Vaala-Rokua ja Vaalan seutu yleensä

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä karra, 4/12/07.

 1. tommi

  tommi Lynx x-trim re 800 -17

  Nuo rokuan reitit menee vissiin pääsääntösesti valtion mailla? Ei voi ku ihmetellä miten sama meno jatkuu vuodesta toiseen...joka ikinen hakkuu aukko (osin taimikko) rintuus on rälläty täyteen kelkan jälkiä :D Jos ois osakaan reitistä yksityisen mailla, niin ois menny poikki jo monta kertaa. Mutta joo olipa makiaa pätkää rokua-vaalan suunnan linja välillä, ku oli tuiskuttanu täysin umpeen reitin paikotellen. Siinä tuli sitten treenattua ja sahattua eestakasin ja ajettua ittensä läkähyksiin...aivan huippu pätkää, vaikka osin meni jossain vaiheessa aurattua metsätietä.
   
 2. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Ei voi kehua Vaalan loppupäätä kajaanin suunnasta muualla kuin linjoilla ja nekin vähän niin ja näin ojien suhteen... Mieluummin ajaa puolen metrin pahkaa kuin tuommosta hakkuutusta että paikat tippuu hampaista
   
 3. Tvaltra

  Tvaltra Well-Known Member

  Vaalasta vähäsen rokualle päin löyty keltamusta snopro merkkinen käsisuoja. Nostin sen rokua-opastekyltin päälle. Siihe soramontulla olevaan.
   
 4. tommi

  tommi Lynx x-trim re 800 -17

  En nyt käyny tosiaan rokualta etes junaradan varressa asti...aivan siinä rokuan harjujen seuvussa ajoin ees takasi. Pattia siinä ei ollut vielä oikeen minkäänlaista, mutta mukavaa mutka pätkää ja nousuja/laskuja + semmonen 80cm tosiaan tuiskuttanu lunta joihinki kohtiin, ja jonnekki ei ollu tarttunu yhtään.
   
  Viimeksi muokattu: 23/3/18
  Hemikoo tykkää tästä.
 5. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  o_O:eek:o_O:eek: Täh? Vuolijoen suunnastako? Viime sunnuntaina oli vielä niin priimaa...
   
 6. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Pikkutärryytystä ja olihan se kelkan mentävä reikäkin siinä männikössä :D
   
 7. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  Se männikkö on aina "nimismiehen kiharalla"
   
 8. Tvaltra

  Tvaltra Well-Known Member

  Joo tälle talvea ei oo monesti tasoteltu sitä. Viime talvena taisivat 6kertaa vetää semmosella ritilällä sen. Oli sillon kohtuu hyvä.
   
 9. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Pahin pikkumöykky tais olla siinä voimalan ympäristössä, kiva keli kyllä oli kun pystyi möhkölläkin ojia oikomaan sivusta tasaiseksi ,sataneen lumimäärän näkee Kajaani topiikista, enpä muista ikinä tuollaista olleen ilman tuiskuja, parit kunnon tuulilipat sai pamautella siellä täällä.
   
 10. Ironic32

  Ironic32 Lynx Rave RE 800R -16

  Mikähän lienee tilanne nykyään? Pääseekö Painuanlahden puolelta Säräisniemen läpi reittiä pitkin Ruununhelmeen? Vaalan reittikartan tuoreessa printtiversiossa näkyis reitti olevan, mutta mistään nettikartasta sitä ei näy. Kävin autolla tuolla pyörimässä, niin kyllä siellä jätkänristejä (vanhoja) näkyi jossain Oulujärven majatalon kohdalla ja Ruununhelmen puolellakin, mutta meneekö siellä vielä oikeasti reitti, josta pääsee / saa ajaa?
   
 11. Tvaltra

  Tvaltra Well-Known Member

  Kyllä siellä reitti mennee.
   
 12. JnnU

  JnnU Member

  Jep. Siitä Painuanlahden rannassa olevalta kodalta menee reitti ruununhelmen pihaan asti
   
 13. lucas07

  lucas07 Well-Known Member

  Minkä laiset kelit vaalan suunnalla
   
 14. IMu

  IMu Member

  Ei ole häävisti lunta reitillä. Kävin muutaman kilometrin Otermajärveltä Puolangan suuntaan, mutta ei siellä oikein kunnolla ajamaan pysty.

  Jäällä pahimmat poltot pääsee ajeleen.

  IMG_20181228_112749.jpg IMG_20181227_134546.jpg
   
 15. lucas07

  lucas07 Well-Known Member

  Kiitos tiedosta
   
 16. karra

  karra Well-Known Member

  No nyt olis kolisteltu Kongasmäki-Vaala ja takaisin.
  Viime kerrasta taitaa olla likemmäs kymmenen vuotta ja tekis mieli sanoa, että eipä ole mikään muuttunut.
  Ompa siltikin.
  Vesakot on kasvaneet lähes umpeen paikka paikoin, muutama uus oja ilman siltaa, entiset sillat pääosin hajonneet, merkit hävinneet ja vielä sähkölinjan levennyksen yhteydessä poljettu mettäkoneella uria ristiin rastiin, joihin meinaa hojeltua vähän väliä kyljelleen.
  Asiaa ei helpota yhtään, että entiset kivet ja kannot ovat pysyneet paikoillaan.
  Tämä koskee siis Vaalan puolta ja lähinnä sähkölinjan Jaalanka-Kankari väliä.
  Loppumatkan oikaisin suosiolla Laajanlammen kautta ABC:lle.
  Lunta olisi nyt jo ihan hyvin ajaa asti ja kokoajan sataa lisää.
  Pitänee tehdä kanslaisaloite, että saataisiin tehtyä edes kerran nuo pohjat kuntoon kaivinkoneella. Kivet ja kannot kun ei ihan heti kasva sinne takaisin.
  Voisi olla jopa paikallaan alkaa linjaamaan reitti kokonaan ihan jostain muualta.
  Onneksi on paikallistuntemusta ja seikkailumieltä, että selvisi tuostakin reissusta kotiin, eikä kelkkakaan saanut pahempaa damagea.
  Hyvää uutta vuotta vaan kaikille!
   
  Nipademu ja Jukkis tykkäävät tästä.
 17.  
 18. KAMORE-hankkeen rahoitushakemus kait vetämässä. Kaikki Kainuun kunnat+Vaala sitoutuneet hankkeeseen!
   
 19. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Oliko se tämä hanke joka taisi mennä pytystä alas kun ei ollut vetäjiä?
   
 20. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Ei oo mennyt mistään alas. Hankehakemus jätettiin alunperin syksyllä ja sitten rahoittaja halusi siihen päivityksiä ja lisäyksiä. Kunnat on mielestäni täydennykset aikalailla tehneet ja täydennetty hakemus jätetään tammi-helmikuussa.
  Eihän se rahoitus edelleenkään 100% varma ole, mutta yleensä kun rahoittaja pyytää täydennyksiä hakemukseen niin voi olla ainakin jo toivekkaalla mielellä. Peukut ylös ja toivotaan parasta. Tämä hanke on toteutuessaan erittäin merkittävä parannus Kainuun urastojen ja reitistöjen suhteen ja mahdollistaa kelkkamatkailun kehittämisen kainuun kelkkaurastolla.

  Vaalan osalta en osaa sanoa tämän hetken tilannetta. Pohjois-Pohjanmaahan kuuluminen ainakin välillä oli hankkeen kannalta vähän ongelmallista, mutta tuo ongelma ollut työn alla.
  jatkoaikataulu on semmoinen, että tuon jatkohakemuksen läpimeno ratkeaa kevään aikana. Jos menee läpi niin hanke kestää pari vuotta ja kuokka isketään ensimmäisissä kohteissa maahan käsitykseni mukaan kesällä 2019.
   
  Viimeksi muokattu: 1/1/19
  Arwid Käkivaara ja Sirveli tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua