Suositelkaa kenkiä

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 24/2/06.

 1. Kpertt

  Kpertt New Member

  Muck bootteja ookko kokeillu? Messästyksesä, sekakäytösä ja kelekkaillesa oon pitäny, hyvä ja lämmin yleiskenkä. Hyvät kävellä. Uusimmissa malleissa näkyy olevan kumia melekee ylös asti, vaikka kyllä se muutenki vettä pitää ylös asti.
   
 2. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Ahaa, pitääpä perehtyä tarkemmin, joskus arveluttanu se neopreeniosa, sen repii melko helposti astinlautaan.
   
 3. tmylsy

  tmylsy Well-Known Member

  https://www.greentrail.fi/eravaatetus/tuote/safari-termo-vermont-70°c-talvisaapas/3950001260347/

  Nuilla meni yksi talvi työkäytössä, hyvin pärjäsi kevyellä sukalla -35c kelissäkin. Nyt kolmatta talvea vaihtelevassa käytössä, eipä tunnu vielä vuotavan mistään ja ei jalka hikoillut äsken lumitöitä tehdessäkään.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 4. suomi

  suomi Active Member

  Tuli tommosilla tää talvi ajettua, n.2000 km mm. Giant. Tykkäsin ja on vielä ehjätkin. :)
   
 5. Jese

  Jese Well-Known Member

  Enska tyyliseen reippaasen reittiajoon pitäs rueta valkkaa uusia kenkiä. Rossi kengillä tullu oikeestaan koko ikä ajettua joten nyt olisi mielessä vaihtaa lumilauta kenkä tyyliseen. Hyvin tukeva, kestävä, vedenpitävä, hinta max 250e. Boa kiristys plussaa, ei pakollinen.
  Scott smb x-trax ja sweep evo r vaikuttas ihan päteviltä vaihtoehdoilta, kokemuksia/suosituksia näistä ja muista otetaan vastaan.
   
 6. Pooka

  Pooka Well-Known Member

  Klim havocit hiton hyvät tuollaiseen käyttöön.. Taitaa ampuu vaan budjetista yli ronskisti.
   
 7. polaris^

  polaris^ Lynx re etec

  Itsellä ollut nuo Scott nyt kolme talvea ja toistaiseksi hyvin kestäneet. Hyvä kenkä eikä liiemmin niistä keksi haukuttavaa.
   
 8. Rautane

  Rautane Catti ja 600 xp-summit

  Tästä palopuheesta huolimatta menin tilaamaan tuommoset FXR:n Backshift Boa kengät -kokeille, kun sattui fb:ssä tarjous vastaan ja ei messuillekaan pääse tänä vuonna kenkiä katsomaan. Edelliset lensi kesällä molokkiin. Pohjat tuntuu jämeriltä ja irroitettavasta sisäkengästä plussaa, mutta empä muuten tiiä. Kauhea nitinä ja natina ja tosi molon oloiset. Ei näin jäykät välttämättä tarvisi myöskään olla, vaikka käytössä varmasti pehmenevät. Boa-systeemi vaikuttaa myös hempulilta. Onko kokemusta muilla näistä kengistä?

  Edit: Vähän alkoi kyllä tuntua, että irroitettava sisäkenkä saisi olla seuraavissa kengissä. Aika vähän sitä vaan näkyy olevan tarjolla, Toben Vivid Boa Jet:ssä näkyy olevan mutta ainakaan noissa klimin ja 509:n kengissä ei taida olla?
   
  Viimeksi muokattu: 26/10/20
 9. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Kenkiin mittään kantaa ottamatta, mitä odotit fxr:ltä jos edellisetkin oli p-jaskat? :rolleyes: Sen merkin tuotteet on kyllä hyviä jos ei tiedä paremmasta yleisesti ottaen.
   
  vetkulilm ja Rautane tykkäävät tästä.
 10. vetkulilm

  vetkulilm -21 Freeride Turbo ja -19 Iron dog 600R

  En kyllä ole kaivannut enää irrotettavaa sisäkenkää sen jälkeen kun Klimin adrenalinet ostin. En edelleenkään keksi muutaman talven jälkeen miksi ihmeessä joku ostaa muita kenkiä.. No kai sitä jokainen voi rahasa työntää mihin haluaa, vaikka sit ne Fxr...
   
  BlackJack ja Seiti tykkäävät tästä.
 11. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Juurikin näin! Boa nauhalliset on listalla ollut jos nuo antaisi pesiksi vaan eipä sille näytöstä, hajua rupeaa pikkuhiljaa kehittämään mutta kaippa se yli 5v vanhalle kelkkakengälle suodaan :)
   
  vetkulilm tykkää tästä.
 12. Apsu

  Apsu Member

  Mulla oli noi fxr Backshift, hyvä kenkä ja ihan pirun lämmin,ehkä liian lämmin:( jäykkä on tosiaa ja isot,parina talvena käytössä oli ja hyvin kesti toi boa systeemi, myin pois.. sit oli noi jetwearin method boot kengät myös, näissä on sisäkenkä, nää kans vähän jäykät ja isot myös, vähän pienemmät kuin fxr. Nämäkin myin juuri pois,, nyt ostin täks talveks noi klim klutch gtx boa kengät, saapuivat tänään sledstoresta,kokeilin näitä viime vuonna kelkkamessuilla ja tuntu tosi hyviltä ja ei läheskään niin jäykät kun noi fxr ja jetwearin kengät, ja on niin sanotusti siro kenkä. Uskon kyllä että on hyvät ja lämpimät!
   
  Pertuzi tykkää tästä.
 13. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Tuo Adrenaline on kyllä hyvä kenkä. Mutta kastuu se sekin. Kaks peräkkäistä päivää menee vielä ihan ok, mutta kolmas piktä päivä ja oha märkä. Ainaki minun käytössä. Kuivuminen ottaa pari päivää. Mutta muuten on hyvä saapas, ehkä pikkusen raskas tosin.

  Yks uutuus on tämä

  upload_2020-10-28_8-18-22.png

  Minulla oli testissä tuommoset ja tuon sisarmalli yhdellä boalla. Vaikea sanoa kestävyydestä yms mitään. Mutta yllättävän läämin kenkä ja mukava jalassa. Tod näk markkinoiden kevein kenkä. Malli on myös tosi siro.
   
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Tykkäsin myös käyttää Power bootseja, mutta helkatti kun ne ei kestä edes yhtä talvea ja halkeavat jalkapyödästä tai pohjasta päkiän kohdalta. Toinen huonopuoli on, että jos reissussa kastuvat, niin eivät kuiva enää saman viikon aikana.

  Näitä ostin itselle ja toiset pojalle ja nyt kahden talven käytön jälkeen ovat todellakin olleet hintansa väärtti. Käytän myös muuten pilkillä ja koiran kanssa lenkillä, eikä noita ole saanut rikki. Pehmeällä pohjalla hyvä pito astinlautoihin ja höyhenen kevyet. Ei ole liian paksut tai kömpelöt, mutta ei ole myöskään kertaakaan ollut varpaat jäässä.

  Nyt oli motonettiin tullut uusia niin lähti varakengät heti mukaan. Samalla jää varalle toiset huopavuoret.

  Pollen jalkakoukut on melkoiset nilkan tappajat paksukärkisellä kengällä ja näissä on sen verran ohut kärki ettei tartu kiinni, jos sattuu kelkka pyörähtämään. Minkäänlaista tukea jalalle noista ei muuten kyllä tarvi odottaa, jos sattuu kipeästi käymään.
   
 15. Murre

  Murre BD 850 + GLX 5900+SnoSport125

  Jatkuvassa käytössä oltava kengän sisälle laitettava kuivain , muutoin kyllä kostea pitemmän päälle, laskettelupuolelta ainakin löytyy.
   
 16. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  Kyllä nuo sisäkengättömät kengät mahtaa olla "kuoleman hajuiset" ja hommeessa kauen jälkeen jos ei kengän kuivaimia käytä tai sitte kuivattaa justiinsa hittaasti jossaki pimeässä nurkassa.
   
 17. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro [email protected] 146" -04

  Eipä nuo Klimit ainakaan vielä o karvaa ruvenneet kasvamaan ja haisevatkin vähemmän kuin sukat kahen päivän jälkeen. Kolme talveako noilla lie jo ajettu (viime vuonna toki vain 5-6 päivää).
   
 18. Petr

  Petr Rene BCX 600

  Mun mielestä sisäkengälliset kengät on ehdottomat kelkkakäytössä. Muutoin mökkipaikoissa reissuilla ei oo saatu kenkiä kuiviksi.
   
  Rautane, Pertuzi ja Vilbur tykkäävät tästä.
 19. jp10

  jp10 Well-Known Member

  Kamik Oslo
   
 20. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Joo mulla kuivain aina käytössä, ajattelin ostaa ne kannettvat mallit vielä tälle kaudelle reissuun, ovat tehokkaammatkin vissiin kuin tuo seinämalli, mulla Klimin kengistä se kaikkein lämpimin malli ja voin sanoa että hieneritys on aivan kauheaa...
  30tkm nyt nykyisillä menty ja onhan nuissa 8h päivän jälkeen semmoinen omistajan tuoksu jo.
   

Suosittele tätä sivua