PPS alustan säätö?

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä Hymis, 28/1/08.

 1. Hymis

  Hymis Ämmällä ajetaan

  Kertokaa ja auttakaa, minkä painoiselle kuljettajalle on Lynx rave 600 Sdi:n PPS-alusta säädetty alkuperäisasetuksessa. Itse painan 75 kg. Kannattaako säätää alustaa puristus- ja vetovaimennusten suhteen? Säätömahdollisuuksia tuntuu olevan paljon enemmän jos vertaa aikaisempaan merkkiin (Arctic cat F6). ???
   
 2. Catiska

  Catiska Well-Known Member

  Vs: PPS alustan säätö?

  Ei tuota voi sinulle kukaan kertoa, sinun pitää itse kokeilla mikä tuntuu hyvältä. Nuo alustan säädöt on hyvin kuljettajakohtaisia. Toisesta joku säätö on kova, toisesta liian pehmeä. Joku tykkää toisenlaisesta mutkakäytöksestä, toinen toisesta jne. Eli, ulos testailemaan eri asioita, sieltä se löytyy yleensä viimeistään vähän ennen kun kelkka on menossa vaihtoon...
   
 3. Mce

  Mce Guest

  Vs: PPS alustan säätö?

  Lynxillä tyypillistä tehdä tuotantokelkkoihin aika monelle jo pakasta vedettynä aika ok säätö.
  Ja lisäksi, lynkerön "säädöt", tarkoitan klikkereitä, jopa vaikuttavat ja ovat jo "tontilla".
  sen kun otat huomioon että nyt 46 mm. iskareissa ns. puikkosäätö(vetopuoli/rebound) vaikuttaa myös puristuspuolen säätöön (puhdasta ohivuotoa).
  Siis alkutilanne vaikka ensin ylös talliin paperille, jolloin kuugeli ei mene ihan sekaisin meisselöidessä ja ruuvatessa kaikkea mahdollista, jousien esijännityksistä ja klikkerien napsuista/kierroksista. 
   
 4. timo K

  timo K Member

  Vs: PPS alustan säätö?

  Aloitteleva kelkka kuski ja Kelkka on lynx re 600 h.o 2007.Mitä tarkoittaa alustan iskareissa merkinnä s & w ? Painan n. 70kg ja olisi tarkoitus saada säädettyä alustaa hieman löysemmäksi,kun hakkaa persuksiin patikossa ajettaessa jos on jatkuvasti ihan pientä nyppyä.Eli siis mihinkä suuntaan ja mitä ruuvia pitäisi punoa jos löysemmäksi haluaa?Lisäsäiliön päässsä näkyy olevan just tasapää ruuvi ainakin.Tietysti jos jakkara olisi hieman pehmeämpää sorttia===>kuten ski doossaa voisi olla jo eri juttu.Muuten iskarit ihan ok,ei ole pohjannut kertaakaan missään patissa.!Myös sellainen ongelma on kun mutkasta lähtee kiihdyttämään ni tahtoo kallistaa kelkkaa jommalle kummalle kylelle turhanki paljon.Etu iskareiden esijännitystäkö muuttamalla vai mitenkä?

  VINKKEJÄ KIITOS=)
   
 5. eemi

  eemi Polaris Axys 800 SKS 155"

 6. Jiiriviksi

  Jiiriviksi Well-Known Member

  Vs: PPS alustan säätö?

  Paljonko telastonkepeissä pitäis olla esijännitystä? Ei oo kokemusta PPS telastosta entuudestaan, ni on vähän hakuammuntaa tää alku.. Kyseessä -11 mallinen Rave, 46mm iskuttimet. Yritin säätää ohjekirjan mukaan -> ei hyvä.. Tuntuu et takapukkiin pitäs laittaa tolkuttomati esijännitystä et sais perän pidettyä ylhäällä edes paikallaan.. Etupukkiin ilmeisesti riittää muutaman millin esari?
   
 7. j-maister

  j-maister Xtrim SC 600 e-tec -10

  Vs: PPS alustan säätö?

  Ei se haittaa vaikka se takapukki ei pysykää yläasennossa, vaan menee hieman kasaan ku päästät takapuskurista irti, se on iha normaalia käytöstä alustalta. Ja joo, ei niihin tarvii hirveänä laittaa esaria, itelle riittää että takapukin jousi pysyy kiinni, etupukkiin ei oo tullu ny koskettua että ei voi sanoo paljo siinä on, mut tuskin on mitää kauheita määriä sielläkää.
   
  pte tykkää tästä.
 8. AKK

  AKK Ski-Doo MXZ Comp.

  Vs: PPS alustan säätö?

  Etupukin esari 0-1 mm iskari paikallaan. Herkästi tulee pintakova jos etupukissa esaria enemmän. Takapukki kuskin painon mukaan about 10-12mm.
   
 9. Jiiriviksi

  Jiiriviksi Well-Known Member

  Vs: PPS alustan säätö?

  ok,kiitos tiedosta!
   
 10. Oispalunta

  Oispalunta Member

  Alusta pitäis saada tehdasasetuksille ja tollasen ohjeistuksen löysin. Tarkotaako siis preloadin kohdalla toi mm mitä, mistä mitattuna? Ja ilmeisesti noi muut on naksuja myötäpäivään napsuteltu ääriasentoon ja sieltä lähdetään laskemaan naksahduksien määrä?
   

  Lisätyt liitteet:

 11. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Esijännitys milleinä. Eli löysää kiristetään millimäärä.

  Napsut on kiinni asennosta auki. Samoin ne 17mm mutterit, mutta niissä ilmoitetaan montako kierrosta auki.

  Eli menee kiinni ja auki kuin limukkapullo.

  Joku asiantuntia voi korjata jos meni väärin..
   
 12. Jonteri

  Jonteri Well-Known Member

  Mites tuo takaiskarin esijännityksen säätö, paljonko uskaltaa tiukata? Ohjekirjan mukaan jousitus täysin ulosjoustettuna mitattuna ja sen jälkeen kuorma päällä mitattuna saisi perä laskea 50-75mm. Painan n.100kg varusteet päällä ja silloin perä painuu 135mm, eli 6cm pitäisi saada korkeammalle. Tällä hetkellä esijännitys 15mm, ja joku nyrkkisääntöhän se taisi olla että yli 25mm esijännityksen jälkeen tiukempi jousi.

  Mutta mitä porukka mieltä, käännänkö niin paljon esijännitystä että perä nousee sen 6cm, jätänkö esijännityksen siihen max.25mm ja sitten perä on siinä asennossa missä sattuu olemaan. Uutta jousta en taida viitsiä ostaa, meni tuo noinkin viimetalvena mutta nyt pisti silmään kun kaveri oli kelkan päällä että painuupas se alas.
   
 13. LRacing

  LRacing Well-Known Member

  Lähtisin miettimään miten se pelaa siinä vauhdissa mitä ajat ? Pohjaako, onko kova ,herkkä jne ? vertailun vuoksi itsellä oli esaria 8mm takapukissa ja painan 81kg +varusteet. jos laittoin tuon tehtaan asetuksen oli se aivan järkyttävän kova eli se kyllä kantaa painavammankin kuskin. Painumaan en mittaillut kuin silmä määräisesti mutta lynxin perä kuuluu ollakkin maassa jotta se toimii :) .
  Tuolla halutulla vauhdilla mihin säädetään on iso ero säädöissä jos sen säätää mukavaan reitti ajoon/ "reippaaseen reitti ajoon" tai sitten kisa vauhtiin.
  Sitten kun nakkaa vielä laukun telatunnelin päälle niin sekaisin koko säätö :)

  -Teemu
   

Suosittele tätä sivua