Riksgränsen - Katterjokk - Björkliden - Abisko

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 7/10/14.

 1. Patajumi

  Patajumi Member

  Parempi jäädä kotia ellei nyt vlopun aikana sada metritolkulla lunta. Katterin puolella ei lunta ja tunturissa Jankon betonia.
   
 2. Eikka_

  Eikka_ Well-Known Member

  Joo, tässä nyt kolme päivää keijattu katterin ympäristössä, bensaa menny tankillinen, aikalailla jokapaikassa kivikovaa, tuossa vieressä vettä jään päällä ~15cm. Vuoristossa hyvin vähän pehmeää sielä mihin tuuli ajattanu, enimmäkseen jäässä paikat. Näkyvyys melkolailla nollissa. Elikkä aika 5/5 reissu ollu :confused: tällä hetkellä sataa vähin lunta...
   
 3. Onse88

  Onse88 M800

  Kenelläkään hitsauskonetta matkassa riksu-katteri-björkliden alueella?
   
 4. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

 5. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  On siellä paikallisillaki kyllä
   
 6. MattiM

  MattiM SKS 850 146

  Eilen käytiin seitsemän kelkan voimin ajelemassa katterjokista. Löytyihän siitä järven takaa paikkoja joihin tuuli oli pyöritellyt reilumminkin uutta lunta. Välissä paisteli aivan aurinkokin mukavasti.
  Näkyi hotellin penkalla muitakin suomikilpisiä olevan.
   
 7. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  Näkyypi olevan Torniojärvikin jäätynyt vihdoin viimein. Vaan eipä taida vielä kummosta kantta olla tossa Björklidenin ja Abiskon välillä!

  http://83.150.146.151/mjpg/video.mjpg
   
 8. racve -05

  racve -05 HC evo

  Eilen saavuttiin katteriin ja lunta tullu siitä asti ku tultiin nyt on uutta autonki päällä 15cm. Ja pikaisen ajolenkin jälkeen eilen löyty paikoin paljonkin pehmeetä. Nyt vaan odotellaan aurinkoa.
   
 9. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Vissiin sielä tulee tänään ja huomenna lisää luntaki? Onko ketään mestoilla loppuviikkoon saakka? Vois tarvia pienen palveluksen. Eli tarvis jonku käydä lyömässä roikka kiinni meidän vaunulla että ei tarvi tulla kylmään mökkeröön loppuviikosta!
  miten @racve -05 oottako pitkään?

  NIIN JA VAROITUS:

  Riksulla on korkea lumivyöryvaara tällä hetkellä. Eli pysykää pois jyrkiltä seinämiltä, ellei selässä ole vyöryreppu ja kainalossa piippari.
   
 10. racve -05

  racve -05 HC evo

  Joo ollaan täälä perjantaihin asti. Voin käydä laittan jos on tarvis.
   
 11. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

 12. Alvii

  Alvii AXYS PRO

  Onko riksu-katterjokin alueelta mahollista vuokrata lumivyöryreppuja/piippareita? Me ollaan menossa 9 viikolla mestoille ja tuo lumivyöry riski on aika vakavasti otettava asia.
   
 13. arisal

  arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

  Kysyhän Björklidenin tai Riksun suksivuokraamoista.
   
 14. Alvii

  Alvii AXYS PRO

  Kiitoksia. Pitääpä kysyä
   
 15. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

 16. Hurulau

  Hurulau Well-Known Member

  Varmaan käyty nämäki asiat läpi jo, mutta, mihin suuntaan kannattaa lähteä riksula jos tahtoo ns turvallisempiin paikkoihin ajamaan ilman suurta vyöryriskiä? Sunnuntaina näillä näkymin laskeutuminen paikanpäälle muutamaksi yöksi. terv: ensikertalainen
   
 17. Nenone

  Nenone BC X-RS 146"

  E10 tien yläpuolelle koivikkoihin tai sit kelkkareittiä riksulta eteläänpäin. Vuorenrinteet kannattaa jättää rauhaan - ainakin pidemmät rinteet, jossa lumimassaa tulee reilusti niskaan jos vyöry lähtee!
   
  Hurulau tykkää tästä.
 18. arisal

  arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

  Just näin.Riksulta jos lähtee etelään,voi ajaa ympyräreitin Abiskon kautta Björklideniin ja sit ala tai yläkautta takaisin Riksuun tai päinvastoin.Pohjoispuolella matalammat tunturit ja enemmän puskarallia.
   
  Hurulau tykkää tästä.
 19. Alvii

  Alvii AXYS PRO

  Riksun vuokraamosta varasin nenosen mainitseman avalanchekitin. 860 kruunua 4 päivää
   
 20. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Ei se kuolemattomaksi tee vaikka olis kuinka paljon piippareita kainalot täynnä. Viikko sitten tuli turrailtua ruottissa vuorilla ja ei kummosta törmää tarvi niin lumet oli vyöryny alas, kun se lämpöaalto+kova tuuli jäädytti joka paikan.
   

Suosittele tätä sivua