Vapaan kelkkailun alue Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien rajalle

Keskustelun 'Uutisia - Kuvia - Videoita - Juttuja' on aloittanut käyttäjä Jani Sipola, 17/12/21.

 1. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  [​IMG]
  Vapaan kelkkailun alue Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien rajalle

  Tiedote. Julkaistu: 17.12.2021, 10:41
  Metsähallitus

  Metsähallitus on tehnyt sopimukset Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien kanssa vapaan kelkkailun alueen perustamisesta Emäjoen varteen kuntien rajalle. Pitkään odotettu ja suunniteltu hanke toteutuu tämän talven aikana. Sopimusneuvotteluissa on kuultu sidosryhmiä. Tavoitteena on, että alue saadaan käyttöön tammikuussa.

  Suomussalmen kunta ja Suomussalmen Kelkkailijat ry tekivät vapaan kelkkailun alueesta esityksen Metsähallitukselle. Alueesta ja alueen rajauksista on käyty yhdessä neuvottelut Metsähallituksen ja Hyrynsalmen kunnan kanssa joulukuun alkupuolella. Alueiden kaksivuotinen käyttöoikeussopimus allekirjoitettiin perjantaina 10.12.2021.

  ”Kelkkailualue on keskimäärin kuusi kilometriä pitkä ja kaksi kilometriä leveä ja se on kooltaan 1340 hehtaaria. Alue sijaitsee Hallan itäpuolella ja se rajautuu moottorikelkkauraan, teihin ja Suomussalmen puolella lähelle Emäjokea. Rantaan asti sitä ei tulla turvallisuussyistä ulottamaan.”, kertoo tiimiesimies Ulla Lehtonen Metsähallituksesta.

  ”Alueen tarkka rajaus ja säännöt julkaistaan ennen käyttöönottoa Suomussalmen ja Hyrynsalmen kuntien nettisivuilla ja Suomussalmen Kelkkailijat ry:n nettisivuilla. Käyttöönottoa varten on vielä valmisteluja tehtävänä mm. aluekartat, ohjeet käyttäjille ja turvallisuussuunnitelma. Kunnat jatkavat valmisteluja moottorikelkkayhdistyksien ja Metsähallituksen kanssa. Tavoitteena on, että alue saadaan käyttöön tammikuussa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. ”, toteaa tekninen johtaja Niina Kinnunen Suomussalmen kunnasta.

  Kunnat vastaavat alueen merkitsemisestä ja opastamisesta. Käytännöntoimenpiteitä tehdään yhdessä Suomussalmen Kelkkailijat ry:n ja Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat ry:n kanssa. Alueen käyttäjät vastaavat sääntöjen ja annettujen ohjeiden noudattamisesta. Suomussalmella Suomussalmen Kelkkailijat ry huolehtii kelkkaurien kunnossapidosta. Kunnossapitokustannuksia katetaan vapaaehtoisilla jäsenmaksuilla, kannatusmaksuilla ja kunnan avustuksella. Talkootyönä on tehty mm. kelkkauramerkkejä ja raivauksia.

  Lisätietoja:
  Metsähallitus Metsätalous Oy, tiimiesimies Ulla Lehtonen p. 040-7537372
  Metsähallitus Kiinteistökehitys, maankäyttöesimies Timo Orre p. 0400- 454190
  Suomussalmen kunta, tekninen johtaja Niina Kinnunen p. 044 777 3380
  Suomussalmen Kelkkailijat ry, pj. Tomi Holappa p. 0400 476 486
  Hyrynsalmen kunta, rakennusmestari Jouni Romppainen p. 044 710 4421
  Hyrynsalmen Moottorikelkkailijat ry, pj. Pekka Leinonen p. 0500 293 433
   
  Iletsu78, Seiti, Arwid Käkivaara ja 3 muut tykkäävät tästä.
 2. Nipademu

  Nipademu Lynx Enduro 3300 -21, XTRIM STD 600ACE 2020

Suosittele tätä sivua