Polaris XLT Special 1996

Keskustelun 'Esittele kelkkasi' on aloittanut käyttäjä XLT_SPECIAL, 11/1/13.

 1. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Ajattelin tänne aloittaa topikin tästä vekottimesta jolla on tullut päästeltyä vuodesta 2009.
  [​IMG]

  Tuonne korjaamon Fujitietäjiin kirjoittelinkin ennen foorumin sekoamista ja viestien häviämistä sylinterilohkon halkeamisesta. Se lohko on nyt korjattu hitsaamalla ja yksi pikkureissu tehty onnistuneesti rempan jälkeen.

  Tuollaisen halkeaman siis huomasin pian sen jälkeen kun olin hakenut kelkan ladosta pihaan. :(
  [​IMG]

  Vanha kärryn akseli pääsi hyötykäyttöön keskiviikkoaamuna ja siitä tuli tuollainen kelkan siirrin.
  [​IMG]

  Kyllä se siitä purkautuu...
  [​IMG]

  Noin iso pala siitä oli lopulta irti. Halkeaminen oli ihan omaa syytä kun en pari vuotta sitten konerempassa laittanut kierrelukitetta noihin pultteihin. Kaikki etummaiset mutterit oli löystyneet ja sen takia lohkaissut tuon nurkan. Myöskin momenttina oli silloin käsituntuma, koska momenttiavainta ei saanut millään sopimaan paikoilleen. :-[

  Nyt on lukitetta kunnolla ja lisäksi lukkoprikat mutterien alla momenttiin kirittynä, joten on kumma jos uudestaan aukeaa.
  [​IMG]

  Viimeviikolla torstaina lohko kävi hitsarilla ja perjantaina vein bling-tehtaalle tiivistepinnanpinnan oikaisuun.
  [​IMG]

  Siistiltä näyttää tuon jälkeen tarvitsi vain vingutella huuhtelukanavasta ylimääräiset hitsit pois.
  [​IMG]

  Vähän erikoistyökalujen tekoa, kaveri neuvoi tuollaisen konstin, että saa vedettyä momenttiin kun ei muuten momenttiavain mahdu. Samalla tuli toisesta puoliskosta tuollainen lyhyt lista jolla oli hyvä pyöritellä mutterit pohjaan ennen kiristystä. Mutterikin on puolittain omavalmistetta, kun oli kiireessä kiven alla 14mm avaimelle tehdyt mutterit.
  [​IMG]

  Putken paisarissa helisi ja kolisi kun irroitin sen kelkasta ja toinen reikäpeltihän sieltä oli kokonaan irti ja sen puolen villavuoraukset pölisseet ties minne. Ei muutakuin kupeesta auki ja reikäpellit kummaltakin puolelta pois. Tuollainen ylimääräinen hässäkkä oli paisarin lopussa. Enää en ihmettele yhtään kun näihin tulee yli 20 heppaa lisää tehareilla.
  [​IMG]

  Paisari taas kasassa ja maalia pinnassa:
  [​IMG]

  Wisecon männät oli vielä hyvännäköiset, ja hoonin kuviokin näkyi vielä sylintereissä monin paikoin. Alatiivisteen tein itse paksusta 0.8 tiivistepaperista, koska alapinnasta lähti neljä kymmenystä pois. Eipähän mene puristukset liian korkeiksi.
  [​IMG]

  Kaasarit laitoin tarkasti tehdasssätöihin ja synkronoin luistit. Keskimmäisessä kaasarissa oli bensanpinta vähän liian korkealla ja sen takia ollut hieman rikkaalla ja kastellut tulppia käynnistyksessä, jos hana ollut pitkään auki. Yhden kaasarin tyhjäkäyntisuutin oli silmin nähden tukossa ja sen takia tyhjäkäynti varmaan ollut kadoksissa. Luisteihin on kulunut tyhjäkäyntiruuvin kärjenkohdille isot kuopat, mutta kyllä ne silti sai säädettyä oikealle korkeudelle.

  Sunnuntaiaamuna pääsin testailemaan ja käynnistyy paljon helpommin kuin pitkään aikaan, ja tyhjäkäyntiä raksuttaa ikuisuuksiin. Järven jäällä tasakaasulta kaasua höllätessä tosin luulin, että lämpöleikkasi kun vauhdista sammui, mutta sähköthän ne vain meni koneelta. Kaasuvaijeri tuli rasvattua liian paksulla rasvalla ja se alkoi käymään raskaaksi ja kaasu palutui hitaasti. Joten se kahvan turvasysteemi luuli, että kaasu hirtti päälle kun löysäsin kaasua ja sammutti koneen. Hienompaa öljyä vaijeriin ruiskimalla se notkistui normaaliksi. Vaijerin jokaiseen nelljään haaraan saa muuten hyvin öljyä, kun poraa jakopalikkaan pienen reiän mistä suihkia öljyä.

  Muutaman kymmenen kilsan koeajolenkin ajelin sunnuntaina ja hyvin pelasi. :) Täytyy huomenna vaihtaa uusi tulpanhattu, kun yksi on vähän turhan löysä eikä pysy aina paikallaan. Sitten voiskin ajella lisää.
  [​IMG]

  Edit: Penkinpäällinen löytyi tuon nykyisen teippipatentin tilalle.
   
 2. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kiilakoppa! :p

  Verhoiluta se penkki..alkaa ehjät penkit olee harvassa. Tai jos on vielä ehjä niin ei välttämättä kauaa kuitenkaan. Saat väritki kohilleen sitte.

  EDIT: Tuo ja RXL X-12 väritykset on hienoimmat mitä kiilakoppaan on ikinä tehtaalla asennettu. Hyvänä kakkosena se musta/pinkki 500 efi.

  EDIT II: Tuo kuomun High Output Triple lyhenis kätevästi H.O.T. :D
   
 3. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Joo, kyllä se on varmaan verhoilutettava, mutta nyt kesken parhaan ajokauden penkki ei jouda verhoilijan malliksi. Täytyy jo etukäteen pyytää anteeksi sitä, että jos penkki menee verhoiluun laitan siihen samalla pienen korotuksen. Eli siitä takapahkasta eteenpäin jotain täytettä maksimissaan 10 cm.

  Tangonkoropalakin ja vaijerin jatkos hommattu, ne menee paikoilleen, kun joskus saan aikaiseksi hommattua pidemmän teräspunosletkun jarrulle. Alkuperäisenä yritän suurinpiirtein pitää, mutta kun tämä on ainoa kunnollinen kelkka (Arienssia en nyt laske mukaan ;D) niin pakko vähän päivitellä, että olis mukavempi ajoasento. Ja eihän nämä peruuttamattomia modeja ole.

  Minun silmään komein kiilakoppa on just se pinkki 500 EFI ja sen jälkeen tulee tämä XLT:n väritys yhdessä RXL:n ja Ultrien kanssa.

  Ei mikään huono lyhenne toi H.O.T. ;D
   
 4. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Joo unohin muuten Ultran tuosta värilistasta.

  Meikäläisen kiila ei tuu olemaan ees lähelle vakio. Pitää varmaan joskus ostaa joku vakiokuntonen ja entisöidä se.
   
 5. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Semmoinen viiskyt kilsaa ajettu tänään ja pelas ongelmitta koko reissun. :)
  Tai no ainahan sitä jotain pitää olla, nimittäin bensatankin korkki vuotaa taas mittarin lasin välistä täydellä tankilla. Ainakin vuoden kestänyt se liimaus, mutta nyt meinaa taas irrota. Täytyy liimailla se kuntoon tai vaihtaa uuteen. Jos jollain olis mittarikorkki ylimääräisenä niin semmoinen kelpaisi.
   
 6. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Sunnuntaina tuli kans pikku reissu tehtyä, mutta piti kääntyä takaisinpäin vähän aiemmin mitä oli aluksi tarkoitus kun putki alkoi halkeamaan paisarin ekan mutkan yläpuolelta. Hitsasin sen illalla kasaan ja laitoin lisäksi rautanaulasta vahvikkeen poikittain halkeamakohdan yli putken päältä ja halkeaman päistä. Musta kuumankesto vain loppui jo viikko sitten niin piti laittaa hopeata ettei ota heti ruostetta. Täytyy vetää päälle mustamaalikerros myöhemmin.

  [​IMG]

  Viime talvena meni paisari eripoikki lopusta (sekin näkyy kuvassa, kun siinäkin naulavahvistus). Ihme juttu kun peltikin on aika paksua, ainakin paljon helpompaa hitsata ydintäytelanka migillägin kuin joku japanilainen auto. ;D Olisko sitten joku jännitys tullut putkeen siitä kun hitsasin kiinni sen vastakkaiselle puolelle tekemäni tyhjennysluukun, mistä otin reikäpellit pois. Ja sen takia sitten tämänkertainen ratkeaminen. ??? No vielähän siinä on vahvistamattomia kohtia mistä katketa seurraavaksi...
   
 7. Matti87

  Matti87 Kiila rmk 151"

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  mulla helisee vaimentimessa joku sisällä tuossa -98 600cc, liekkö sielläki turhia hiluja ;)
   
 8. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Vaimentimesta en välttämättä menis villoja ja peltejä poistelemaan, voi olla korvat sen jälkeen kovilla. ;D Kun tuolta paisarista lähti noi reikäpellit villoineen pois niin ääni ei oikeastaan koventunut yhtään. Joillain kierroksilla ääni on vähän "metallisempi". Tosin vähän vaikea verrata täysin priimaan putkeen kun on saattanut jo jonkin aikaa puuttua toiselta puolen paisaria villat.
   
 9. Matti87

  Matti87 Kiila rmk 151"

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  nuissahan on jo valamiiksi meloko metallisen kuuloset äänet ;D juu ei maha kannattaa tyhjentää tuota vaimenninta ajattelin vaan että mikähän sieltä on irti
   
 10. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Komia vehjes 8)

  Mistä hommasit männät? Tars tohon omaan kikottimeen vaihtaa kans viimestään ens kesänä..

  [​IMG]
   
 11. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Komiahan se sinunkin on, vähän eri tarrat ja tuulilasi. ;D

  Näillä Wisecon 65,50 ylikokoisilla männillä ja sylinterillä on jo ajettu 2010-2011 vuodenvaihteesta asti. Silloin purkuosana ostamani lohko kävi Alavudella tuolla: ( http://www.hd-koneistus.fi/ ) porautuksessa ylikokoon ja hyvä paikka oli kyllä. Ne tilas muistaakseni Duelilta Wisecon männät ja tiivistesatsin. En ole nyt pariin vuoteen seuraillut mistä löytyy mäntiä, mutta muistaakseni niitä on tullut monissakin verkkokaupoissa vastaan muita osia tilaillessa.


  Tuoss vähän juttua mitä kirjoitin noista männistä tuonne Wiseco topiikkiin aiemmin. Eli täysin samalla tuotenumerolla voi saada keskenään erilaista tavaraa. Ilmeisesti muuttivat Wisecolla mallia kesken kaiken. Minulla siis paikoillaan nuo vanhemmat kevyet Wisecot.
   
 12. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kysäse Broadspeed Wössnerin mäntiä Blingfactorysta.

  Mulle tuli switchbackiin vanhan mallin Wisecon vaan sen takia että Rammerilla sattu täys setti + muuta tingentangelia pakettina myynnissä. Muuten olisin lähteny iteki metsästää Wössneriä.
   
 13. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Pitääpä kysästä. Nyt tekis mieli vielä karheempaa mattoakin ;D
   
 14. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Mikäs matto siinä nykyään on, vakio?

  Minä vaihdoin viime talvena reunalappuja menettäneen vakion 25millisen tilalle Predatorin 32mm harjalla. Hyvin meni paikoilleen, kunhan tunnelinkattoon niitatut piikkisuojat otti vekeen. Reitille ei minun mielestä tarvii yhtään karkeampaa, umpishommat sitten erikseen, vaikka sielläkin pääsee jotenkin kun ei turhia hidastele tai pysähdy. ;D

  Eli tuollainen kumituote on Pollessa mattona ollut viime talvesta lähtien:
  [​IMG]

  Myös Pollen alkuperäismatto löysi leikeltynä loppusijoituspaikan Arienssista:
  [​IMG]
   
 15. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Mallia en muista, ÄRRRÄ:ltä sen aikanaan ostin. Tuollakin matolla piti suojat ottaa pois tunnelin katosta. Varsinaista harjaa matossa ei oo vaan nappuloita. Eli ei oo oikeen umpisen matto :p

  Pari kuvaa:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 16. XLT_SPECIAL

  XLT_SPECIAL Polaris XLT SP 1996 & Ariens ARROW 295S

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Varmaankin tuollaiset kuminappulat pureutuu hyvin semmoiseen kovempaan lumeen reittiajossa, mutta uudessa puuterissa ne on luultavasti aika hyödyttömät.
   
 17. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Joo kovalla puree kyllä hyvin, hötössä ei niinkään..
   
 18. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Predator se on tuo sinunki matto, olisko sitte vaan vanhempaa mallia?
   
 19. Broadspeed

  Broadspeed +10 kelekkiä

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Joo niin tais olla. Näkyy se teksti heikosti jopa tossa yhessä kuvassa.. Täytynee se isompilappunen matto hommata, kunhan sopiva osuu kohalle :)
   
 20. ÄRRRÄ

  ÄRRRÄ Well-Known Member

  Vs: Polaris XLT Special 1996

  Kannattaa mittailla että paljonko on etujäähyyn väliä..
   

Suosittele tätä sivua