Pollen voimansiirrossa häikkää

Keskustelun 'Polaris' on aloittanut käyttäjä Soppa, 17/2/12.

 1. Soppa

  Soppa Switchback 600 -08

  Moro

  Hommasin vaivoikseni tommosen vuoden 1997 Polaris Indy XCR440 -lintan, joka erittäin halvasta hinnasta on osoittautunut kauttaaltaan loppuunajetuksi. Kelkkaan on vaihdettu se Fujin 488 nestekone. Sen verran rasva-apinan mentaliteettia kuitenkin löytyy, että pakkohan sen on aina kuntoon saada ja välillä on onnistunutkin. Yhen reissun sillä aina pääsee, kun sitten seuraavasta kohdasta risahtaa.

  Ongelmia on ollut kaasareiden säädöissä(väärät suuttimet ja neulat ja whatnot), vesipumpussa, bensapumpussa ja männäntapin laakeritkin piti vaihtaa.

  Nyt kun konepuoli toimii kuten pitää, voimansiirto alkoi oireilemaan. Viime talvena huomasin, että kiihtyminen loppuu kuin seinään noin 80km/h paikkeille. Vaihdoin kakkosvarin jousen uuteen. Putsasin akselin myös, josta löyty hapettumaa ja helixin liike tuntui toppaavan siihen. Kasasin varin muistaen preloadit yms jutut, mutta kelkka kulkee vain 50km/h. Muuten toimii hyvin, lähtee rivakasti ja nykimättä liikkeelle. Tela ilmassa kokeillessa ottaa nopeusmittarin pohjaan ja variaattori näyttää toimivan kuten pitää. Hihna on uudehko kevlarvahvistettu. Onkohan kytkimessä jotain vikaa vai mistä kannattaisi alkaa vikaa etsimään?
   
 2. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Liikkuuko varin lautaset normaalisti kakkosvarissa. kun pyörität kone käynnissä perä ylhäällä? Eli välitys pitenee ja lautaset loittonee toisistaan kun antaa hanaa?
   
 3. Soppa

  Soppa Switchback 600 -08

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Kyllä, just tolleen perä ilmassa kokeiltuna näyttää toimivan kuten pitääkin, eli hihna nousee kytkimessä ylöspäin ja kakkosvarin lautaset levenee ja hihna menee syvälle. Vetää mittarin pohjaan.
   
 4. mp71

  mp71 Renegade 850 XRS -19, Oulu

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Painojen helat ja painot ja keskihelan kattosin ite ja että varit on linjassa. Ja ettei alustassa mikään pistä hanttiin. Kääntö- ja vetoakselin laakerit esmes. Ja ettei tela oo liian tiukalla.

  Onko koneessa vetoja? Siis puristukset on kohillaan jne. Jos on vähä leiponu kiinni voi käydä ja lähtä käyntiin, muttei jaksa vetää mihinkään.

  Joku asiantuntevampi varmaan neuvoo lisää.
   
 5. Soppa

  Soppa Switchback 600 -08

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Koneessa tuntuu olevan vetoja ja telasto pyörii melko kevyesti. Varien linjaus saattaa olla kyllä mitä sattuu, sen vois tarkistaa. Jos ei auta, niin pitänee se kytkin siis ottaa pöydälle ja selvittää sen vauriot....
   
 6. Soppa

  Soppa Switchback 600 -08

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Tänään kokeilin edellisellä hihnalla, jonka olin jättäny varahihnaksi. Otti jopa 80km/h lasiin ennenkuin kiihtyminen loppui, koneessa kierrokset tapissa. Vanha hihna on merkiltään polaris ja on jotenki pehmeemmän olonen ku tuo uus kevlarhihna. Voisko variaattoreiden väärä linjaus aiheuttaa tämän ongelman, miten se yleensä ilmenee? Ajattelin vaan, että ku nyt tuntuu toimivan paremmin tolla löysemmällä hihnalla... Ei tullu siis vielä mittailtua sitä linjausta.
   
 7. Larska

  Larska Alpha 154,äskooäs155,indy500

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Purahan kytkin sieltä,rullat jumisa,painot kuluneet vituiks,ei jaksa puristaa remmiä.. Kokemusta o...
   
 8. Soppa

  Soppa Switchback 600 -08

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Joo, niin kai se on tehtävä...ihimehän se ois jos siellä jotain ehjää ois läpikäymättömissä osissa ::) Tarttee vissiin sen irrotustyökalun että saa kytkimen pöyälle? Saakohan semmosen ostettua esim euromotor centteristä?
   
 9. sumbeam

  sumbeam sixpäkki 600HO -06

  Vs: Pollen voimansiirrossa häikkää

  Taas copy - paste sama ohje:
  Jos ei oikeeta ulosvetäjää ole (ja vaikka oliski), niin se pultti. Kone pystyyn (kelkka kyljelleen) ja vettä reikä täyteen, pulttiin hapiaa ja pultti veivaten paikalleen. Vesi painaa kytkimen irti rikkomatta ja suttaamatta mitään.

  ...tosin koko kytkmen levittämiseen tarvit muitakin työkaluja, siis spaiderin avaamiseen. Painot pääset purkaan vaikka kytkin paikallaan (pelkkä kansi auki). Tossa sun tapauksessa kannattaa kyllä jatkaa "koko kytkin auki ja täydellinen huolto" -suunnitelman mukaan.
   

Suosittele tätä sivua