Sähköautot ja paha mieli

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 21/10/23.

 1. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Joskus katselin ja rakentelin autoa niin ei silloin ollut tarjolla, tai en löytänyt
   
 2. perttuni

  perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

  Lähtökohtaisesti Adblue toimii Suomen olosuhteissa huonosti, koska se neste jäätyy noin -10 asteessa. Raskaassa kalustoss ko. järjestelmät oman näkemyksen mukaan pelaavat suhteellisesti paremmin, mutta henkilöautoista kyllä kuulee kautta linjan, että ongelmia on ja korjaukset maksaa tuhansia euroja. Itse kun tässä työskentelee tämän ajoneuvotekniikan parissa niin olen sukulaisille ja muille auton ostovinkkejä kyselleille sanonut, että en suosittele ostamaan ajoneuvoa, jossa on AdBlue-järjestelmä ( ainakaan käytettynä kun autolla ei ole takuuta)
   
  HannuIk tykkää tästä.
 3. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Kyllä ne molempiin on saatavilla, kun tuossa katselin asiaa
   

  Lisätyt liitteet:

 4. DooDoo

  DooDoo Well-Known Member

  Oon tässä tutkinut ja joo kyllä ne vissiin asentaa luovutuksessa se mutta hintaa eivät ole keksineet julki saakka
   
 5. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Kyllä se löytyi sieltä myös toki aika tuttu merkki niin helpotti löytämistä 790€ maksaa koukku
   

  Lisätyt liitteet:

 6. niemikorpi

  niemikorpi Well-Known Member

  Tesla laatuun pakko puuttua sen verran sori jos jollekin tulee harmia mutta katselin uutta model3 ja kiertelin autoa yms tutkin ja myös koeajoon ni onko tosi että esim ovet on aivan paperia verhoukset tosi laaduttoman näköiset vähänkään ku nurkalta katseli.tuli mieleen että kuin ois mopoauto muovikoppia katsellut.
   
 7. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Laadusta tiedä, mutta jos ulkoisella habituksella on mitään väliä, niin teslathan on kuin Nissanin suunnittelupöydältä tulleita. Melko mauttomia ja hajuttomia, kirjaimellisestikin.

  Model S vetoja kokeiltiin kesällä, niin kyllähän se aivan kivasti kiskoo, kun kaikki estot laittoi pois.

  Tutulla Skodan Enyaq nahkasisustalla, niin se vaikutti nelivetoisena ja koukulla sellaisena, että voisi harkita, kun joskus vaihdon aika tulee. Ei ollut ihan muovikikkareen oloinen.
   
  Viimeksi muokattu: 2/11/23
 8. Arsi

  Arsi IG: artsimichael

  Enyaqilla vaan ei tee oikein mitään ennen kuin niissä on akunlämmitys. Sama koskee Volkkareita. Suomen talvessa julkisesta lataamisesta ei tule mitään ilman akunlämmitystä ja kelkanvetotouhussa sinne laturille saa tiuhaan talvipakkasilla poiketa ja silloin on suotavaa, että sitä menovettä tulee sen 150-250kWh. Tuota määrää ei saa kylmään akkuun, mutta lämmitettyyn esim. Teslan akkuun keviästi. Tämä ei ollut mikään Teslan puolustuspuhe vaan lähinnä akunlämmitystä koskien.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 9. JiiKoo

  JiiKoo Kelkkojen SAAB med PPS

  Eikö tuollainen kärrynvetokuormitus lämmitä tahi pidä akkuja lämpiminä?
   
 10. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Lämmittää se vähän, mutta riippuen akusta lämpötilan pitäisi olla luokkaa 30-40 astetta, jotta päästään latauksen osalta huipputehoihin.
  Valitettavasti juuri vag konsernin autot eivät sisällä esilämmitystä pitävät vain akut plussan puolella eikä näin ollen talvisin päätä huimaa laturilla tehot
   
 11. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Sama ongelma on myös Toyotan ja Subarun sähkömalleissa. Akut ei lämpene ja latausteho on onneton kylmässä.
   
 12. Murre

  Murre BD 850 + SKS 700+SnoSport125

  Onko esim. Model S ilman takuuta minkä hintainen akun korjaus tai moottorin uusinta?

  Joku 75D vanha taksi alle
   
 13. Jakelfin

  Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 PPS - RX1 4100 BD Edition

  Muistelisin että jotain alkaen 3 tonttua akun korjaukset "firaabelipajoissa". Kilsoja autot kestää ihan nokko, alusta about E mersua, kuhan ei ilmajousien kanssa tartte värkätä, 265t mittarissa ja itellä ajettu 115t eikä ole alustaan korjattu muuta ko käsijarrut takuupäivityksenä ja kahvoja saanu pari kertaa fiksata ko pesun jälkeen meni pakkasella piuha poikki mikrokytkimeltä ja yks alukäikäre meni poikki, ebaystä uusia pari kpl niin on toinen varalle. Aina ollu ulkona ja saanu lumet ja vedet niskaan. Kori alumiinia että ihmekkään jos tuntuu paperilta, muutamia tyyppivikoja joihin saanu aina vastauksen ko käyttää facen teslasivuilla hakua. Huolto mielenkiintonen ko pitää viestien kanssa pelata, mutta eipä sitä juuri ole tarvinu. Aika paljon legendaa ja essonpaarijuttuja tässäki topicissa saanu lueskella... Mutta onhan niitä legendoja kelkkapuolellaki.
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Viimeksi muokattu: 19/11/23
 15. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137", Phazer FX GT

  Onhan se varma että kun verot pienenee, valtion ukot odottaa että sähköautoknta nousee ja tehdään "dieselvero"
   
  Viimeksi muokattu: 26/11/23 klo 07:43
  Mika_R tykkää tästä.
 16. JOKO

  JOKO Well-Known Member

  Itseänikin etäisesti on välillä houkuttanut joku paljon ajettu model s. Ja kun on tottunut näiden kanssa aika pitkälti ite pärjäämään niin yksi jarru on tuo vikadiagnostiikka. Tietyn alueen vikakoodeja ei ilmeisesti saa nollattu muutakuin etäyhteydellä teslalla (tämä tieto pajalle.com teslan kolarikorjaus projektista kun yrittivät kuukausia saada nollatuksi airbägin koodeja). Kun autot on vanhoja ja takuun ulkopuolelle niin se olis aika tärkeä asia tuollaisen kanssa että diagnostiikka löytyy omasta tallista.
   

Suosittele tätä sivua