Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

 1. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Omat havainnot alkavat olla jo vähän vanhoja, mutta viime Lauantaina Rautavaara-Tahko väli oli omaan makuun todella hyvässä kunnossa.
  Ei liian tasaista, mutta ei kuitenkaan mitään isoa patikkoa. Jaksoi hyvin pudotella ilman välipysähdyksiä, mutta kylmäkään ei tullut.

  Noin yleisellä tasolla viimeisen parin talven ajalta voisin sanoa että mitä lähemmäs Rautavaaraa ja Ylä-Luostaa mennään, sen tasaisempaa reitti on.
   
  Harzankorjaamo ja Nipademu tykkäävät tästä.
 2. Optimi

  Optimi Member

  Tiistaina ajoin tahko-rautavaara-metsäkartano-ylä-luosta-tahko. Syväriltä rautavaaran rajalle pikku pattia ja siitä eteen päin melkein moottoritietä. Tiistaina ajo tamppari ainakin rautavaaralta metsäkartanolle päin. Tahkon ympyrällä oli vähän enemmän pattia mutta ei kovin pahaa sekään.
   
 3. Zakarias

  Zakarias Member

  Jos lähestyy Tahkon reittejä Siilinjärven suunnasta kelkka kärryssä, missä hyviä alueita puotella kelkka alas? Ja minne suunnille parasta suunnata kelkalla tällä hetkellä?
   
 4. kop-O-nen

  kop-O-nen 2004 440 Pro-XR 700Mod / 2021 Xterrain 900 Turbo

  Itse jättäisin kärryn Man-Oilin pihaan Pajulahteen ja suuntaisin siitä kohti Tahkoa.
  Jos haluaa ns. perille asti kärryllä, niin heti Varpaisjärven tieltä Tahkolle käännyttäessä on oikealla hyvä levike, jonka kohdalla myös reitti menee.
  Siinä on yleensä ollut hyvin tilaa kärrylle ja vetoautolle.

  https://goo.gl/maps/R1FWMFTXEr72raig8
   
 5. Jmt87

  Jmt87 Member

  Tervehdys! Tarkoitus tulla ensi viikolla ensimmäistä kertaa Tahkolle kelkkailemaan. Mökki on suht lähellä vesistöä, ja mökin pihasta pääsee suoraan järvenjäälle Ruokosalmen kohdalta. Reitti ei ihan tuosta näytä menevän, onko tietoa kyseisen salmen virtauksista/jäätilanteesta (paikallistietämys 0) ja pääseekö sen kautta ajamaan jäällä kulkevalle reitille?
   

  Lisätyt liitteet:

 6. hemuli

  hemuli Well-Known Member

  Nou proplem. Ura meni ennen salmea pitkin ja siitä menee jäätiekin yli.
   
  Jmt87 tykkää tästä.
 7. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  UPEETA TOIMINTAA..lainaus savonsanomista
  upload_2023-3-17_10-17-8.png
   
 8. Hansikas

  Hansikas Member

  Kyllä pitää olla järjenjuoksussa vikaa. Siellä on aidat/lippusiimaa vedetty reitin reunoille, ettei siitä kukaan poistu. Vittu läpi niistä vaan ajettu ja siellä oli saatana hankisirkkeleillä kaivettu golfkentän greenit niin, että nurmi oli lentänyt. Huhujen mukaan nyt se loppuu. Haluan sen taikurin nähdä, joka korvaavan reitin sille pätkälle siitä suojellun harjualueen poikki neuvottelee. Voi kun olisi sattunut just sillon ajamaan siitä… Nyt jos koskaan olisi hyvä hetki tulla nöyrimmän anteeksipyynnön kanssa paikan päälle, ettei tästä kaikki kärsi.
   
 9. frozen

  frozen Tää on se tuttu pätkä.... -13 600RE

  Ite en taas ihmettele yhtään, kun vähänkään ympärilleen kahtelee, miten, varsinkin nuorison, yleinen käyttäytyminen on muuttunut. Pitkinpoikin kyliä/kaupunkeja vedetään pitkää luisua kahtasataa kun tiktokkeja kuvataan, mitä paikkoja ei saada rikottua ne poltetaan, tahallaan härnätään paskalakkeja/ajetaan karkuun ja porukan kuningas on se kuka kuolee.
  Voi olla että tällä asenteella kun kelkan selkään nousee, tietysti parempi vielä jos ei oman (iskän, kaverin tai vuokra), niin äkkiä on otsikoihin pääsy taattu!
  Enkä sano että itekkään olisin mikään terävin kynä penaalin ollu/tulee olemaan, mut jotain rajaa pitäny; muitten omaisuuden tuhoamisessa tai riskissä että tappaa muita ku ihtesä (tulee nykyään pulkanki päällä sokeisiin mutkiin himmattua, jos joku kiireisempi tulee vastaan).
  Oottelen vaan lakipykälää, että napapiirin eteläpuolella kelkkailu kielletään...
   
  Nipademu, Mika_R ja Vesukka tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua