PTP Racing goes water

Keskustelun 'Projektit' on aloittanut käyttäjä Pekka, 30/7/15.

Tagit:
 1. Pekka

  Pekka Noviisi

  Ja Revion.
   

  Lisätyt liitteet:

 2. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  ennenku tungette revion konetta pesään, metästäkää 440 peti taikka sitten teette sorvaamalla itte semmoset akselit kiinityspulttien väliin.
   
 3. Pekka

  Pekka Noviisi

  Jep, "440" väliakseli peti onkin tossa jo asennusta odottelemassa.
   
 4. TuomasT

  TuomasT Member

  Alkaa kausi olemaan loppupuolella ja näyttää uhkaavasti yksi laitteista valmistuvan etelän miehilläkin juuri jäiden tuloon...

  "Lajin helppous..." sanonta osuu tähänkin projektiin, ei tosiaan mennyt ohjeella "vähän jesseteippiä ja penkki pois". Haasteita pääsääntöisesti on tuottanut:
  1) viime kesän laitteen tela olikin 365 pitkä, eikä uskomuksemme mukainen 384. Kuka näitä nyt rupee tarkastelemaan...
  2) 154" alustaan laskelmien mukaan nippa nappa sopiva 384 tela ei sovikkaan
  3) nelimetristä sokostia ei löydy suomesta ennen joulukuuta
  4) matkahuolto hukkasi plan B:tä varten ostetut liukurungot
  5) yksikään osa ei irtoa ilman rälläkää tai 10kg lekaa, eikä näidenkään jälkeen ehjänä

  Näistä yllä mainituista huolimatta muilta osin urakka on ollut pelkkää normaalia vastoinkäymistä ja negatiivisia yllätyksiä, rungon uudelleen niittaamisesta päivittäin puuttuviin pikkuosiin. No lopputulos alkaa näyttämään jo jollain tapaa tavoiteltua.

  IMG_20170729_190425.jpg IMG_20170729_190433.jpg

  Tässä kohtaa ei enää malta asentaa valmiina olevia kapeampia keulan tukivarsia ja lyhyempiä iskareita, vaan nyt on pelit saatava järvelle. Päivitetään keula vielä syksyn mittaan.

  Huomenna sitten järvelle mikäli ajopaikka ja nostoapu järjestyy. Tässä osia ostaessa ja myydessä onkin esitetty toive jakaa video kelkan kuivauksesta. Mikäli rantaan asti päästään niin realistinen mahdollisuus videon kuvaamiselle syntynee...jokuhan voisi kysyä onko tämä vaivansa arvoista, mutta kaikkihan me tiedetään että onhan se
   
  Mika_R, Hra XC, Jani Sipola ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 5. Pekka

  Pekka Noviisi

  Eilen(/tänään) oli kuitenkin jo tekemisen yritystä

  WP_20170728_23_54_29_Pro.jpg
   
 6. TuomasT

  TuomasT Member

  Eilinen ilta/yö olikin yksi tuloksellisimpia projektin aikana, kiitoksia vielä Pekka hitsausavusta... Taidatpa itsekkin joutua vielä polvistumaan ennen kun takana näkyvä laite on ajossa, vaikka ei nyt mahdottomia puutukkaan.
   
 7. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  Miten ois rallit tossa viikon päästä? Ois taas reissua etelään ja miksi sitä ei vois käydä kylässäki :D
   
 8. TuomasT

  TuomasT Member

  Voi tätä lajin riemua, päästiin jo rantaan ennen kuin kone hiljeni...
   

  Lisätyt liitteet:

 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Siis menikö moottori?
   
 10. Pekka

  Pekka Noviisi

  Ei sentään, teemana tässä hommassa ainakin meillä on usein ollut "rannalle rassaamaan". Sillä meiningillä tämäkin kerta saatiin käyntiin. Tässä oli kaasareiden kasauksessa jäänyt löysälle luistien nostomekanismit ja toiselta puolelta jo irronnut niin ei ihan ollu luistit synkassa

  Pari muutakin pikkujuttua löyty jotka kaipasi vielä viimeistelyä, mutta ajamaanki siis vielä päästiin.  Joo, ja pohjaan myös. Ei kannata olla sammutusnappia tangossa, ainakaan tatti ylöspäin..

  Mutta joo, taas ois kalustopäivitys sattunut oikeaan suuntaan, ei ollu kenguruefektiä ja vetojaki noin ens alkuun ihan kivasti.
   

  Lisätyt liitteet:

  Tjp- ja Seiti tykkäävät tästä.
 11. TuomasT

  TuomasT Member

  Ensimmäisen, vain pienillä vastoinkäymisillä läpi viedyn ajokerran jälkeen tilanne normalisoitui... IMG_20170802_231815.jpg IMG_20170802_230711.jpg

  Kiertokangen alapään laakeri hukannut neulat ja oli halunnut alalohkosta läpi. Tokihan toinen mäntäkin oli entinen...

  Tästä se taas lähtee rakentumaan
   
 12. Pekka

  Pekka Noviisi

  Jep, otetaans pikku välipäivitys ettei unhotu mitä on puuhasteltu :)

  Elikkäs niinvain summasen takuuvarma 10tkm ajettu motori otti ja sanoi sopimuksen irti. (kuittien mukaan kampura tehty 5tkm. kohdalla uusiksi)

  No, emme jääneet tuleen makamaan ja tilannetta surkuttelemaan, eli sitten vain varaosavarastoja kaivelemaan.

  Onneksi yhdestä tallesta löytyi -09 Renegade jossa samanmoinen R moottori, ainoa ongelma pienet välimatkat ja kilpailevat tekemiset. Pieneksi porkkanaksi ajojen jatkoille tuli ajatus käydä tänäkin kesänä yksissä vesicrosseissa, joten Tuomakselta ilmo sisään Tervolaan ja homma sai hieman liikettä, eli Tuomas otti ja palasteli parina seuraavana päivänä Renegaden työhommien lomassa ja sujautti motorin paikoilleen Summittiin.

  Itselläkin sattui lomaviikko, perheen kanssa reissusta paluu keskiviikkona, ja siitä harvinainen päivä ettei ollut kummankaan tyttären kuskaamista jalis- tai uintitreeneihin, kilpailuihin tai turnaukseen, tai hevostallille ratsastamaan, hyppyharjoitukseen tai sellaista miettimään saati anopin kauppareissua, appiukon mökinmaalaus/vesipumppu/kasteluletku tai muutakaanprojektia tai rouvan silmää häiritsevää sisustusvirhettä ja sen vaatimaa Ikean reissua, aidan tai ruohon leikkuuta(nämä vasta torstaina) puhumattakaan naapurin auton vikadiagnoosia tai mitä näitä nyt joskus sattuisi harrastamista haittaavan... eli oli se muutama hassu tunti jatkaa moottorinvaihto rojektia loppuun..

  Näin siis saatiin uusi sydän summittiin torstaiksi ja pikkutestit tehtäväksi. Setappiin ainut muu muutos tässävaihessa oli keulaan lyhyemmät iskarit, nämä kiilakoppa polariksen huollettavat foxit, jotka leipoi kuntoon ja asennusvalmiiksi (kuten myös jo aiemmin etupukin iskariksi muljahtaneen RCG racingin takapukin iskarin) @Lyntsiman .

  Uusiksi ominaisuuksiksi saatiin motorin luonne kuminauhaksi ylhäällä ja ensikerran tällälaitteella upotus remmin kasteluun.

  Jälkimmäinen näistä osottautui murheenkryyniksi sitten Tervolassa, eli sen korjaamiseksi on käytettävä seuraavaksi hiukan aikaa. Saa antaa vinkkejä mikä se tämmösen XP / REX koppasen viisaus on tuon tiivistämisen tai veden poiston suhteen. Nyt se ei ainakaan ole sellainen vielä mikä toimisi.

  Mutta,

  Olipa taas viihtyisä reissu käydä vesirosseissa..

  Kiitokset kaikille apua antaneille jo perjantain vapaissa harjoituksissa (liian monta tähän listata), sekä erityiskiitokset Kiuruveden pyhälle veljeskansalle; oli kiva ilta säätää, rillata ja kirota paikallisia mosqiittoja!

  Otetaan yksi ajokuva @Hemmo :lta varastettuna, vaikka aika-ajo (ja kisat) siis loppuikin remmin kasteluun/luistoon ja sitä seuranneeseen upotukseen.
   

  Lisätyt liitteet:

  • 354.jpg
   354.jpg
   File size:
   134 KB
   Näyttöjä:
   0
  NAL-E tykkää tästä.
 13. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jarrulevyn takaa, etukennon takaa, rungon pohjaniiteistä jne. Noista tulee vettä pesään että tuntuu. Itellä oli siinä XP:ssä välipohja ja poistoreikä kytkimen alla.
   
 14. Tjp-

  Tjp- WaterRev & 440xcr sp -95 & xlt sks -94 & ProX2

  Jaa joko siellä on järvet sulat ja tallissa aktivoiduttu? :D
   
 15. Pekka

  Pekka Noviisi

  IMG_20180428_214027.jpg
  Alkaa jo ne jäät lähteä näillä leveysasteilla.

  Mutta turha luulo että täälä valmiudessa ollaan

  Toki jotain elonmerkkejä tallissakin.
   

  Lisätyt liitteet:

  Tjp- tykkää tästä.
 16. JMH

  JMH Well-Known Member

  Mulla olis tuohon R-koneeseen tiukempi kansi irtopalotiloilla 102oct bensalle
   
 17. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  muistittehan laittaa tohon vesipumpun yläpuolelle noi kaks pulttia kans?
   
 18. Pekka

  Pekka Noviisi

  Katoppas, niin vaan näköjään pääs unohtuun. Mutta, onneksi tää edistymä on tätä luokkaa niin laitetaan noi seuraavaksi..
   
 19. Pekka

  Pekka Noviisi

  20190710_141049.jpg 20190710_144739.jpg 20190710_141051.jpg a587deb00df5b846566b4cf56a352c17.jpg
   
  Seiti tykkää tästä.
 20. Pekka

  Pekka Noviisi

  Tällekin vuotta käyty rannalla.
   

Suosittele tätä sivua