Sodankylän ympäristön reitit, ylläpito ja lumitilanne.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä AlEkS1, 28/12/07.

 1. Viikinki

  Viikinki Kasipätkä pätkä-Xterrain!

  Taisi kantaa?
   
 2. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Facebookisa oli juttua:
  Joku porukka nyt ajanu ja kaksi sulaa paikkaa, joista oli menty yli ok.
   
 3. JULU

  JULU Xterrain 900 Turbo R -22

  Ajettiin viime viikolla torstaina Porttipahdan yli Vuotsosta Pokan suuntaan ja sunnuntaina uudestaan takaisin. Varsinkin sunnuntaina oli jo todella suuria jäähdytysongelmia. Lunta ei järvellä juuri ollut ja jos oli, niin lumi oli ihan betonia. Sulat kohdat oli tuolla välillä pikku puroja, joista meni hyvin yli. Kitisen ylitykset ja varsinkin kohta, jossa Kitinen laskee Porttipahtaan, on joskus keväällä ollut epäilyttävässä kunnossa, mutta nyt ne kohdat oli ihan ok.
   
 4. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Sodankylässä on nyt todella kovat kelit, kylän pinnassa reitit melkein yhtä liukasta kuin peilijää. Jängät myös erittäin kovia eikä jäähdytystä meinaa saada reitin vierestäkään, joet on peilijäällä. Kaarestunturin pohjoispuolella oli viikonloppuna vähän parempi, mutta ilman raappoja ei kannata pohjoiseenkaan lähteä.
   
 5. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  onko reitit kuinka tasaisessa kunnossa vanhoille lintoille?
   
  Kertturacer tykkää tästä.
 6. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Toissa viikonloppuna oli paikoitellen aika patilla ja soseella, raskasta oli Thunderia ja Panteraa ajaa +10C kelissä. Nythän ne on varmaankin patilla ja jäässä, tuolta näkee kunnostukset Sod alueella.

  https://www.infogis.fi/sodankyla/
   
 7. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Kaarestunturiin on tasaista ja liukasta, kaareksesta kumpuun jonkin verran pattia. Tien pohjat jne melkoista rautatie-meininkiä. Varmaan sama homma pienemmillä reiteillä, jos ei ole levitelty talven aikana. Ojat aika sulia jo. Auratut tiet on joko peilijäällä tai kesämaalla. Ei kannata kilpaa ajaa.
   
 8. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Jängät on tommosia
  IMG_20220325_143114.jpg
   
  Hemmo tykkää tästä.
 9. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Seuraava Revontulireitin lanaus 28.3-3.4 elikkä lähiaikoina.
   
 10. Vesukka

  Vesukka Rs Venture

  Vielä taitaa sodankylän puolella toimia lanaukset, mut siitä ylöspäin ei taida olla mitään kunnostusta, jos ei Saariselän ympärysreittejä lasketa.. Ei ainakaan itellä havaintoja lomareissuilta..
   
 11. Hemmo

  Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  kiitos tästä. Ajellaan pikkunen vintage turnee tuossa ens viikolla, eikä oikein kovin kiinnosta hakata kolmimukisella jääpattia koko reissua :D Jotain kautta olis tarkoitus löytää Kierinkiin, voipii olla että kierrellään yläkautta. Vaalajärven väli on varmaan ihan hirviässä kunnossa nyt?
   
 12. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Luultavasti jos vähänkään on samassa kunnossa kuin Tähtelä - Orajärvi vanha reitti.
   
 13. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kuten jo edellä kerrottiin... @Hemmo , katos infogis.fi sivuston kautta pyhäluosto kunnostuskartasta missä mennään. Mikäli se nyt pitää paikkansa niin lähes kaikki pääreitit on kunnostettu. Nytkin näytti kone olevan yhen risteyksen kohdalla. Liekö lähössä tai menossa kohti Käyrämön "keidasta", rajalla kääntyen taikka siinä joen ylityksessä..
   
  Hemmo tykkää tästä.
 14. napero3000

  napero3000 Commander ltd 900 -20

  Tänään ajelin töitten jälkeen Sodankylä-Luosto-Pyhä-Suvanto-Luosto-Sodankylä. Pääreitit Kivikovia, mutta ihan hyvässä kuosissa.(nettin mukaan aamukahvin aikaan vielä tamppari jullitti reittiä kuntoon )
  Pienemmät reitit sitten onkin ihan yhtä tuskaa, ainakin tuolle easy alustaiselle komentajalle. Pattihakkurilla menis ihan hyvin.

  Raapijat pakolliset, ainakin useimmille keikoille ja liukasta on paikoitellen, että reitillä mutkiin jarratessa voi tulla ylläreitä...
  Joet/järvet tosiaan paikoin peilijäällä.
   
 15. J.I.J.

  J.I.J. Polaris Khaos/Ski-Doo REV X-RS/Lynx 3900

  20220412_094745.jpg 20220412_094723.jpg
  Oli hyvää baanaa ajaa tänään aamusta. Tamppari käyny viime yönä.
   
  Hemmo, T-Cat ja juketsu tykkäävät tästä.
 16. Lampivaara

  Lampivaara Well-Known Member

  Onko kukaan viimepäivinä ajanut Seipäjoesta ja Raudanjoesta yli? Vieläkö pääsee turvallisesti yli? Pääsisäisenä olen tuloss Roista päin.
   
 17. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Lunta alkaa olla jo mukavasti. Lumi on vaan kuivaa höttöä. Met aloitamma urian pohjailuja tässä loppuviikosta. Näyttää sopivia pakkasia, niin saadaan kovettuu lumi urille. Ensviikolla varmaan pystyy jo aivan ok ajeleen ekoja baanoja.
   
  Birkku ja BlackJack tykkäävät tästä.
 18. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  upload_2022-12-8_9-35-5.png


  Ujosti pohmia poljetaan. Tulis pakkasia, että vähänkää asettuis tää lumi. On aivan höttöä, eikä kovetu yhen millään.
   
  HannuIk, Viikinki ja Fudge tykkäävät tästä.
 19. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Jeesiöjoen ylitys ei ole vielä ajokunnossa, aiankaan turvallisesti. Tämän lisäksi kuvaan merkityillä reittiosuuksilla on liikkunu raskasta kalustoa siinä määrin, ettei sitä ole turvallista ajaa, ennen kunnon lumia. ( Lue 1 m)

  Tämä siisä tuo osuus kylän pohjoispuolelta etelään Seon suuntaan.

  Varoitus.JPG
   
 20. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Olekko @Jani Sipola tai muutki Sodankylässä liikkuvat minkäverran jo ajellu reiteille pohjia? Joko sielä varovasti jo ajelis? Tuota itäpuolen reittiä meinasin tällä viikolla käydä kierteleen eli tuo mikä lähtee lentokentän takaa kommattiin ja sieltä kaarekseen päin?
   

Suosittele tätä sivua