Polaris Indy XC 129" (600, 800, 850) 2019 ->

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Arsi, 6/3/18.

 1. Fiupe

  Fiupe Member

  Pystyy elämään! Kampura kellotettiin, tarkkaa arvoa en muista mutta oli ok. Kytkin kävi "tiivisteltävänä ja koneistamossa tasapainotettavana, niin aika hyvin rauhottu. Tais tuo kytkin olla olla isoin probleema. Kyllähän 2t tyhjäkäynnillä varsinkin aina vähän hytkyy...

  Tuola jenkkifoorumeilla on vaikka ja mitä keskustelua näistä padoista, tais jossain olla juttua että on keskenään eri painoisia mäntiä löytyny koneesta yms...
   
 2. Jussi81

  Jussi81 Member

  2500 km lasissa ja etupukki pullistelee/antautuu noista yläpään reijitetyistä vahvikkeista. Vääntää varmaan samalla rahalla alapään kiinnityspisteitä sisäänpäin? Pitää jo pultilla vetää noita holkkeja aika paljon per puoli liukuun kiinni. En ainakaan muista että se noin olis vastustanu.

  Mitähän liukurungot tykkää ja kuinka kestää? Aivan maailman vahvimmalta ei tuo kiinnityskohta liussa näytä?

  Onko tuohon pukin vahvistukseen kellään muuta huippuideaa kun perinteisesti esim. 2,5 mm lappua vaan päälle ja alle?
   
 3. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Mulla ratkesi viime talvena n. 2000km kohdalla etupukista nuo ylävahvikkeet, ja n. 3500km kohdalla katkesi koko etupukki iskarin kiinnikkeen vierestä.
  Eli siis se yläputki meni poikki.

  Nyt paikallaan uusi pukki millä ajeltu tälle talvelle n. 400km.

  Otetaan myös vastaan vinkkejä vahvistukseen, ei viitsisi 2500km välein uusia tuota pukkiakaan kun hintaa oli muistaakseni n. 500€ kyseisellä käikäleellä.
  Katkettuaan särkee herkästi telatunnelin ja liukurungot.
   
 4. sandelss

  sandelss Indy XC 600 129" -20

  Terve. Olen tehnyt kauppaa -20 mallin indy xc 129" 600cc kelkasta, perjantaina menen katsomaan. Onko näissä jotain mitä pitää ja kannattaa ottaa huomioon pari tonnia ajetusta pelistä?
  Alustaa on kuulemma simmattua ja vaihdettua jäykempää jousta, mikä on mielestäni hyvä kun en itsekkään ole mikään kevein kuski.
   
 5. Fiupe

  Fiupe Member

  Aika hyvä/huoleton peli on loppupeleissä ollu. Normaalia säätöä ja ihmettelyä on ollu. Kone yms. aivan toisen "luonteinen" kun vertaa Brp-tuotteet. Onhan tuo 600-lohko jo aika koiteteltua ja paljon käytettyä tekniikkaa, eikä siinä mitään, hieno mylly mun mielestä.

  Mitä reissuja on ajettu porukassa reittiä, niin ihan samaa tahtia on tankattu Berppien kanssa. En oo tarkemmin laskeskellu kulutuksia, aika paljon vähemmän kuitenkin ku vanha kunnon RR :)

  Tässä ketjussa on aika hyvin ihmetelty näitä hommia, ei paljon lisättävää. Perusasiat kattelee läpi, murtumat välykset, matot, huoltohistoria ja takuutilanne jos vielä on yms..

  Tuo etupukki kannattaa sekata ajatuksella, aika paljon köykäsempi, kun vertaa vaikka vanhoihin malleihin. Joku juorus, että liukurunkoja menny, en tiedä sitten, mutta itellä kuitenkin vahvikkeet laitettu. Alustajumppa / keppien vaihto on aika must, jos vähänkää ajaa muuta ku terveisiä. Iskarivelhoilla alkaa ilmeisesti aika hyvät säädöt/jouset olla tiedossa näihin vakioihinkin. Itse valitsin "helpon" tien, Öhlärit alle ja jäykempää hakajousta. Tottahan säädöt pitää ajaa ja tehdä joka merkkiin..
   
 6. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Kannattaa tutustua ja säätää vakioalustaa ennen kun alkaa panikoimaan. Viestiketjuja kun lukee niin saa kuvan, että vakiolla ei tee mitään. Oon eri mieltä, paskimmat patikot tekee tiukkaa mutta muualla pelaa hyvin ja ennen kaikkea loogisesti ja luottamusta herättävästi. Suurin ongelma alustassa on telaston onnettomien klikkerien pyöriminen omia aikojaan. Voi ratkasta osittain ottamalla säätönupit pois, ite suunnitelin eräänlaista jousikuormitteista "lukkoa" niihin, en oo vielä toteuttanu..
   
 7. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Just piti alkaakin kyseleen, että onko muilla samaa vaivaa, että XC Indyssä (tämä kylläkin Matryx) pyörii takapukin klikkeri ajossa kiinni sopivalla kelillä. Ilmeisesti on samaa vaivaa. Hommasin kelkan uutena keväällä, jolloin oli jo lämpimämpiä kelejä ja klikkerit pysyi säädössään. Nyt takapukki menee patikossa aina itekseen ihan kiinni, kun lunta ja jäätä tarttuu sopivasti siihen ympärille. Pitänee kai ottaa se säätönuppi irti.

  Etupukkiin on vaihettu alkuosastaan jäykempi jousi (30/40) ja keulaan jäykemmät jouset (22:set/Lynx) + kaikki iskarit simmattu. Minusta tuolla noilla säädöillä ihan ajelee ja tykkäänkin, jos se vaan kestää. Aiemmin ollu XCR Axysta, joka oli huono minulle (ei tullu mieluista säätämälläkään) ja RE Lynxiä, joka oli parempi kuin pätkämallin Axys.
   
  Viimeksi muokattu: 14/1/22
 8. jurmala800

  jurmala800 Member

  Juu, mulla on alkuperäiset kepit joissa jämymmät jouset ja hyvä simmi, niin ja jäykemmät hakajouset. Hakajousien vaihdolla oli kyllä pirun iso vaikutus, kun on tuota painoa miehellä jonkin verran siunaantunu.

  En ainakaan reittikäyttöön osaa kaivata parempaa?

  Nuo säätönupit on kyllä surkea esitys, toinen on lentäny hetelikkoon ja toisen ruuvasin irti. Menee se noinkin...

  Etupukki on tuolta kulmista ratkeillu juurikin noin ku viestiketjussa on ilmenny... Ei paha, mutta Kemppiliimaa varmasti huutaa jossain välissä.
   
 9. sandelss

  sandelss Indy XC 600 129" -20

  Noniin perjantaina kävin tekemäs roadtripin seinäjoki-ranua-seinäjoki ja hakemas indyn kotiin :) Eipä siitä mitään moitteita löytynyt paitsi eteen on vaihdettu WP (22-27-300) juoset eikä niiden yläpäihin ole laitettu mitään adaptereita, niin jousi on hinkannut vähän iskarin putkeen jälkiä. Kaveri jo lupasi sorvata siihen palikat väliin. Eilen tuli 130km koelenkki tehtyä ja kaikki tuntui pelaavan hyvin. Kone tuntui tehokkaamalta, kuin vanhan -14 vuoden SB assaultin 600cc kone. Takuutakin on vielä huhtikuun loppuun asti.
  Pitää odottaa vähän lisää lunta, että pääsee kunnolla ajamaan ja säätämään alustaa. Liukurungon vahvikkeet pitää myös laittaa ostoslistalle. Jos jollain tietoa mistä niitä voisi kysellä niin saa kertoa :)
   
 10. jurmala800

  jurmala800 Member

  Liukurungon vahvikkeita, niinku kaikkea muutakin kivaa (Myös asiantuntemusta) Polarikseen saa: Vaskivuori Päntäne Kauhajoki
   
 11. Jussi81

  Jussi81 Member

  Mitä muita suksia Grippereiden lisäksi porukka käyttää / on hyväksi todennu Axys Indyssä?

  Hyvä suksi gripperi on, mutta omaan makuun saisi ehkä aavistuksen "tarkempi" olla, mutta ei kuitenkaan överi..
   
 12. jurmala800

  jurmala800 Member


  Täälä 2800 mittarissa ja etupukin yläputki totaalisesti poikki mänttiremmin /iskarin korvan välistä. Ei saanu mitään erikoisen kovaa iskua, porsi ihan inhimillisessä patikossa. Kulmissa on jo vahvikkeet hitsattuna (lattaa alla ja päällä) ja näillä pysyny kulmat kasassa noin 1500 km.

  Kokeillaan hitsata kasaan, mutta ensin sorvaan tiukalla sovituksella umpijöötin tuonne yläputken sisälle. On kyllä kurja esitys, onneksi ei paskonu muuta antautuessaan.....

  Edit: Taitaa perus Matriksissa olla edelleen ihan sama etupukki käytössä..........
   
 13. janrah

  janrah New Member

  mistä oot hommannu jäykemmät hakajouset
   
 14. jurmala800

  jurmala800 Member

  Aivan marmoritiskiltä tilasin/hain. Niitä löytyy vakion lisäksi ainakin HD ja XHD- jäykkiä. Jenkkifoorumeilta löytyy aiheesta keskustelua ja googlesta löytyy alla olevilla varaosanumeroilla jotain painotaulukoita. Niissä painotaulukoissa ja keskustelupalstojen tiedoissa oli muistaakseni vähän ristiriitoja riippuen mistä kaivaa tietoa. Kokeilemalla ja jos et ihan raskassarjalainen ole niin ehkä tuota HD:tä ensin alle?

  Käsittääkseni HD:t on numeroltaan 7045208-329 ja 7045207-329 JA XHD:T vastaavasti 7045209-329 ja 7045210-329.

  Niinkuin Polleissa on tapana, tuo varaosanumeron loppuosa, eli 208,207 / 209,210 on kussakin jousessa hämärällä fontilla merkattuna sielä jousen "alapäässä".
   
 15. Smasher

  Smasher Well-Known Member

  Onko kukaan istuttanu näihin mitään jalkakoukkuja? Tuntuu ettei monot pysy koteloissaan ja jotain lääkettä pitäis kehitellä.
   
 16. sandelss

  sandelss Indy XC 600 129" -20

  Mitä liukumuoveja olette käyttäneet? Saako tarvikkeena ja onko niistä mihinkään? Alkuperäiset oli aika hintavat 89e/kpl.(Moto One kautta ostettuna). Omaan laitoin uudet alkuperäiset ja nyt n.300km ajon jälkeen oikea puoli on lähes loppuunkulunut ekojen telapyörien etupuolelta. Muuten on kyllä vielä kulutuspintaa ja vasen puoli ei ole läheskään niin kulunut kuin oikea puoli. Onkohan tähän jotain järkevää selitystä?
   
 17. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Liukurunko mutkalla tai joku solki matosta halki, repii muovia.
   
 18. zeizei88

  zeizei88 Member

  Bensatankin takaisinkutsun yhteydessä tankkilaitteen kierteet sanonut poks, ja uusia tankkeja ei saatavilla. Olisiko täällä jollakin hyvää vinkkiä mistä kannattaisi kysellä/etsiä uutta tankkia?
   
 19. Jannne

  Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

  Sano jotta ottavat myytävästä pelistä tai esittelypeli alle. Mä en ainakaan olis ajamatta ton takia, kyllä Kauppiaan pitää vastuu kantaa
   
  BlackJack ja Hemikoo tykkäävät tästä.
 20. sandelss

  sandelss Indy XC 600 129" -20

  Alusta kävi ravitecillä, nyt on kovat odotukset kun hommalle hintaakin tuli kiitettävästi. Jouset ja simmit meni uusiksi kun Lapin iskariseppä oli laittanu kuulemma ihan liian jäykät jouset edellisen omistajan aikoina.
   

Suosittele tätä sivua