SALLA ALUE

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PURE, 7/11/07.

 1. jiilpee

  jiilpee Member

  Eilen ajettiin kiertoreitti Sallatunturi-Suomu-Joutsjärvi-Kursu-Lapajärvi-Sallatunturi. Ei ollut vesistöjen ylitysongelmia. Suomun päässä lumi vähissä n.10km ringillä, muuten reitit ajettava, välistä jopa hyvä. Toissapäivänä käytiin Vallovaaralla, silloin kyllä pääsi joen yli ja nyt ollut yöpakkasiakin. Kyllähän vähän kateellisena katselee miten hyvin täällä Sallatunturin alueella on hiihtoladut lanattu, kun kelkkareittien hoito on jo lopetettu kesken parhaan kauden.
   
  Viimeksi muokattu: 9/4/21
 2. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Lenkillä ei pääse koutelojoesta enää yli just tuli tieto
   
 3. ukki

  ukki New Member

  Minkälaiset on Salla Tuntsa reitillä jokien ylitykset, vieläkö pääsee?
   
 4. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Viime viikonlopusta päätellen, kyllä vielä pääsee mukisematta.
   
 5. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Tuohon päivitettyyn Kelkkareitit.fi karttaan oli tullut ura/reitti myös Suomun läheltä Kursun ja Ahvenselän kautta Sallaan. Sehän oli aikoinaan ajettavissa, sitten risukkoa ja ajeltiin teitä ja ratapohjaa yms. pitkin.
  Mutta tietääkö paikalliset, onko sitä nyt kunnostettu ja merkitty jotenkin jo ens talveksi?

  Niin, tuolta Ahvenselältä ajeltiin 90-luvulla soita ja mettäteitä pitkin myös Pelkosenniemelle.
   
  Viimeksi muokattu: 3/11/21
 6. Peki_

  Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

  Joutsijärvi - Kursu ajoin viime talvena, ja oli ihan ajettavaa, mutta en tiedä millainen on aiemmin ollut. Näytti siltä, että oli paikoin raivattu. Reittimerkkejä puuttui, oli vain nauhat puunoksissa merkkinä. Yksi ojan ylitys voi ehkä tuottaa ongelmia jos ihan ensilumilla yrittää.
   
 7. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Jo parisen vuotta on tuota uutta Sallan ympyräreittiä ajettu. Se ei ole lanalla huollettu, kuin sieltä täältä, eli ei yksin kannata lähteä, jos on epävarmuutta etenemisen suhteen tai tietojen sekä taitojen kanssa. Rastit on kyllä paikoillaan ja sillat isommissa ojissa. Lenkillä on kokonaispituutta sen 160km, eli mistään parin tunnin leiskautuksesta ei ole kysymys.
   
 8. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Rengaslenkkihän ei mene Ahvenselän kautta, läheltä kuitenkin. Säveltäen toki sieltä kautta pääsee Pelkoseniemelle Savukosken ja Pelkoseniemen välille. Mikäli ei tiedä, osaa suunnistaa niin ei kannata lähtee. Voihan sieltä jäljen löytää myöhemmin kautta paikallisten ajamina. Itellä yks kartta jossa tuo yhteys löytyy, vois yrittää piirtää naville. Sehän on todella vanha yhteys kuten edellä tuumattiin. Kursusta on pistoyhteys Joutsijärvelle. Viime talvena näytti hyvinkin ajettuna. Eiköhän tälle kaudelle myös ristit ole laitettu.
   
 9. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Vuotoslinna 4.JPG 20211105_163553.jpg GT-kartassa vm. 1996 näkyy jokin yhteys Ahvenselältä Pelkosenniemi - Savukoski reitille, yhtyy Viitarannan kohdilta. Vahvensin jäljen punaisella. Se kulkee Haapakummulta ja Kummitsoivan itäpuolelta.
  Mutta pari krt kyllä ajeltiin myös noita aapoja (mm. Kokonaapa) pitkin ja tultiin Arvospuolen risteyksestä Kemijoelle. Ajeltiinkohan suunnitellun Vuotosaltaan pohjia...?

  Lienee Korvatunturin Kelkkailijoiden (korjasin: Koillis-Lapin Kelkkailijoiden) hieno rakennus Vuotoslinna kasattu suunnitellun säännöstelyaltaan rannalle? Sehän jäi sitten siihen suon reunaan. Siellä majoituttiin yönseutu maaliskuussa 2005, mukana Petteri, Greg ja Chris, pakkasta -20 C, talossa 5 tunnin kuluttua enää -10 C, niin sai vähentää vaatetta... Pihasauna lämmitettiin yöllä, niin pojat teki hangessa enkelinkuvia. Mahtavat revontulet valaisivat piha-alueen.
   
  Viimeksi muokattu: 5/11/21
  bavo, Andres ja Kamppi tykkäävät tästä.
 10. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Juurikin tuossa Viitarannan kohilla, noin luokkaa, olenkin nähnyt viitan. Lukikohan Ahvenselkä, ristejäkin näkyi sen mitä havaittin. Tosin aikaa havainnosta on melkoisesti, olikohan 2006 tai 2007.
  Nuo tuon ajan gt -kartat on kullan arvoisia :D.
   
 11. jp10

  jp10 Well-Known Member

  se silta pitäisi olla tehty.ja reitti merkit laitettu
   
 12. jp10

  jp10 Well-Known Member

  IMG_20210811_115202_3.jpg
   
  Polaris Janne tykkää tästä.
 13. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Koneella poistettu kantoja n.15km matkalla.5 uutta siltaa 10 rumpuputkea
   
  Polaris Janne ja teikka tykkäävät tästä.
 14. jp10

  jp10 Well-Known Member

  ei ole enää ajettava se on vanha ura.uusi lenkki reitti on virallinen reitti.kursu pahkakumpu vallovaara Salla Sallatunturi lehtikorkea lapajärvi kursu
   
 15. fxjannu

  fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

  Onko tuo Vuostimon reitti ajettavaa eli siis käytössä? Pyhäjoen ylitys, siltaa ei taida olla?

  upload_2021-11-7_10-26-0.png
   
 16. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Tuohan on ihan toisaalla kuin Sallan ympäristössä. Lienee Pyhälle menevä ura taikka reitti.
   
 17. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Tuonne se piti tehdä se reitti pahkakummusta mikä tökkäs naturaan kamppi
   
 18. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Olen muutaman kerran pohtinut tuota Pahkakumpu-Pyhätunturi väliä, että siinä ei olisi pitkästi matkaa, jos vain lähtisi nevoja pitkin Vuotismoa kohden ja tekisi pikku lenkin Pyhältä Kemijärvelle ja siitä takaisin Sallaan. Meneekö siinä mitään metsäautoteitä, jota voisin hyödyntää retkellä?
   
 19. Gsh457

  Gsh457 Päällikkö

  Kesällä olen ajanut mopolla Pelkosenniemi > Arvospuoli > Ahvenjärvi > Ukonaapa > Pahkakumpu > Salla, josta kulkee alussa metsäautotie (Ajo omalla vastuulla). Tiepohja on varmaan ajettavissa talvella.
   

  Lisätyt liitteet:

 20. Make76

  Make76 Khaos 146, 5900, SnoScoot 200 & Phazer ll

  Joko Sallatunturi Suomu väliä ajettu?
   

Suosittele tätä sivua