Venture moottorit

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä peko, 13/1/22.

 1. peko

  peko Member

  Olen katsellut vanhempaa Venturea (2004). Löytyy 500 cm3 ja 700 cm3 koneilla. Mitäs kommentteja noista koneista? Mikä on teho ero? Onko 700:nen yhtään taloudellisempi tehoonsa nähden? 500:sta haukuttu syöpöksi...
   
 2. Pecosbil

  Pecosbil RS Vector LTX '13

  3-pyttyinen ehdottomasti (600 & 700) jo kestävyytensä (sekä äänen :cool:) takia, en edes harkitsisi sitä 500:sta. Jos nyt oikein muistan, niin 700cm3 noista myös taloudellisin...etenkin ne viimeisimmät Viper-Venturet, jotka pääsivät lehden testissäkin yllättävän pienellä kulutuksella.
   
 3. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Näin on. 600 ja 700 triplet ehdottomasti.
  500 koneessa taisi olla tiedossa oleva rakenteellinen heikkouskin alkuperäisissä männissä.
   
 4. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tutulla myynnissä tuollane Venture 700 , 44 Backcountry jatkettu 365: teen.
   
 5. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  Ja muistaakseni 600 cc triple vei jostain syystä enemmän keittoa mitä 700 cc.
   
 6. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Olikos Venturea lisäksi 500cc nestekoneellakin? 700cc Vmaxi oli aikoinaan ja 1/3 pienemmällä kulutuksella meni kuin 500cc vmax ja joskus pahalla kelillä melkein tuplat eroa, 500cc nestekoneessa oli ongelma että männänrenkaan tapoi painui männän sisään ja rengas pääsi pyörähtämään, sama kuin 500cc Evoissa ja näistä molemmat kokeneena... Mutta 1000km melkein viime ja tälle alkukaudelle ajaneena XL Venturella eli puhallinkoneella niin ihmeen pirteä laitos menemään ja kevyt ajaa, bensaa toki menee kuten puhkuissa aina.
   
 7. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Juu. Olikohan 97 ja uudemmissa 500 twin nestekone, joissa oli kai juuri tuo heikkous ( VT500B -). Olisiko nuo ajan saatossa jo kuitenkin korjattu eri männillä selvinneissä yksilöissä ???
  Aiemmassa mallissa 485 puhallinkone, joka löytyy mm. Phazerista ja kestää, jos voitelu ja puhallin pidetään kunnossa. Tosin tiedän yhden tapauksen, jossa öljypumppu jätetty ilmaamatta koneremontin jälkeen ja krak.
  Tripleissä ei varsinaisia heikkouksia ole, mutta voitelun ja jäähdytyksen sekin tarvitsee.
   
 8. hanski-58

  hanski-58 Well-Known Member

  Tuo 500: sen ongelma tuli esiin mikäli konetta ei lämmitetty ennen ajoa tyhjäkäynnillä tai matalilla kierroksilla.
   
 9. hemuli

  hemuli Well-Known Member

  No kyllähän se vakio mäntä hajosi 5tkm kohdalla vaikka aina huolella lämmitin. Kyseessä vm. 99 500 kone. Toinen sylinteri ja männät uusiksi.
  Monet laittoivat tilalle Wisecon mäntiä jotka vaativat huolellisen lämmityksen tiukempien käyntivälysten takia.
   
 10. wasted years sleds.

  wasted years sleds. Well-Known Member

  Samallalailla niitä 600 2 pyttysiä venturen koneita hajosi, männänrenkaitten urat kasvoi pakopuolelta ja männänrenkaat rupesi värisemään isossa pakoaukossa. Männänrenkaitten lukkotappi painui mäntään ja mänänrenkaanpäät pyörähti aukkojen kohdalle tai jos ei katkenneet jo siinä vaiheessa kun rupeavat liiansuurissa männänrenkaanurissa värisemään. käyntiäänestä et kuule vaikka ne männänrenkaanurat männän pakopuolella kuluneet suuremmiksi. Muutamasta reilu 5 tonnia ajetusta käyntikuntoisesta olen pakosarjan irroittanut ja peilillä ja lampulla katsonut männät ja päättänyt että purkuun ennen kuin leviää,näin muutamasta säästytty pyttyremontilta. Nämä mäntäviat siis 2 pyttyisissä nestejäähdytteisissä 500 ja 600, 2pyttyisissä myös vesipumppu toimii hihnalla,tripleissä ja föönikoneisessa ei tätä männänrengasongelmaa ole. Toki särkyy ne nekin jos kilsoja paljon ja fööneistä kannattaa tarkistaa puhaltimenhihna,rupeli ja rupelinakselin laakerit.
   
  Hemikoo tykkää tästä.
 11. Zombie

  Zombie Raskassointinen flyygeli

  Mulla leikkasi 500 fööniventure ammoin takuuaikana, kun flektipuolella jokin petti. Siipiä oli irti ja ties mitä. Ei hajuakaan, mikä oli syytä ja mikä seurausta huolto/takuu pelas. Mutta se olikin ainut murhe ja mukava yleiskelkka kaiken kaikkiaan. Soppa maistui, kuten todettu, mutta rahallahan siitäkin selviää. 600 tripla pelasi ku enkeli ja ne äänet
   
 12. Hemikoo

  Hemikoo Sidewinder xtx se 137"

  Punakantisen ääntä ei voita kuin nelosmaxin ulina.
   
  wasted years sleds., Jones81 ja Zombie tykkäävät tästä.
 13. jaskap

  jaskap Iso vehje jalkain välissä jo vuodesta seitenkaks

  Kyllä se sinikantinenkin hyvältä kuulostaa, nelipyttyisestä nelarista puhumattakaan, ei löydy toki Venturesta.
  Ja twinikin kuulostaa hyvältä, eikä sinkulakaan paha ole :) Kaikissa on omanlaisensa äänimaailma.
   
  Zombie tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua