Syöte

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 27/2/10.

 1. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Joka hemmetin kelkkakerhokin tekee ite lanan tammparin tms. perään et saahaan suht. asiallista jälkee baanalle. Syöte on kuitenki matkailukeskus ja Suomen eteläisin tunturi. Ihme homma että vuodesta toiseen kehdataan hassata rahat p.skaan.. eli vetää moneen kertaan pelkällä tampparilla uraa ja lopputulos on lähes sama ku ei ois vejetty ollenkaa..
   
  Viimeksi muokattu: 5/2/17
 2. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  :D:D
  Onko täällä kelkkakerho? Hallituksen urat.
   
 3. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Onhan Taivalkosken kerho ihan aktiivinen ainakin Facebookissa. Ja luulis että Syötteellä riittää kelkkaturistia, potentiaalia varmaan olis paljon jos jaksettais panostaa.
   
 4. Rman

  Rman Member

  Joo kyllä tuntuu että meni taas tämänvuotinen 50€ metsähallituksen uralupa maksu moppen perseeseen. Syötteellä ei vielä sentään kasva miehen mittasta pajua reitillä niinku joissakin paikoissa metsähallituksen urilla. Alkutalvesta kelkkapoliisin kanssa porisin ja kehotti ostamaan uraluvan, menee kuulemma hyvään tarkoitukseen. Nyt kun tuo hintaki pomppas noissa luvissa, niin olis luullu jotain parannusta tapahtuvan, vaan ei, valtion pohjattomaan kassaan ja byrokratian rattaisiin katoaa nuotkin eurot.
   
 5. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Onhan nuilla hommia ku purkavat tulistelupaikkoja meidän iloksemme saatara:mad:
   
 6. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Minä en liity tuohon kerhoon missää määrin enkä tiiä mite se muualla menee, mutta täällä kaikki urat on metsähallituksen, nii miksi kerhon pitäis omilla rahoilla huoltaa niitä reittejä ku kuitenki hallitus veloittaa uraluvasta 50e?
   
 7. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Kuka täällä on huudellu kerhoa hoitaan Syötteen reittejä?

  Laitoin esimerkin et joka pieni kerhokin hitsaa lanan tampparin tai kelkan perään. Mutta ISO rinnekeskus (kaksikin kappaletta) ja Pudasjärven kaupunki sekä metsähallitus useiden yrittäjien kanssa ei saa sitä saakelin lanaa tehtyä tai hommattua!

  Joka ikinen vuosi samaa paskaa pukataan reitille.. tampparin jälestä jo hyppyrillä ja siitä ku 100 turistia vetää kelkalla päivän niin jo on reitti taas niinku ei ois ikinä ees tasoiteltu! Samalla rahalla vetäs sitää lanaa perässä ku semmonen siihen perään vaadittais (tilaajan puolelta) ja riittäs puolet vähempi tasoituskertojaki ku ois heti talven eka vedosta tasainen! Talven mittaan pelkällä tampparilla ajelu enään paljo hyödytä ku on niin kivikovaa pattia joka puolella että ei tamppari enään pure.. Käsittämätöntä kelkkakansan aliarviointia koko touhu!
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Kelkaton.

  Olihan tuo syötteen alue melko patilla kun käytiin 160km ajaan. Ei se ihme ole jos ei reitillä pystytä. Oulu-pudasjärvi alueelta pitää vissiin ajella jonnekki savukoskelle jos haluaa hyvää reittiä ajaa? Silloin sama mennä jo Ruotsiin.
   
 9. Arsi

  Arsi IG: artsimichael

  Mites reitit viikonlopun ajoja ajatellen? Kannattaako tulla?
   
 10. Arsi

  Arsi IG: artsimichael

  Syöteympyrä ja Pudasjärvi-Syöte (kuvassa) ovat ainaki ihan vasta lanatut!
   

  Lisätyt liitteet:

 11. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Posio-Suomu-Salla-Kemijärvi-alue on yleensä tainnu olla ihan voittajan valinta. Ei ole ollu valittamista ne muutamat kerrat kun on tullut ajeltua, Posio-Syöte väli nyt on melkoista luomupattia keväällä mutta hiljattain oli ainakin alkupää varsin hyvänä ja uraa oli jo tässä vaiheessa kautta levitetty ansiokkaasti.

  Tuskin esim. Taivalkosken ja Kuusamon eteläpuolen uratkaan mitään huonoja on? Verkosto näyttäis suhteellisen tiheältä, mutta en ole koskaan kerennyt ajamaan siellä päin. Tuolla päin puutteena näkyy olevan majoitus, koko kevät on jo varattu niissä paikoissa mitä löytyy esim. booking.comista.
   
 12. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Oliko ihan lanalla vejetty? Vai pelkällä tampparilla?
   
 13. BigDaadyJ

  BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

  Kylläpä on taas ollu jollakin porukalla mukava viikonloppu Freeride hommissa.
  Olivat löytäneet hienot mestat romevaarasta ja iso-syötteen tunturi rinteestä. ollu varmasti mukavaa ja Syöte Wintter MBT 2017 talvikisa reitti hienosti pilattu :)
  Ei ollu montaa neliömetriä ajamatonta metsää kummassakaan. :)
  On kyllä hyvä että muille matkailijoille ei paljo jää talvimaisemaa ihailtavaksi ja tympiä kun pyörivät tässä 5km säteellä keskuksesta ja lähes parhaat ajo mestat... saisivat muut talvi matkailijat mennä vaikka helsinkkiin että ei pilais hyviä freeride alueita valittamiselta.
  Tuolla kansallispuistossa ois vielä nokko ajamatonta! käykkäähän rälläämässä. Saadaan mainetta ja kunniaa lisää.

  Ei mulla muuta.
   
  tero_lynx, Lumisiipi, pezq^ ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 14. BigDaadyJ

  BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

  Tuola taitaa poolin sivuilla olla joku tilinumero johon voit laittaa muutaman tonnin. sillä vois saada 2 tai 3 hoito kertaa.
  20000e ei kovin montaa lanakierrosta tehdä. Ja kyllä alkaa olemaan kelkkailijoiden haitat jo isommat kun saatu hyöty joten itse suosittelisin jo reittien lakkauttamista. saa ottaa palkollisen herneitä nenään.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 15. jämy78

  jämy78 Well-Known Member

  Ehkä ei Savukoskelle asti tarvi mennä. Ranuan puolella viralliset reitit ja hoito tampparilla muutaman kerran kaudessa. Olisko jotain 250 km virallista reittiä kunnan alueella. Mutta Syöte loistavaa maisemaa. Metsähallitus ei taida kovin panostaa urastoon, joten Pudasjärven tulisi kehittää aluetta. Mutta jos muutama aasi pilaa kaikkien harrastajien maineen ajamalla miten sattuu, niin voi toki olla luontomatkailulle parempi kuin kelkkailijat poistuvat. Toki ongelma on nyt nämä suositut umpivehkeet joille ei enää reitti kelpaa ja ajohaluja on umpiselle. Harvalla on kuitenkaan omia metsiä missä ajella. Toki Suomessakin voitaisiin osoittaa jonnekkin avotuntureille lailliset paikat ajeluun.
   
 16. Juha88

  Juha88 8000 RR

  Juu.. viisainta kantaa eurot johonki ihan muualle:p Ja ihan samaa mieltä kyllä!

  Ihan turha edes yrittää pitää reittejä kunnossa jos siihen ei taidot ja resurssit riitä. Paskat reitit näyttää vaan johtavan valitettavaan reittien ulkopuoliseen ajeluun ja törmäilyyn muiden matkailuryhmien kanssa.. Laittakaa kesällä kaivurit hommiin ja vetäkää reitille kanavaa poikittain niin loppuu se turha rälläily.
   
  Viimeksi muokattu: 12/2/17
 17. pezq^

  pezq^ R-M & foxi

  Kysele @Lumisiipi majoitus hotelli Herkko tai asunto hotelli ruska tai Saijan lomat. Luulis löytyvän majaa
   
 18. Lumisiipi

  Lumisiipi Lynx Boondocker 3900

  Ongelma mahtaa vaan olla siinä että siirtyvät muualle rellestämään.

  Niin miksei Metsähallitus osoita luvallisia alueita eri puolilla Suomea. Vaikka joku erillinen umpisen maksu vielä päälle niin saa valtio vähän lisää ropoja eikä viedä yksityisiltä leipää jotka samaa palvelua tarjoaa. Poliitikot vois noita sit sumplia aina omaan kotipitäjään että kaverin majoitusfirma saa uusia asiakkaita :) Onko tuossa nyt sitten sellaisia ongelmia että jos joku ajaa niitä valtion taimia lyttyyn, niin puolustellaan että oli luvallisella alueella. Onhan se niin että mitä nätimmin osattais ajella niin sitä enemmän olis niitä vapauksia pitkällä tähtäimellä.
   
 19. Arsi

  Arsi IG: artsimichael

  Oli varmaan hiukan lauhemmalla tasoteltu tai vedetty lanalla, kun tuntui 44mm maton / 800etecin allakin ihan pitävältä ja kestävältä tuo Syöte-Pudis väli. Ja pysyi hyvänä koko matkan eikä kaivattanu päivän mittaa patteja esille. Päälle oli tullu kuitenki vähän uutta lunta. Ainakin nyt viikonloppuna oli hyvä sahata tuota väliä.

  Ja syöteympyrä ollut nyt parilla kertaa kolmen viikon sisään mukavan ajettavassa kunnossa.

  Polliisitkin oli puhalluttelemassa lauantaina ja sanoivat valvovansa näitä kansallispuiston Burantteja.

  Ei viime talvena osunut tuuri syötteen reittien kanssa tällä tavalla kohdilleen kuin viimeisen 3vkon aikana, nyt ihan mielellään köyhtynyt sen kausiluvan ku saa ajaa hyviä baanoja.
   
 20. jiilpee

  jiilpee Member

  Tänään oli hyvä päästellä syöte-pudasjärvi-syöte- reittiä. sopivasti oli baana jäätynyt. Tunsin ainakin tänään saavani uraluvalle vastinetta. 130 km ja yksi vastaantullut kelkkailija, joten ei voi moittia päivän taivalta ylikansoitetuksi.
   

Suosittele tätä sivua