Polaris 7S kosketusnäyttö

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä BlackJack, 9/11/20.

 1. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Noniin sain Suomen kelkkareitit ladattua laitteeseen, parin vastoinkäymisen jälkeen. Eli lopulta mitään asiasta tajuamatta seurasin käyttäjän jimbo antamia ohjeita, eli ensin ohjeet miten ladataan reitit gpx tiedostoon ja toisessa viestissä ohjeet miten se muokataan Polarikselle sopivaksi (24MB tiedosto):
  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?threads/kelkkareitit-fi-kelkkakartat-netissä.75848/page-44

  Taidan vielä kokeilla menisikö sinne myös Pohjois-Ruotsi (Norrbottens), kun Polariksen kartasta puuttuu Ruotsin itäpuoli. Norjan puolella reitit näyttää jo olevan. Mikäli tuonne naapurimaihin tänä vuonna pääsisi...vai meneekö taas rajat kiinni nokan edestä.
   
  Viimeksi muokattu: 17/12/20
  BlackJack tykkää tästä.
 2. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Ilmeisesti näkyy myös POI:t? Oma kelkka vielä kaupassa niin ei ole päässyt näppäilemään.
   
 3. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Olen vain tallissa katellut, eli ei kovin paljoa kokemusta. Äkkiä katsoen näkyy siellä jotain, esim Teboilin asemia (ei näistäkään kaikkia) ja majapaikkoja. Suunnistus noihin pisteisiin näyttää olevan mallia matka linnuntietä ja nuoli osoittaa päätepisteeseen.
   
  BlackJack tykkää tästä.
 4. Sanmppa

  Sanmppa Member

  Oiskohan ToKr jaksanu tehä ihan rautalanka ohjeet miten nuo suomen reitit saa näkymään? Ihan jo siitä että minkä kokonen tikku pitää olla.. Koitin nuita Jimbon ohjeita ettiä mutta ne oli varmaan arabiaksi ku ei auennut yhtään koko homma.
   
 5. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Eli mitään en asiasta ymmärrä ja varmasti parempia keinoja löytyy. Mitään vastuuta en ota näiden noudattamisesta :).
  En ole varma onko tuo 64GB rajoite näille reiteille, koska lisätään eri paikasta kuin polariksen omat reitit. Luulisin että 1GB tikku riittää.

  Käyttäjälle jimbo kunnia teknisestä tiedosta, tiivistän vain miten itse niitä seurasin.
  "
  VAIHE 1: gpx tiedoston luominen koko suomesta:

  Linkki sovellukseen overpass turbo klik

  Jotta valintana koko suomi, kopioi tämä koodiksi alkuperäisen tilalle (poistamalla kenoviivat kuudennen rivin alusta myös yksityiset urat haetaan)
  [out:json];
  (
  {{geocodeArea:Finland}}->.searchArea;
  way[snowmobile=yes](area.searchArea);
  way[snowmobile=permissive](area.searchArea);
  way[snowmobile=designated](area.searchArea);
  //way[snowmobile=private](area.searchArea);
  );
  out skel;
  >;
  out skel;

  Kun koodi muutettu:
  1.Valitse ylävalikosta "Run" ja odota hetki (ToKr: anna lupa jatkaa, tiedosto on iso)
  2.Kun haku on valmis, valitse Export -> Data -> download/copy as GPX
  ToKr: 3.Luo tikulle kansio "reitit". Siirrä tiedosto kansioon ja nimeä suomi.gpx

  VAIHE 2: GPX tiedoston muokkaus Polarista varten
  Lataa GPSBabel
  Asennuksen jälkeen mene komentokehotteella kansioon missä gpsbabel.exe sijaitsee ja kirjoita seuraava teksti (tiedostopolut ja nimet muuttaen ;))
  gpsbabel -t -i gpx -f C:/missa/kansiossa/muutettava/gpx/suomi.gpx -x track,trk2seg -o gpx -F C:/mihin/kansioon/tallennetaan/gpx/suomi_IDD.gpx
  "
  ToKr: tiedosto oli minulla tikulla E:, kansiossa reitit, nimellä suomi.gpx joten:
  gpsbabel -t -i gpx -f E:/reitit/suomi.gpx -x track,trk2seg -o gpx -F E:/suomi_IDD.gpx


  Nyt suomi_IDD.gpx tiedosto on tikun juuressa (ja muokkaamaton kansiossa, joten se ei näy kelkassa). Seuraavaksi tikku kelkkaan kiinni: Polaris tähti -> import/export -> copy to/from USB ja täppäät reitin nuolta vasempaa ja odottelet rauhassa

  Edit 4.1.2021 Kelkan karttasovellus oli ihan jumissa eka ajelulla. Alussa toimi ja sen jälkeen ei mitään, en tiedä johtuuko näistä vai onko mittaristolla joku muu hätä. Viaksi paljastui lisänä ollut pohjois-ruotsin reitit, en ole jaksanut selvittää onko vika filessä vai eikö kestä olla kahta isoa fileä...
   
  Viimeksi muokattu: 4/1/21
 6. Tiki

  Tiki Member

  Sinnehän ne reitit sujahti. Tosin komentokehotteella en onnistunu. Gpsbabel sovelluksella sain tiedoston tehtyä. Alasvetovalikosta tiedostomuodot gps xml muotoon tuotavassa ja tallennettavassa tiedostossa.

  Itse siirto näyttöön on jännä kun edistymistä tai edes tiedonsiirron alkamista ei näkynyt missään. Vasemman nuolen jälkeen tosiaan vaan odottelua.
   
 7. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Näkyykö muilla kaikki reitit? Itsellä puuttuu mm. Sodankylän reitit Unari-Syväjärvi-Riipi-Vaalajärvi reitti. Myös muut tuon alueen reitit puuttuvat.
   
 8. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Onko kukaan saanut päivitettyä pohjakartaksi suomen maastokarttaa?
   
 9. FU

  FU Well-Known Member

  7S kosketusnäyttö

  Onko kukaan koittanut harjoittaa "yhdyntää", toisesta pailakasta toiseen?
  Tarviiko olla välttämätön ride command?
  Ei minulla onnistunut kelkasta kelkkaan ryhmän luominen.
  Kelkka ei löytänyt/ saanut yhteyttä kaverin kelkkaan.
  Oli gps singaali päällänsä jne...
   
 10. Redtag

  Redtag Active Member

  Asiasta varsinaisesti mitään tietämättömänä veikkaisin, että ei siinä näytössä ole minkäänlaista tiedonsiirtomodeemia. Todennäköisesti 7S tekee Bluetooth/WLAN yhteyden kännykkään ja kännykkä sitten linkittää datan toiseen puhelimeen. Siitä sitten BT/WLAN-yhteydellä toisen kelkan ruudulle.
   
 11. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Oisko nuo yksityisiä reittejä kelkkareitit sivustolla? Niistä pitää ottaa nuo kenoviivat pois jotta tulee mukaan.
   
 12. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Eivät nuo varsinaisesti ole yksityisiä reittejä mutta hoitamattomia uria joissa on juuri ja juuri jätkänristit vielä paikoillaan. Minulle kelkan myyjä asensi valmiiksi joten kysäisen häneltä että mikä meni pieleen. Paljon puuttui myös Kolari - Ylläs - Levi väliltä reittejä.
   
 13. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Liekköhän vaatii ridecommandi tilin kuitenki? Jostaki löyty että kaverin paikannus toimii mailin etäisyydellä ilman puhelinyhteyttäkin. Siinä mittarin takana näyttäisi olevan radioantenni, eikö se tuon 1,5km kanna radiosignaalilla tieto kelkkojen välillä?
   
 14. Redtag

  Redtag Active Member

  Amerikassa taitaa WIFI:kin kantaa tuon verran. Pikkusen eri speksit lähetystehoissa. Euroopassa ei tietenkään sallittua sellainen.
   
 15. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Onko kukaan testannut osaako tuo navi opastaa reittejä pitkin kohteeseen? Kuten esim. Garmin osaa opastaa tai autonavit yleensäkin. Itse olisin testannut mutta jostain syystä minulta puuttuu reittejä aika lailla eikä ole vielä sattunut sellaiselle reitillä mikä löytyy mittaristosta.

  Siinä tosiaan pitäisi olla VHF (tvs.) käyttävä modeemi sisällä joten kaveri pitäisi näkyä kartalla. Veikkaan että kantama on jotain 500m - 1,5km.
   
 16. ToKr

  ToKr Well-Known Member

  Pikainen testi opastuksesta, niin näytti vain nuolella suunnan linnuntietä päätepisteeseen.
   
 17. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Samalla lailla teki minullakin mutta ei ollut tosiaan reittiä pohjalla. Toimiikohan se jenkeissäkin noin hassusti? Eihän tuollaisella reitityksellä tee mitään paitti ehkä freeridessa.
   
 18. julli

  julli rmk

  no jos ei tuota vertaa jaksa selata reittikarttaa että 50km välein olevat risteykset on vaikea löytää niin on parempi ajaa autolla. ei nuita reittejä kuitenkaan ihan yhtä tiheässä ole mitä kaupungissa katuja
   
  mircoolio tykkää tästä.
 19. Jerppaa

  Jerppaa Well-Known Member

  Jos oikein ymmärsin niin kun ite tekee reitit suomen kelkkareistä, ne ladataan karttapohjan päälle suunniteltuna ajoreittinä. Eli koko suomen reittikartasto on yhtä navigoitua jälkeä kelkan mielestä. Jenkeissä ja osin norja/ruotsi kelkkareitit tulee suoraan pohjakartan mukana, näitä pitkin ilmeisesti navigointi toimii jollain muotoa.
   
 20. BlackJack

  BlackJack Well-Known Member

  Näin se varmasti on. Kyllä sitä ilmankin pärjää mutta on se ominaisuus ihan kätevä tuossa Garmin navissa. Ei mene tyhjää aikaa joka risteyksessä tutkia että kumpaan suuntaan pitäisi lähteä.
   

Suosittele tätä sivua