Satelliittipaikannin

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Reverend_, 10/2/22.

 1. Reverend_

  Reverend_ Nytro /brpmod, X-Rs 850 137"

  Tällaisen hankinta on jo pitemmän aikaa pyörinyt mielessä. Erämaataipaleilla voi olla helposti 50km patikointia edessä jos moottorisuksiin tulee vikaa. Hiljaisemmilla reiteillä voi mennä viikko ilman kulkijoita. Ihan hiihtokeskusten lähireittien ulkopuolellakin voi mennä päiviä ennen seuraavaa kelkkailijaa. Sekin että kännykkä ei noillakaan alueilla joka notkossa kuulu. Satelliitille taas riittää että taivas näkyy.

  Laitteessa pitää olla gps-seuranta sekä kaksisuuntaiset viestit. Käyttöä tulee varmaan myös vaelluksilla yms. reissuilla.

  Onko arvon ryhmäläisillä kokemuksia näistä laitteista tai muita suosituksia?
  Garmin inReach mini 2 https://www.garmin.com/fi-FI/p/765374
  Spot gen4 https://www.retkitukku.fi/spot-gen4

  Plussaa olisi, jos samalla laitteella voisi seurata kalustoa.
   
 2. ruiseri

  ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

  Tämä ei täytä noita kaksisuuntaisen kommunikaation vaatimuksia, mutta on pieni ja näppärä. Kulkenut matkassa niin veneillessä, kelkkaillessa kuin vaelluksellakin.

  Patterin vaihto 7v välein, käyttömaksu muistaakseni parisen kymppiä vuodessa.

  Tämä ei tee siis muuta kuin paikantaa ja hälyttää viranomaiset, eli käytetään vain hengen hädässä, mutta sen se tekee luotettavasti kaikkialla maailmassa yhtä nappia painamalla.

  https://www.marinea.fi/oceansignal_plb1_hatalahetin
   
 3. Jeme

  Jeme Khaos Slash 850 /Expedition Extreme 900T

  Garminin Inreach on oman koiratutkan käsilaitteessa (alpha 200i), sen verran tullut testattua että toimii. Tosiaan metsästellessäkin ihan kätevä jos sattuu yksinään koipensa jonnekin kuuluvuusalueen katveeseen telomaan. Varmastikkin tuo Inreach mini kätevä jos ei koiratutkaominaisuuksille ole tarvetta.
   
 4. Plampi

  Plampi Xterrain 850 RE 3700 + Adventure 600SDi + Lynx 650

  Itsekin näitä jonkin verran tutkiskellut, vaihtoehtojahan löytyy esim tästä jutusta: https://www.adventurealan.com/best-satellite-messenger-inreach-vs-spot/ ja YouTubesta monia videoita. Garminillahan löytyy myös GPS laitteita joissa inReach on integroitu mukaan (esim. Montana 700i) tai joihin inReachin saa integroitua (esim Zumo XT) jolloin mm. tekstiviestien kirjoitus ja luku voidaan hoitaa GPSssä eikä inReachin omalla, aika kömpelöllä systeemillä.

  Oma loppupäätelmä oli että jos laitteen hankkisin, se olisi inReach joka olisi reissussa taskussa ja integroisin sen Zumo XT:hen joka minulla on jo kelkassa. Näin esim. onnettomuuden sattuessa hälytyslaite olisi käden saatavilla.

  ps. inReachistä näemmä nykyään versio 2 saatavilla ja integroituu myös puhelimeen Garminin sovelluksella.
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/22

Suosittele tätä sivua