SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä TT 5900, 23/2/15.

 1. TT 5900

  TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Tässä oli asiaa!!!
  At/Lähtö/Maalihenkilöstö ovat viattomia merkkaukseen/reittiin tai johonkin muuhun kuin ajanottoon liittyviin asioihin, Mutta hehän ovat ensimmäisiä kenelle huudetaan että p...a rata p...a merkkaus ym. Jos sinne on toimitsijoiksi saatu nuoria kokemattomia henkilöitä talkoisiin niin arvatkaa vaan tuleeko nämä seuraavan kerran talkoisiin kun pyydetään.
  T.Tero Tuhkanen
   
 2. unu

  unu Polaris

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Semmonen tuli vielä mieleen, 2 ja 3 ek:n maalit oli rinnakkain jäällä, mut ainakaa minä en 149kmh vauhdissa tieny/nähny kumpi on kumman ekn maali, aattelin vaa että kuha vetäsee tolppien välistä ni onpa hyvä. Toki hiukan ihmetytti miksi tolpat on nii kaukana toisistaan.
  kolmosen ajoin kanssakisaajan kans rinnakkain samalla meiningillä (minä ajoin tällön taas kakkosen maaliin, toinen veti kolmoseen). Kisan jälkeen selvis että maalit oli nimikoitu ja kuulemma sielä oli ek numeroki lukenu, muttei osunu silmään.
  Muuten yks hailee, mut muutamalla oli jääny kakkosen maaliintuloaika ottamatta ku olivat ajanu likempää kolmosen maalia ja niitä sitte arvalla oli vedelty, ja sen kyl huomasi (gps seuranta päällä peräkkäisillä kilpailijoilla, [toinen näistä olin siis minä ja toinen sai "arpa-ajan"] kaikki ekt läpi, 1&3 ek ajat täsmäs timehoiskan kans +- 1-3sek, kakkosel gps ero kilpailijoiden välillä oli 14sek, timehoiskassa liki minuutti..) Mun kohal iha sama, sijotus on oikeen, mut sekunttipeliä se kisa oikeasti muilla on ollu vaik hoiskas näkyy muuta..
  Ja joo olihan meillä reittikartat ja niihi merkitty mite jääl mennää, mut ei siinä ajellessa hirveesti muistunu mielee ;D

  MUOKS
  Hoiskan tulospalvelussa tai ajanotossa ei siis ollut itsessään mitään vikaa, vaan nimenomaan maalien merkkauksessa ja sitämyöten ajan ylös kirjaamisessa.
   
 3. V a N a j A

  V a N a j A Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Ainut ero vaan että aikasempina vuosina reitti ollu kuplavolkkari patilla ja nopeudet huomattavasti pienempiä, niin sen ajettavan uran hahmottaa pikkusen helpommin...
   
 4. Woody

  Woody Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Jep.

  Vanaja on varmasti aivan oikeassa ja se sama pätee myös unun ek maaleihin tuloon. Siitä saa tosin muistuttaa järjestäjää kun se sama ongelma on ollut aiempina vuosinakin mutta suotakoon järjestäjälle pieni palautteen huojennus kun simmottinen mitä järjestäjä pitää itsestään selvyytenä, onkin muille pieni ongelma hahmottaa. Monasti muuallakin kuin tässä tapauksessa.
  Muistan kyllä itsekkin arponeen samassa paikassa kumpaanko menis. (joviaalina tuuppasin keskeltä ;) )

  Ja muuta aittelun aihetta; AT henkilöstö on järjestäjän porukkata ja timehoiska järjestää ajanotto laitteet tulokset yms. Eli, kun kuski tulee ek:n maaliin, niin hän katsoo AT:n kellosta n.piirtein maaliin tulo ajan ja varmistaa, että AT henkilöstö on merkannut korttiin sen oikein. Sen jälkeen kuljettaja toivottaa hyvää päivänjatkoa, kiittää ja jatkaa matkaa.
  Mussutusta vain silloin kun AT kortissa on selkeä virhe. Vaiko mitä?!? :D

  Mulkkausta; Ja se AT kortin tarkistus ja luettavana pito on kuskin vastuulla. Se on ainakin sen 4-7s viivästys tuloksissa (ja somessa narskutusta) kun tuoraan märkä mytty selluloosaa tulospalveluun tarkistettavaksi.

  Son nyt ihan selvää, että Lieksassa meni kolme asiaa hitusen vituralleen, olosuhteet ja sen mukainen merkkauksen petraus sekä kuskien merkkien luku. Mikäli olisin ollut paikoilla, niin sitten niitä olis varmaan ollut neljäskin ;D
  -t-
   
 5. cafealppimaja

  cafealppimaja Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

   
 6. unu

  unu Polaris

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Kyllä, mut jos AT:lla sanotaan ettei ole maaliintulo aikaa, et ole ajanu maaliin, niin huono on tarkistella ;)
  Emmä hiuksia halo, hyvät kisat ja toisteki tullaan. Minulla ei ollu äksöniä reitillä ku omasta syystä, merkit kyllä kerto mihi mennä mut kokeilin kuitenki vaihtoehtosta reittiä.. ;D
   
 7. Woody

  Woody Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Janne ja unu. Olette aivan oikeassa molemmat ;D ;D
  -t-

  ps. Tyä hapetatta liikaa alppimajassa. Silmät vuotaa vielä kisoissakin ;D ( on niillä Janne kello, ei ne muuten sitä aikaa voi antaa ;D. Tai ainahii oli kun minä ajoin ;) )
   
 8. etelänkelkkailija

  etelänkelkkailija New Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Hienoa että kilpailu herättää keskustelua, tarkoittaa että ollaan jollainlailla kiinnostuneita aiheesta.
  Lieksan kilpailun peräpäässä läpiajaneena rupesi ihmetyttämään yksi asia jota en ole palstalta löytänyt. Jäljistä päätellen jatkuva oikominen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Palstalla kritisoidaan kovasti järjestäjää, joka ansiokkaasti talkootoiminnalla on kilpailun järjestänyt.
  Ymmärrän että kilpailu on kovaa, mutta mielestäni urheilullisuus/reiluus rupeaaa olemaan aika kaukana kun katsoo miten reittiä on "luettu".
  Itse olen Lieksan kilpailun ajanut muutaman kerran, ja kyllä kilpailureitti pääpirteittäin on varsin tuttua(kohdat muistuu mieleen kun saapuu paikalle). Ihmettelen vain kun oikomiset olivat paikoin senkaltaisia että aikasäästö oli kymmenissä sekunneissa/oikominen.
  Toivoisin meille kilpailijoille samankaltaista itsekritiikiä kuin kritiikki jota esitämme järjestäjälle.

  Vielä kiitos kilpailun järjestäjälle vaativissa olosuhteissa toteutetusta kilpailusta.

  Erkki Gustafsson
   
 9. kimmo111

  kimmo111 Vannabee kelkkailija.

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Laitetaan kevennyksenä sen verran että järjestäkää vaan uudelleen ku hieno paikka ja hyvät kisat oli nuoki!

  Keleillehän ei voi järjestäjä mitään, mutta näihä se on jokapaikassa, jokatapauksessa kilpailun kulku ja puitteet oli hyvät, huoltoalue hyvä ja kelikin mainio.

  Nuihin merkkeihin ja muuhun en kyllä ota kantaa niinkauan ko en ite aja :)
   
 10. Woody

  Woody Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Tuolla https://www.facebook.com/groups/868357133186155/904866356201899/?comment_id=905029482852253&notif_t=group_comment_reply , on lisää keskustelua myös merkkauksesta yleensä. Ja asiallista sellaista.
  Tuo Erkin mainitsema oikominen onkin ongelma mitä tuskin saa millään keinoin kokonaan pois. Luonnollisesti on mahdollisuus omien ajolinjojen valintaan jos kelit sallii mutta merkittäviä etuja niistä harvemmin seuraa. Kun taasen ne ketkä ajaa tutuissa maisemissa, voivat- ja monesti oikovatkin joissain kohdin, mutta jälkien perusteella on paha lähteä ketään syyttämään.
  Jos kello sen selkeästi kertoo, kuten nyt Lieksassa, niin hylkyhän siitä tulee. Mutta jos saadaan selkeästi tahallisesta oikomisesta kiinni, niin kilpailukieltoahan siitä pitäisi seurata. Kuten reittimerkkien tahallisesta yliajostakin.
  -t-
   
 11. harppa68

  harppa68 Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Moi! :) Tässähän taisi lieksalaisilta ja smk;lta vahingossa tulla uudelle kelkkailulajille kehitysidea,laitetaan nimeksi vaikka sm-kelkkasuunnistus enduro.
  Kilpailun tuloslaskennan perusteena voisi olla että kuka ajaa lähimmäs oikean matkan,suurinpiirtein oikeaan aikaan,löytää at-asemat(ja kellot) ja osuu oikeaan maaliin pääsee pisteille. ;D
   
 12. Atso

  Atso Polaris iqR 440 hybrid

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Itsehän en lieksassa ollut ajamassa, mutta mitä kuulin niin aika iso osa reittimerkeistä ajettu poikki ja sulkunauhat 2 metrin korkeudestakin katkenneet... on varmaan ollu lentokeli kun niin ylhäältä menee nauhat poikki vai trombiko ne merkitkin katkoi ?? ::)
   
 13. Madd

  Madd Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iUTCfV4hA-g
  Loppu puolella rytisee, ek 3 lieksa
   
 14. Krüger

  Krüger Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Sm-kelkkasuunnistus enduro olisi todella loistava laji. Juuri sitä mitä kelkkailu tarvitsee. Onhan auto puolellakin olemassa autosuunnistus, niin miksi ei meille kelkkailijoillekin voisi olla oma laji. Tässä on kyllä ideaa!
   
 15. Woody

  Woody Well-Known Member

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Joo, ja merkit oli laitettu vaan lähtöön ja maaliin. Paitsi ne 2m korkeelle viritetyt lippusiimat. Ens vuonna net laitetaa kaksosasilta tikkailta ja kuka ajaa sitte vielä siiman poikki saa 10min hyvityksen.
  Enste oli suunnitelma, että pitää yltää aina merkiltä merkille loikkaamalla mutta siitä luovuttiin kun ratamestarin nivuset revähti jo jongunjoella. ;D
  Sitten tulikin kuningas idea ja puolet kuskeista ajo peililasit väärinpäin. :D

  Juurikin tuosta maddin linkin rysäyksestä tuolla https://www.facebook.com/groups/868357133186155/904866356201899/?comment_id=905029482852253&notif_t=group_comment_reply keskustellaankin. Onneks ei käyny pahemmin, eväät olis ollu paljon pahempaankin.Vauhdikas paikka. Merkkausta on kuitenki siinä kohtaa turha syyttää paitsi jos lämpimikseen haluaa sitä haluaa tehdä. Olis kiva kuulla kuskin oma mielipide, minkä takia lipes sivuvallin yli.
   
 16. hekuli

  hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  tais vetää urku auki eli liian lujaa ja kops . Crossissa lippumies vaan oli väärässä paikassa punaisen lipun kanssa ja toinen tällin osapuoli opettelle uudelleen kävelyä :eek:
   
 17. TT 5900

  TT 5900 Ei menny niinku suunnittelin...

  Vs: SM-MK Enduro Lieksa Snow Race 14.3.2015

  Aikas myöhään tulee ilmoitus mutta paree myöhään jne.
  2 Ek:n alkupuolesta löytyny Catin hihna. Jos omistaja kaipailee niin textari tai soitto 0400-271292.
  Tulee mukana loppukarkeloihi Seinäjoelle.
   

Suosittele tätä sivua