Polaris 2023

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä jussi 77, 25/1/22.

 1. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Ok. Kyllähän se tietysti moottorin osien kevennykseen sopii, että kiertää hieman enemmän. En ainakaan itse pikaisesti löytänyt vielä dynokäppyröitä tästä. Muskoka Freeriderin videoilla taisi kiertää noin 8300rpm sen jälkeen kun pistivät pykälää raskaammat painot siihen kytkimeen. Yhdellä videolla silläkin taisi se kytkin räjähtää ja sitten olen katsonut, että melkein joka videossa se vaihtaa tulppia koneeseen kun aina irtoaa sisukset tulpasta. Ilmeisesti nakuttaa herkästi kun ainakin Muskokalla se näyttää välillä näytössäkin siitä varoittelevan.
  Yhdessä videossa muistaakseni toisesta 9R koneisesta irtosi kytkimen pultti ajaessa ja sitten meni lautasten väliltä boorit piloille. Itselle jäi mielikuva, että se pultti oli vain löystynyt. Kelkalla oli ajettu 270 mailia tuossa vaiheessa.
   
  Viimeksi muokattu: 27/2/23
 2. kuutsam

  kuutsam Member

  Jos oikein innostuu niin vois jossain vaiheessa ottaa liikkuvaa kuvaa laitteiden välillä. Siitä saa sitten tehtyä syventäviä analyysejä:D
   
  Vesukka ja Rider-94 tykkäävät tästä.
 3. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Herttinen mitä kiekko
  Mulla on tossa liikkuvaa kuvaa 650 vs 850 vs 850 turbo. Oon todella yllättynyt siihen miten tuo 650 lähtee alhaalta. Sen vuoksi alan olla tosissaan jenkkien vöyhötykseen 9r herkkyydestä:cool:
  Laitanpa sen videon tänään YouTubeen, jos ennätän!

  E;
  Pahaa offtopicia tää kyllä on, mutta lupaukset pidetään.
   
  Viimeksi muokattu: 28/2/23
  FFoxi, petes88 ja kuutsam tykkäävät tästä.
 4. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

  Tuskin ainakaa puutuu vaikka happi ohenee.. taitaa naulata täydet Kårsawagenin rintuuseen✌️
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Ei OT, vaan parasta antia.

  Hyvin kyllä pomppaa liikkeelle tuo 650. Jopa niin hyvin, että voisi olla täysin riittävä kotimaan umpisiin.

  Muuttuukohan erot lentävällä lähdöllä jo selvemmin isompien eduksi, jos vaikka 40-50 vauhdeista otetaan vastaava veto? Mietin vain tällä sitä voiman ja terävyyden tarvetta, kun harvemmin pitkiä täyskaasu vetoja metsärinteissä pystyy ottamaan. Se mitä tapahtuu 3-5sek aikana on enemmän merkittävää.
   
  Viimeksi muokattu: 28/2/23
 6. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Tuohon laittaa 600 reittipelin rinnalle niin sehän pesee kaikki umpisvehkeet. Säädöt, matto ja välitykset vaikuttaa niin paljon noissa järvikiihdytyksissä että moottorin voimasta se nyt ei juuri kerro mitään. Umpiskamppeille ehkä parempi verrokki kun lyödään kohtuulliseen ylämäkeen missä kohtuudella pehmeää lunta ja kiihdytetään siinä.

  Kaikki laitteethan saa "hereiksi" kun voimansiirto vaan on kevyt, eli kevyet painot ja loiva heliksi. Sitten onkin eri tilanne kun pitää mattonopeuttakin saada mutta silti kaasunvastaavuus säilyttää edes kohtuullisena. Alasvaihtokin pitäisi saada pelaamaan. Ei helppo kombinaatio ja aina joutuu tehdä kompromissejä.
   
  Rider-94 ja Jakke_ tykkäävät tästä.
 7. Qeedu

  Qeedu Well-Known Member

  Hyvin sanottu siellä peräpenkissä! Mut aina ne jotain osviittaa antaa siitä miten moottori sekä kaikki pelaa yhteen. Tässä videolla huomaa sen, että vakio voimalinjalla tuo 650 on aika herkeä lähtemään.
  Teho alkaa näyttelemään loivassa pitkässä nousussa vasta erojaan. Loppuviikosta saattaapi tulla sitten sellasta ja siinä on verrokkina erimerkkistä turboa yms.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 8. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

 9. Prormkpolle

  Prormkpolle Well-Known Member

 10. ottuu

  ottuu Khaos - 20

  Pari päivää ajelua takana. Kyllähän tuo laittaa mietityttämään oliko se turbon tilaaminen sittenkään oikia valinta puskarahlleihin
   

  Lisätyt liitteet:

 11. kuutsam

  kuutsam Member

  Millaisia mietteitä koneesta?
   
 12. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Boosti vaatii muutaman pienen muutoksen niin siitä saa hienosti pelaavan laitteen meidänkin vitulikko ralleihin. Koneen hetkelliset miettimiset ja turinat katoaa, voimalinjan saa toimimaan kokoalueelle ja se reakoi todella nopeasti. Itekkin pitäny boostia tallissa mutta nyt kun sen sai pelaamaan niin se on joutunut ajohommiin.
   
  Jarska77 tykkää tästä.
 13. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Onko tämä joku pikkupoikien hiekkalaatikko keskustelu, että miepä tiiän, mutta enpä kerro...?

  Naapuri merkin turbon osalta saadaan kuitenkin suoraselkäisesti selvää reseptiä, että mitä ylikiertävälle voimalinjalle voi tehdä.

  Samaan kastiin menee tälläiset jutut pollen tehojen ilmoitusten kanssa. Mitään ei sanota suoraan, mutta hyvää on aina saatu aikaan.
   
 14. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Ai niin en muistanu että täällä voi mielensäpahottaa kun omastamielestä kokeilun kautta hyväksi todettua pakettia ei hoksaa kertoa/ mainostaa.
  Mutta ite olen laittanu P22cw 73gpainot 6gsivupultti keskelle ja sisälle alkupäähän 2.2g paino. Jousi 120-310, kytkimen lautasten väliin simmilevy. Kakoseen boost3 A1 kulmalla jousi 160-260. Ecuun stage1 lässi.
  Speedwerxin änkkä. Ai niin ja näitä vielä muutamasekotus hyllyssä ja lisää on tilattu.
  Hienosti naukuu ja vetelee vaikka vanhacatti on verrokkina ollutkin.
  Varmasti porukoilla muitakin hyviä sekotuksia mutta tämä tuntu hyvältä.
   
  Vesukka, Prormkpolle, Rautane ja 4 muut tykkäävät tästä.
 15. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Hyvä
   
 16. Expedition

  Expedition Summit 800 146"

  Muutama pieni muutos
   
  Tjp- ja Fudge tykkäävät tästä.
 17. 1kyrp

  1kyrp Well-Known Member

  Nämähän on valmiita halpoja vehkeitä niin eihän nuo nyt niin mahottomia/kalliita muutoksia ole
   
 18. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Pitää ilmeisesti takuu menettää ja melkoinen nippu euroja, että saa toimimaan vanhan Catin veroisesti.

  Kilpailijaan suositeltiin niinkin kattava muutos kuin remmin vaihto :D

  Sori, oli pakko. No hard feelings. Tärkeintä, että on mieluinen, eikä kuulosta pikku rahasta olevan kiinni.
   
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Valmistaja ei itse saa selkokielellä tehoja ilmoitettua, niin brp mittasi sen puolesta. Turbon prosenttitehot on hepoiksi muutettuna 172hp, mikä on kyllä kova, mutta jäi 8hp kilpailijaan. Tämä on toki brp:n näkemys asiasta, mutta Ameriikan poikien vastakkain asettelussa etec on myös selvästi on vetoisampi, joten 8hp ei varmaan ole kovinkaan liioiteltu ero.

  Aiemmin brp ilmoitti etec T tehoksi 160hp ja se jäi silloin selvästi kilpailijalle, joten kyllä näistä suunta selviää.
   
 20. Driver

  Driver Summit 850Turbo R '23

  Turboista puhuttaessa pitää aina muistaa myös reilusti lisääntynyt vääntö, mikä tekee koko moottorista ihan erillaisen ajettavan ja helpottaa voimansiirron säätöä. Itse olen boostia testannut ja tykkäsin kyllä, hyvin on voimaa siinäkin. Tosin kevyt oli vakio voimansiirto kuten näissä brp uutuksissakin, mutta potentiaalia on.
   
  Prormkpolle ja mikzar tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua