Riksgränsen - Katterjokk - Björkliden - Abisko

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 7/10/14.

 1. lakape

  lakape Well-Known Member

  Se on että mihin haluaa satsata:):):):):)
   
 2. TomppaM

  TomppaM ProRMK-T

  Mitenkähän tuo on, tohtiskohan tuota vielä juhannuksena suunata Riksulle.. Onko paikalla olijoita? Ylhäällähän varmasti lunta on ja Katterin kautta luultavasti ainoa mahollisuus enään siirtyä ylös? Reilu viikko kuitenki vielä lumilla aikaa sulaa.
   
  Linski tykkää tästä.
 3. Röpöttelijä

  Röpöttelijä Active Member

  Miten täsä kävi?
   
 4. TomppaM

  TomppaM ProRMK-T

  Hyvin kävi, juhannus oltiin riksulla ja onhan siellä lunta vielä ainaki viikoksi ellei kovin vettä sada. Ylhäällä lunta on paikotellen tosi reilusti mutta tosi on että aurinko sulattaa lunta silimissä. Katterjokista ainoa mahdollisuus päästä ylös. Ylös kyllä vielä pääsi mutta hieman luovimiseksi jo menee.. Ylänköä pääsi vielä ihan Kårsan kautta turbokurulle asti, jälki erkanee Katterjärven vasemmasta laidasta. Sulaa maata joutu pätkittäin ajamaan parkkipaikalta Katterjoen sillalle mutta ajettavissa oli. Joet ja purot sulana lähes kaikkialla, melekoiset vesimassat liikenteessä.

  Kaikenkaikkiaan mahtava reissu oli ja aika eeppinen fiilis kesäkuun lopulla vetää ihan täysillä vielä menemään.
  Lumi on nuoskaa mutta silti kantavaa, omasta mielestä ehkä yksiä parhaimmista ajokeleistä sitten puuterilumien.
  Paljon oli vielä kelekkakansaa liikenteesä. Vettä alko tihuuttaa eilen illalla mutta jos sää selkenee ni äkkiä ajohousut jalakaan ja mestoille, saattaa pian vielä ehtiäkkin.

  Muutama kumpparifoto todisteeksi.
   

  Lisätyt liitteet:

  Nenone, Jakelfin, möykkä ja 10 muut tykkäävät tästä.
 5. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jaa, nyt on muuten uutta superlaadukasta majoitusta tarjolla Riksulla. Katelkaa tuosta sivun ylälaidasta banneri ja käykää klikkaileen ittennä tuon firman sivuille. On todella hyvä mesta ja majotus on 10/10. Tilaa on rajoitetusti, joten kannattaa varmaan alkaa varaileen jo ajoissa. Alkaa ne kaupan putkat näyttää melko kämäsiltä noiden rinnalla :D
   
  hateju tykkää tästä.
 6. lapiska

  lapiska Vipermcx/indy xc/lyne 650/yamaha 200cc

  Mikä on ollu hinta ?
   
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Katoin viime keväänä nuo hinnat. En ole ite yöpyny ku meillä on vaunumökkiviritelmä tuola ympäri vuoden. Mutta noissa vaihtelee nuo hinnat asunnoittain. Osa noista on vissiin yksityisessä omistuksessa. Ja se tekee lisääki noita ja niitä saapi ostaa eri hinnoilla.
   
 8. Linski

  Linski sr viper 162 mtx mcx racing kit

  Me oltiin viime talvena uudessa mökissä.Nyt hinta noussut puolella,sama ajankohta.
   
 9. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  500€ yö ei paljon houkuttele. Viikon yöpymisien hintaan saat jo ostettua halvan matkailuauton. Porukallakin jo aika kallis hinta.
   
  Viimeksi muokattu: 18/10/17
 10. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Se vaan on, että sesonkina hinnat on mitä on. Son sama kaikilla tuola alueella. Jos vertaa Katterjokkin kauppaan, niin hinnat on aikalailla samoissa. Ja on kuitenki isompia asuntoja kunnon saunoilla ja keittiöillä.
  Tohon 500 hintaan saa kuitenki esim 11 hlö asunnon, jolloin per ukko hinta on 45 eur.
   
 11. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Majoituspaikat on kiven alla niin hinnan jollain tapaa ymmärtää, mutta ehkä sitä ei vaan halua sulattaa. :) Ei nuo nyt silti mitään yber hienoja huoneistoja ole mutta taitaa matkailun kehitys tuolla perällä olla vielä hieman vaiheessa joten muihin verrattuna on aika jees. Huonosti on myös yksityisillä mökkejä tai sitten en vain löydä.

  Tarkoitus olisi kuitenkin lähteä reissuun keväällä maalis-huhtikuussa. On vielä vapaita asuntoja Ribolla, mutta katsotaan onko poppoolla kiinnostusta ryhtyä maksumiehiksi. :D
   
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Mökkejä tuola ei ole, eikä tule ku Ruotsi ei myy tontteja. Eli kyllä ne majoitukset on tossa. Eli katterjokk, riksu ja ribo
   
 13. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  No siinähän yksi syy sitten hintoihin. Enempää tietämättä tuo vaikuttaa olevan melkoinen kehityksen jarru. Abiskosta bongasin yhden mökin, ilman tarkempaa sijaintia, mutta varattu se tietty oli kun kysyin. Mietitytti vain tuo luonnon puisto tuossa abiskon kupeessa että miten siellä on kelkkailu hommat? Jäi sellainen kuva että tuo olisi ihan siinä laitamilla.
   
 14. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Abisko ei ole kovin hyvä paikka... Sielä voi majoittua jos ei muuta löydä, mutta ite pitäisin silti kelkat esim Björklidenissä. Tuolta Björklidenistä voi muuten löytyä sellasia mökintapasia. Vähä ne on kämäsiä ja vaikka niissä lukee sauna, niin siihe ei kannata paljoa luottaa. Sauna on joo... Mutta se on käytävän nurkassa semmonen koppi jossa ei ole ilmanvaihtoa ja lattiakaivoa. Kiuas on naaman korkeudella ja jalat pidetään lattialla :D
   
  aa-hoo tykkää tästä.
 15. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Kiitän tiedoista. :) Kaikkialle on laitettu kyselyä. Vaikea varata netistä mitään kun ei-oota vaan näkyy. Ei näe vapaita päiviä mistään kalenterista. Mitenkä säät ollu maaliskuun lopussa? Joko aurinko näyttäytyy vai onko siellä kuinka myöhässä kevään tulo meihin verrattuna?

  Tuosta saunasta kaveri mainitsikin. Ilmeisesti oli kokenut aiemmalla reissullaan tuon luxuksen. :D
   
 16. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Oletko tätä katsonut. Tämä on vanha retkeilymaja. http://www.katterjokk.se/demosite/?page_id=1999 Ei mikään luksus. Mutta sängyt ja pöytä löytyy :D Niin ja varusteille on yläkerrassa kuivaushuone, mikä on hyvä.
  Hinta on melko edullinen. Ite olimma tuola aikoinaan melkein järkiään. Jos ottaa 6 hlö huoneen neljälle, niin se on passeli.
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tarkemmin kun katseli, niin on tuolla Turiststationillaki hinnat nousahtanu.
   
 18. aa-hoo

  aa-hoo Well-Known Member

  Björklidenissä on aika paljonkin vapaata maaliskuussa ja huhtikuussa, vaikkei näykään netissä.

  Kyllä me sieltä oma mökki saunalla jostain etsitään. Sen verran on älämölö porukkaa ajokuntoisenakin. :)
   
 19. haanrii

  haanrii Member

  Tuntuu olevan kiven alla norjan reitti kartasto, osaako joku sanoa saako lain puitteissa ajaa Narvikista -> Riksgränsen suuntaan.

  Miettinyt jos ottaisi keväällä majoitusta suosista Narvikista kun saatavuus huomattavasti helpompaa.
   
 20. arisal

  arisal Ski-Doo Summit T3 163" 2015

  Kyllä norjasta reittikarttoja löytyy.Älä edes ajattele ajavasi Narvikista -Riksuun.Ei ole reittiä.Asun itse Narvikissa.Olen sieltä kylläkin ajanut ruotsiin,mutta silloin olin poromiesten apuna ja sain heidän mukana ajaa siellä.Soita suoraan Riksun ja Björklidenin varaamoon tai Katteriin.
  http://www.snoscooter.no/her-kan-du-kjore-snoscooter-i-vinter/
   

Suosittele tätä sivua