinen koneen tehoon ja kulutukseen.
   
  Vesukka, möykkä ja petes88 tykkäävät tästä.
 6. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Kiitos asiallisesti vastauksesta @Odeski kuulostaa kyllä hyvältä nyt toi 650 :rolleyes:
   
 7. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Ei riitä rahat/aika jatkuvaan reissamiseen ajopaikoille kun muitakin kalliita harrastuksia, kunnon vetokalusto puuttuu tällä hetkellä, hieman jo kyllästynyt pelkkään rälläämiseen ja ei rmk:lla muuta voi tehdä. Sitten vielä se että vituttaa odotella lumia ja parhaat kelit kestää pari viikkoa. Sen jälkeen tekee hangen.

  4t kelkka olisi parempi pilkki ja retkeily hommissa. Penskat voi laittaa rekeen eivätkä tukehdu käryyn. Ovat hiljaisempia.
  Veli vaihtoi rmk:n 4t expeditioniin niin pärjätään kevät sillä..

  Ellen sitten laita 600efi scandikkia seuraavaksi:D Se taas ei sovi retkeilyyn tai pidempiin safari reissuihin.
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 8. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Harmi ettei Pollelta tullut vielä(kään) nelarikonetta mallistoon. Esim. Titan ja Voyager mallit varmasti kävisivät kaupaksi myös 4-tahtisena.
   
  rts ja Jii.Pee tykkäävät tästä.
 9. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  Näimpä pollella ois hyvä 800cc twin kone ja jos huutavat lisää voimaa olisi myös 1000cc twin turbo.


  Twin ois kaposa kone joten luulis hyvin mahtuvan muovien sisään asiallisesti.
   
 10. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Kävinpä Paljakassa testaamassa uusia Polariksia. 650 Nordic Pro oli ihan kivan oloinen laite. Takapukki oli vähän veltto ja kelkka olikin aika kova keulimaan reitillä. Voimansiirtoa pitäisi mielestäni vähän tehdä alhaalta kytkevämmäksi jos työkäyttöön meinaa. Nyt oli hyvin urheilukelkkamainen. 850 assaultia lyhyesti kokeilin ja isommassa koneessa on enemmän voimaa, mutta 650 on kyllä hyvin pirteä kokoisekseen. Assaultissa jousituksen oli haettu varmaan kantoa, mutta samalla oli kyllä sitten pikku patissa nypyttävä. Ajoasento noissa matryksissä on kyllä heti hyvä. Tuo iso mittaristo on hienon näköinen ja navina varmasti ok. Muuten nyt en tiedä onko siitä kuitenkaan isoa hyötyä.
  Titanilla heitin myös lenkin ja lehden kommentteihin voi kyllä yhtyä. Ehdottomasti paras leveätelainen kelkka millä itse ajanu. Telamelua oli enempi kuin kapeammissa, mutta tosi hyvä ajaa ja toki voimaakin on. Työkäyttöön varmasti sinällään liikaakin, mutta voimansiirto pelas alhaalta pehmeästi, vaihteisto oli helppokäyttöinen jne. Voimaa ja pitoa on sen verran, että keulii kevyesti tarvittaessa. Kuskilla pitää olla sopivasti itsehillintää että ei ala tällä mahdottomasti patikossa ryskäämään.
  Nelaria nyt talven ajaneena tuli kuitenkin mieleen, että kyllä varmasti Titan tai tuo Nordic Prokin olisi ehkä vielä parempia käyttötarkoitukseensa jos keulalla olisi kevyt 100hp nelari.
   
 11. kuuskolme

  kuuskolme Polaris khaos slash 146 850 & lynx forest Fox 440

  Oliko 146" Khaos kiertueella mukana?
   
 12. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ei tullu niin noita karkeatelasia katottua mutta jos nyt muistia virkistelee niin siellä oli ainakin kolme karkeamattosta + kaksi boostia. Boostit oli vain valvotussa koeajossa. Sanoisin että se 146 khaos oli mukana, mutta en oo ihan varma. Selvinnee helpoiten soittamalla esim. Konehuolto Seppäselle.
   
 13. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  Kävin reittiPolleja hätäseen kopasemassa ja XCR oli lähinnä omaa mieltymystä, keula selvästi paras ja kone/voimansiirto hereämmän tuntuinen, kuin muissa.
  Hyvän ajoasennon tuosta saa ja kevyt on ajettava. Vaatii enää alustan säätöjä, että ois mieleinen. Jos ois oma, niin ehkä vaihtuis iskarit, mutta enste pitäisi kokeilla, että saako noista WE:sta mieleisen.
   
 14. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Minä kävin kokeilemassa myöskin Seppäsellä Kajaanissa, pohjille ajoin 300km tuolla omalla Sidewinderillä ja suoraan penkistä penkkiin, Ajoasento korkealla penkillä olevaan SW:hen on melko lähellä, joskin Pollessa leveämpi perseen kohdalta sekä kovempi, XCR:llä ensimmäiseen kunnon pattiin ajoin kuten omallakin koko reissun eli rennon letkeästi ja meinasi selkäranka mennä poikki kun pohjasi niin pahasti ja tunne että kaikkea paskaa ne suoltaa linjastolta kun nimikirjaimet edellyttäisi että pitäs mennä möykkyä aamusta iltaan, poislukien kun järvellä pääsi tuuttaamaan kaasun selälleen on kyllä ripeä laite kulkemaan :D, sen jälkeen Assault 650 alle joka tunnosti jo kelkalle, joskin vähän jousen varassa tunnosti menevän isompaan kumpuun mutta hyvältä tunnosti ja mietin jo että tätä tuunaamalla vois syntyä kiva laite tuonne syrjäisimmille baanoille.
  Siinä esittelijän kanssa raatailtiin ja kysyin saanko klikkereitä pyöritellä ja testailla, sehän passasi ja kelkkahan muuttui muutamalla pyöräytyksellä semmoseksi että sillä pystyi jo pätkyttelemään melkein patin päällä, klikkerit toimii se täytyy sanoa, ero oli kuin yöllä ja päivällä... XCR ainakin oli esituotantolaite ja mieleen jäi koneen toiminnasta että pienillä kierroksilla rötää ja vetoa ei ole mutta kierrosten noustessa terävyyttä tuli sekä vetoa alkoi olemaan mutta onhan se kun 5h pohjille ajanut 4t turbolla ekat painallukset oli kuin olisi tulpatonta mopoa polkenut mutta voima takuulla riittää urille se on varma. Sen mitä olen aina Polariksia pitänyt keveinä ohjaukseltaan ja keulan jousitukseltaan, ei tuolleen vakiosäätöisenä vrt. muokattu Sidewinder ole loppuunsa isoa eroa.
  Edit: Tuo uusi iso mittari on varmasti sellainen jos siihen tottuu ei sitä halua vaihtaa pois, on kyllä selkeä ja kirkas!
   
  Viimeksi muokattu: 18/3/21
  Vesukka ja M.E.A tykkäävät tästä.
 15. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Saa, ei tartte ostella iskareita erikseen.
   
 16. pro x 550

  pro x 550 Indy xc 137" 600 -20

  Eri asia kestääkö ne sitten ko simmaa mieleiseksi
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 17. Snowmare

  Snowmare Nordic 300 Vk 540 V

  Pika kojolla 146 650 khaoksella. Helkutin kevyt ja ketterä peli. En saanut telaa hyppimään yli niinkun 155 2021 mallin 850llä. Tuo ja assault 650 kyllä kiinostas jos vaihtaa pitäs. Ei iso ero 850 tehon tunteessa.
   
 18. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  146" ja 155" khaokset pikaisesti koeajettu Sodankylässä tänään. 155" veti jostain syystä paljon paremmin kuin 146", mutta kai se 146"kin oli 850? :D Uusi mittaristo on kyllä iso ja pätevän oloinen, ei vaan näkynyt maastokarttoja näissäkään ainakaan vielä? Mittariston takana hyvän kokoinen (lämmin?) säilytystila. Tunnelimuutos iso plussa aiempaan. Ajettavuus catti-kuskin kouraan edelleen outo ja kiikkerä, olisi mukava ollut kokeilla verrokiksi myös pro-rmk.

  Boostissa näkyi myös kytkin olevan uusi.
  IMG_20210320_124422.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 21/3/21
 19. -P-

  -P- Nytro XTX TTX

  [QUOTE="Hemikoo, post: 1291214, member: 4541"XCR:llä ensimmäiseen kunnon pattiin ajoin,,, sen jälkeen Assault 650 alle joka tunnosti jo kelkalle, joskin vähän jousen varassa tunnosti
  Siinä esittelijän kanssa raatailtiin ja kysyin saanko klikkereitä pyöritellä ja testailla, sehän passasi ja kelkkahan muuttui muutamalla pyöräytyksellä semmoseksi että sillä pystyi jo pätkyttelemään. XCR ainakin oli esituotantolaite ja mieleen jäi koneen toiminnasta että pienillä kierroksilla rötää ja vetoa ei ole mutta kierrosten noustessa terävyyttä tuli sekä vetoa alkoi olemaan mutta onhan se kun 5h pohjille ajanut 4t turbolla ekat painallukset oli kuin olisi tulpatonta mopoa polkenut mutta voima takuulla riittää urille se on varma. Sen mitä olen aina Polariksia pitänyt keveinä ohjaukseltaan ja keulan jousitukseltaan, ei tuolleen vakiosäätöisenä vrt. muokattu Sidewinder ole loppuunsa isoa eroa.
  Edit: Tuo uusi iso mittari on varmasti sellainen jos siihen tottuu ei sitä halua vaihtaa pois, on kyllä selkeä ja kirkas![/QUOTE]

  Mulla täysin päinvastaiset fiilikset, XCR ei pahemmin pohjaillut, mutta assaultti paljon enemmän.
  XCR ei rötännyt mulla yhtään ja oli siinä kivasti vetoja, vaikka omalle häviää selvästi.

  Mittari oli kyllä aika mahtava, vaikka ite piän Lynxin vanhempaa(rex2) parhaana kaikista.

  Ps: sori huonot lainailut, puhelimella vähä räpellystä.
   
 20. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Mielenkiintoisen näköinen paino tuossa Boostin uudessa kytkimessä
   
  jtek tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua