Polaris Axys 800 H.O. SKS 146 ES 2018

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Arsi, 16/3/17.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Kyllä se vissiin mahtuu, vaan on tainnu pojat samaan konkkaan laittaa noita Avidin pyöriä.
   
 2. veza

  veza r.o.c.k

  Menee vakiovetarilla. Nuihin kelkkoihin mitä sipola mainitsi niin toisessa läpivetävät, toisessa vakiovetopyörät. Samat 64mm matot. Molemmat toimii. Tarkempi vain maton kireydestä sillä vakiovetarilla.
   
 3. jonteck

  jonteck Polaris Axys Sks 155 850

  Joo olettako te kytkimeen ja välityksii koskennut, kun olette vaihtanut maton?
   
 4. veza

  veza r.o.c.k

  Välitykset lyhennetty ja kytkin-variaattori osastolle uudet hilut. Jouset, painot ja helix. En muista tähän hättään arvoja.

  Edit: välitys 19/43, variaattorissa 58/44.46 helix ja 160-240 jousi. Kytkimessä säädettävät slp mtx 71g painot ja 120-320 jousi. Tuommonen ainaki pellaa 64mm callengerilla aivan hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 6/4/18
 5. MMi

  MMi SKS146

  Vakio matolla ja vetosilla pitää pitää ihan sika tiukalla ettei hypi ummella yli. Kyllä läpivetävät on hyvä hankinta vaikkei mattoa vaihtaiskaan. Ja jos vaihtaa maton ni ehottomasti läpivetoset kannattaa laittaa.
   
 6. wille86

  wille86 Well-Known Member

  Nostaako miten herkkään reitillä lämpöjä että onko tarvetta raapioille?
   
 7. HMK

  HMK Well-Known Member

  Ei nosta.
   
 8. wille86

  wille86 Well-Known Member

  Kesällä tuli tällä otsikon kelkka hommattuun ja ensi viikolla olis 1000 mailin huolto. Miten paljo muilla on tuo huolto kustantanut ja onko siinä pitänyt iskarit huoltaa kanssa? Paikallinen polaris kauppa antoi hinnaksi 550€ iskareiden kanssa ja iskareiden osuus oli reilu 300€ niin sanoin että jätetään iskarit huoltamatta. Ja nyt sitten takuu raukeaa iskareiden osalta näin ainakin paikallisen polaris kaupan myyjän mukaan. Tietysti huollatan iskarit muualla ammattilaisella ja huomattavasti edullisemmin.
   
 9. Fendel

  Fendel Well-Known Member

  Ainaki pro mallissa iskareiden huolto oli tippunut pois huolto-ohjelmasta joten luulis olevan samoin myös tässä. Kalliilta myös kuulostaa tuo huolto
   
 10. kaaapo

  kaaapo POLARIS AXYS 850 SKS 146

  joo ei oo huoltokortissa iskareiden huoltoa vain rasvaus 1600km mutta huoltokortissa huomautus että huolla kerran vuodessa paikkaa ei oo määrätty
   
 11. wille86

  wille86 Well-Known Member

  samaa vastausta sain myös muutamasta muustakin liikkeestä ettei iskarit kuulu tuohon huoltoon, vaan tämä tieto ei ollu vielä joensuuhun kantautunut...
   
 12. andyman

  andyman Well-Known Member

  Onko näistä ollut miten kotimaisissa lehdissä juttua? Kiinnostaisi kovin että miten tällänen SKS 146 vertautuu noihin uuden sukupolven Freeride ja Boondocker RE malleihin?
   
 13. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja 146" SKS Patriot

  1/2018 lehessä vertailu
   

  Lisätyt liitteet:

 14. andyman

  andyman Well-Known Member

  Hienoa, kiitos! Kuullostaa hyvältä, täytyypä ottaa asiakaspalveluun yhteyttä ja kysellä miten tuosta saisi irtonumeron.

  Edit: Irtonumeronhan sai näköjään naurettavan halpaan 6€ hintaan tuolta kotisivun kautta nettilehtenä, ja nyt sitä pääseekin jo lukemaan. Hienosti toimii Kelkkalehti!
   
  Viimeksi muokattu: 9/12/18
 15. J.P.H.F

  J.P.H.F New Member

  Nyt on kelkkakuume kova ja yhdeks vaihtoehdoksi on tullu kyseisen mallinen Polle. Olisko hyvä hankinta ensimmäiseksi uudemmaksi kelkaksi ku on ollu vaan vanhempia tähän asti. Edellinen kelkka oli 06 600 switchback. Umpista ja reittä tulee ajeltua, ehkä enemmän reittiä.
   
 16. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Jos pukkaa reittiä olemaan niin hyvänä vaihtoehtona esitän Axus Assault 144", jossa on tähän verrattuna hivenen leveämpi keula ja vahvistetut liukurungot. Itselläni on ollut jo kolme Assaulttia ja nyt tulee uusi Patriot koneella. Ajot on juuri tuota sinun kuvailemaan sekä käyttöä, mutta enimmäkseen reittiä ja reitille tämä 144":n käy hyvin ja ummessakin kulkee riittävästi.
   
 17. J.P.H.F

  J.P.H.F New Member

  Tuon kapeamman keulan takia toi kiinnostas ku hauskempi leikkiä umpisessa mut onko miten kikkerä sit reitillä.
   
 18. Jerppaa

  Jerppaa Active Member

  Itse pitkään katsellut juuri sb assaulttia, nytten lopulta tuli kuitenkin tilattua pulkaksi otsikon mukainen 2019 sks, juurikin hieman kapeamman keulan ja karkeamman maton vuoksi. Mistä tieto peräisin sb mallin vahvistetuista liukurungoista, missään ei tullut itsellä vastaan, että sb vs assault olisi alustassa mitään eroa muutamaa senttiä pituuseroa lukuunottamatta?
   
 19. HMK

  HMK Well-Known Member

  Takapukin kohdalla kiskojen ulkopuolella on alumiini soirot. Pystyy laittaa myös sks, kiskoissa reijät valmiina.
   
 20. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Juurikin nämä.

  Kyllä tuo Assaultikin sisäkurvin suksea aktiivisesti nostelee, joten uskon SKS 146" sitä tuon keulan takia nostelevan vieläkin herkemmin, mutta varmasti molemmat kelkat ovat mukavia kamppeita. Itse olen tällä 144":lla kikkaillut ihan riittävästi, mutta sivurinteessä saattaa olla ongelmallisempi vietävä, kuin SKS, muuten pyörii ääliöitä ja muuta herkästi.
   

Suosittele tätä sivua