Polaris 600cfi sähköt hiipuu...?

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Skodillac II, 25/12/17.

 1. Skodillac II

  Skodillac II Lynx Lynx

  Mistähän selvittämään seuraavanlaista vikaa?

  Viimeisen ajolenkin aikaan huomasin mittaristosta että oikealla olevien akku palkkien palkeista oli enää yksi jäljellä ja loppujen lopuksi hiipui koko mittaristo ja lopuksi alkoi hyytymään koko kelkka tai kierrokset alkoi hummailemaan niin jätin ajolenkin kesken.:eek:

  Eli mystisesti sähköt hävisivät pikku hiljalleen pois poikkeen. Matkallisesti siihen meni reipas n. 50km. Kelkassa siis ei akkua eikä starttia muuta ku narusta.

  Kelkka lähtee käyntiin normaalisti ja pysyy käynnissä ja voi toki ajaakin mutta ei enää kunnolla kun alkaa hummailemaan kunnollisten sähköjen puuttumisen vuoksi. Ajovalot palaa niin ku ois 3w parkkipolttimot paikallaan. Mittaristokin täysin pimeänä.

  Staattori vai mikä se siellä käynnistysnaru tivolin takana on niin näyttää olevan liimauksissaan kiinni. Joskus ollut irrallaan niin liimattu kiinni toki silloinkaan ei vastaavaa oiretta tehnyt.

  Jännitteen säätäjä vaihdeltu viime talvena.
  Ymmärtääkseni jos se olisi rikki niin jännitettä tulisi liikaa ja se saattaisi rikkoa jotain mutta tässä geississä sähköt vain alkoivat hiipumaan pikku hiljaa pois.

  Pitänee lähteä talliin telamattoa potkimaan jos se siitä korjaantuisi :(
  Oisko kenelläkään heittää villejä arvauksia mistähän voisin vikaa lähteä metsästämään? o_O
   
 2. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Lähtisin silti siitä jännitteensäätimestä. Se kun menee voi tiputella mittarit pelistä tai ihan mitä vaan. Vaihdoitko alkuperäisen vai tarvikkeen?

  Se voi polttaa myös ECUn, jolloin ei enää käy.
   
 3. Porokone

  Porokone Well-Known Member

  Itellä mittari kierroksilla käy pimiänä, mistähän se taas johtuu? Jos sievästi ajelee niin pelaa mutta kunnolla antaa runtua niin vilkkuu tai sammuu kokonaan? 800cfi kyseessä

  EDIT

  Variaattorin vierestä menevä johto nopeusanturille? Oli kulunu ja hinkkas ajaessa variaattoriin, siitä johtu temppuilu.
   
  Viimeksi muokattu: 5/1/18
 4. Cumort

  Cumort Active Member

  Keskustelun aloittajaa suosittelisin katsomaan tankin etupuolella ecun luona olevaa johtosarjaa, oli joskus johto hangannut jännitteensäätimen jäähdytysripaan kuoren puhki ja aiheutti vähän samanlaista ongelmaa.
   
 5. Skodillac II

  Skodillac II Lynx Lynx

  Kelkka siis toimii niin että lähtee käyntiin ja käy normaalisti tyhjäkäyntiä ja voi pihatietä kurvaillakin jonkin verran ja ei siinä edes hummaile. En toki ole kauemmas enää lähteny ajelemaan kun edelleen sähköt ns. hukassa. Joten voisin kuvitella että ECU olisi kunnossa, toivottavasti.
  Alkuperäisen jännitteensäätimen vaihdoin. Jotenkin en jaksais uskoa että siinä olisi jo nyt vikaa :/

  Kiitoksia vinkistä. Pitänee tarkastella noita johdotuksia kun saan seuraavan kerran kelkan talliin.

  Ei taida olla kovinkaan yleistä vielä kelkkojen vikakoodien lukulaitteet muuta kuin merkkiliikkeillä?
   
 6. Harraspolle

  Harraspolle Active Member

  Moi

  En tiiä onko muuta rikki, mutta oletko vaihtanut mittariston patterin jos palkkeja on ollu vaa yks ja mittaristo hiipunut?
   
 7. Skodillac II

  Skodillac II Lynx Lynx

  Enpä ole kuullut että siellä mittaristossa olisi joku patteri? o_O
  Toisekseen ajovalot palaa ku 3w parkkipolttimot eli sähköjä ei kunnolla tule. Edelleen ajamaan jotensakin pystyy mutta kun enemmän tarjoaa kaasua niin tahtoo vaan hyytää.
  Edelleenkään mittaristossa ei näy mitään ja kun jarrua painaa niin just ja just erottaa himmeän jarruvalon mittaristosta.

  Eli sähköt on jostakin syystä hukassa :(
  Kelkkaa en vieläkään oo kerennyt purkamaan
  Ei kehtais ruveta kaikki osia yksi kerrallaan vaihtamaan. Mutta jos jostain pitää aloittaa niin pitänee vaihtaa varmaan ensin staattori :rolleyes:
   
 8. vuli

  vuli Member

  Omassa kelkassa teki samanlailla kun jännitteensäätäjä oli rikki.
   
 9. Jupa03

  Jupa03 ...xcr...

  Mittaapas Jännitteensäätäjälle staattorilta tulevat jännitteet (vaihtojännite) ja säätäjältä lähtevät tasajännitteet, mitä saat tuloksia?
  Ja staattorin piuhat ei saa olla ohmisesti yhteydessä runkoon!
   
 10. JariAho

  JariAho New Member

  Samoja ongelmia 600rmk:ssa. Kylmänä hetken toimii normaalisti, mutta sitten pikkuhiljaa hiipuu, eli "akun" lataus palkit putoaa ensin nollaan ja sit sammuu mittaristo ja ajovalo muistuttaa kynttilää... En ole vielä ehtinyt enempää tutkia, jännitteen pitäisi olla varmaan jossain 12-14V.
   
 11. JariAho

  JariAho New Member

  Päivitystä sähköongelmaan, eli jännitteensäätäjä meni vaihtoon... uudella tuntuis toimivan taas.
   

Suosittele tätä sivua