Vesiskootterit

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä Bearcat-97, 22/5/08.

 1. lapiska

  lapiska Vipermcx/zr 6000rr/lyne 650/yamaha 200cc

  Miten toi sparkin3 paikkanen? Voiko sillä kikkailla samanlailla kun 2 paikkasella? Tarvetta on 3 paikkaselle enemmän ku nuita lapsia siunaantunu joka vedosta
   
 2. pagi

  pagi Artic cat hardcore 153" -18

  Itsellä kokemukset vain 2 upistA. Uskon silti että 3 up spark on "ääliön" pyörityksessä ja yleiskikkailussa yhtä hauska kuin 2 up. 3 up on varmasti vakaampi ajaa kun on aallokkoa ehkä jopa kovassa kelissä hyppiminen voisi olla mukavampaa 3 upilla? tuo 2up tykkää isoon aaltoon ajaessa nousemaan aika pystyyn alastulossa.

  Ainoa nään että tuo 3 up ei varmasti tule keulimaan edes vts/trixx tanko muutoksella kun taas noilla päivityksillä 2uppiin tulee lisää hauskuus kerrointa keulimisen muodossa.:)
   
 3. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  3 paikkasesta käsittääkseni saa sen perän jatkon pois jos tuntuu jäykältä.
   
 4. lapiska

  lapiska Vipermcx/zr 6000rr/lyne 650/yamaha 200cc

  Kiitän edellisistä vastauksista. Aika amatööri vielä tässä jettimaailmassa.Mitä suht edullisia muutoksia jengi tehny trixeihin? Mitä kulutusrengasta suosittelette? Vähän kiihtyvyyttä ois kiva saada lisää koska sitä ei ikinä liikaa.Hauska peli näin vakionaki mut kivahan sen on tuunailla
   
 5. Fiiberi

  Fiiberi Erikoismies yrityksessä Vmax Oy ja Vmax Rentals

  Jos siihen Sparkkiin jotain tarvit, niin www.henergy.fi tai soittaen Henrylle tai minulle. ;)

  -Tapio
   
 6. Jäpälä

  Jäpälä Well-Known Member

  Softaus ja impellerin vaihto esim. Solas 12/14 niin muuttuu jo vakioon nähden aikalailla. Kulutus renkan pitäisin vakiona koska jos käyttää rosteri rengasta niin kuluva osa on silloin impelleri jos sinne sattuu vähän hiekkaa pääsemään. Vakio kulutus rengas on kuiten aikahalpa uusia vaikka useamman kerran kesässä jos vertaa impelleriin.
   
 7. Antti666

  Antti666 Polaris

  60hv Spark jetteihin Oulussa 90hv ohjelmointi.

  150e. Jos tuntuu liian kalliilta nii tinkaa.

  044 5552782
   
 8. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Niin saako sparkeihin 130hv helposti? Ja onko se sama ostaako 60hv vai 90hv mallin jos laittaa uuden ohjelman?
   
 9. pagi

  pagi Artic cat hardcore 153" -18

  Ei saa!!.
  Tässä on nyt 3 kesää eritahojen kanssa yritetty vääntää softaa 90hp sparkkeihin. Todellisuus noista softista on aivan jotain muuta kuin mitä mainostaavat.

  Vakiona tuollainen 90hp sparkki kulkee optimimi oloissa 80-83km/h. Softalla saat kulkuja -+ 1km/h sen sijaan "alavääntöä" tulee jonkunverran lisää mutta ei rahanarvoisesti.

  60hp onnistuu brp testerillä tehdä 90hp täpän aktivoimalla yleensä tämä maksaa 50€-300€ riippuen paikasta.

  Nuo kaikki mainostettavat softat 115hp 130hp jne ei todellakaan ole sitä mitä pitäisi ja niiden hankintahinta yleensää 500-700€ tällä rahalla et saa vastinetta sentillekkään päinvastoin enemmän vastinetta saat jos esim poltat nekin rahat ompahan edes hetkellinen lämpö ja kivahan sitä on myös katsella:D:D

  60hp on järestään pakittomia tai sitten manuaalipakki varusteisia. Kaikki alkuperäiset 90hp ovat varustettuna ibr sähköseillä jarrulla (tämän tunnistat siitä että molemmilla käsillä on "jarrukahva")

  Suosittelisin etsimään 90hp ibr sparkin koska tuosta sähköisestä jarrusta on uskomattoman paljon apua esim rantautuessa tai sivukiinnityksessä sekä muutenkin ajellessa.

  Jos haluat viedä tulevan sparkkeilusi seuraavalle tasolle etsi TRIXX. Itselläni on nyt moinen ja hauskuutta on paljon enemmän. muunmuassa tuolla voi keulia ja pelleillä mielinmäärin verrattuna normaaliin 90hp ibr sparkkiin (trixissä vakion trimmi/korkeus säädettävä tanko)

  Osalla tovereista on tuollainen normaali 90hp ibr johon on laitettu trixx palikat (tanko/trimmi) jälkiasennuksena mutta, trimmin liike on 30% enemmän trixissä joka tuo hauskuuskerrointa PALJON. tätä 30% lisäliikettä ei ilman ibr kauhan ohjureiden tekoa/vaihtoa saa aikaiseksi ja vaikka tekisikin uudet ohjaimet kauhalle tuollaisen jälkiasenteisen trimmin lisä liike on max 20% luokkaa ja näin ollen turbiinin suulakkeen kulma ei riitä aivan siihen että kikkailu olisi mukavaa ja vaivatonta.

  Toivottavasti sait sepostuksesta selvän ja toivotaan että siitä oli sinulle apua.

  Tuosta viimekesän ajelua pienen klipin muodossa videolla kaikki sparkit ovat trixx malleja.

   
  Pertuzi ja Fudge tykkäävät tästä.
 10. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  Kiitoksia hyvästä vastauksesta. Nyt selkeni aika hyvin mitä kannattaa laittaa jos laittaa.
  Tuo tulisi myös retkeily/kalastus käyttöön niin miten nuo toimii sellaisessa? Pitääkö olla se kolmipaikkainen malli? Minkälaisen lenkin ajaa tankillisella? Pystyykö ajeleen kastumatta?
   
  Viimeksi muokattu: 26/3/19
 11. pagi

  pagi Artic cat hardcore 153" -18

  Varmastikkin toimii kalastuksessa yms. Mutta eihän siitä veneen korvaajaksi ole.

  Karkeasti ottaenhan nuo 2up mallit on yhden aikuisen jettejä, pystyy toki ajamaan kahdestaa hyvässä kelissä mutta mukavaa se ei ole mitenkään. Itse olen joskus ajanut emäntä kyydissä aika pahassakin kelissä ja se hirvittä jopa ajajaa saatikka kyytiläisestä puhumattakaan.

  3up malli on varmasti fiksu veto jos tykkäät käyttää sparkkia enemmänkin hyödykkeenä kuin leikkikaluna se on vakaampi ja varmasti 2 aikuisen mukavampi matkata saatikka kalastella vakautensa turvin.

  Bensaahan nuo syö naurettavasti 7-9l tunnissa tankkihan noissa on muistellen jotain +20l luokkaa. Ollaan tehty monet pitkät safarit kesien mittaan noilla yleisesti noin 100km suunta ja tankkaamatta pääsee yhden suunnan.

  Kastumatta varmastikkaan ensimmäisiä ajoja et pääse kunnes totut jetin käyttäytymiseen niin sen jälkeen kastuminen on oma tahtoista. Noilla pitkillä reissuillakin kastuu vain jos joku jetti toveri tylsyyksissään kastelee turbiini suihkulla:D:D
   
  Pertuzi tykkää tästä.
 12. Jii.Pee

  Jii.Pee Axys pro rmk -18

  No eipä ole kovin paha kulutus. Ajelis inarilla pitkän lenkin. Kanootti ollut kalastusaluksena jo vuosia niin luulisi onnistuvan tuollaisestakin. Varmaan 3up olisin itelle sopivin. Niin saiko tuosta helposti lyhennettyä perän? Saako tuohon järkevästi lisäbensaa ja muuta tavaraa kiinni?
   
 13. pagi

  pagi Artic cat hardcore 153" -18

  Tuosta 3 up lyhennyksestä en osaa sanoa kai se jotenkin on mahdollista mutta ihan 15min juttu se ei ole.

  Lisäbensa kuljetus mahdollisuuksia on tullut mietittyä mutta, ainakaan mitään järkevää tapaa ei ole vielä tullut mieleen. Etulaatikkoon tosin mebee 5l kannu ja juomapullo sekä jotain muuta pientä että jos ihan retkelle lähtisi niin kai sitä voisi uhrata etuloosterista tilaa sille jos tankkaus mahdollisuus on epäselvä.

  Astinlaudoillahan kulkee vaikka minkälaista kevyttä nyssäkkää ja kai ne jotenkin järkevästi saisi jopa kiinnikkin.

  Lisävarusteitahan tuohon löytyy laidasta laitaan muistelen joskus jopa nähneeni sellaisen pussukan joka tulee penkin taakse kiinni..
   
  Jii.Pee tykkää tästä.
 14. Jmp2002

  Jmp2002 pro rmk -18

  Sen verran täytyy kehua 60hp mallia että kun siihen lyö 90hp ohjelman niin on huomattavasti tehokkaamman tuntoinen kuin ibr vehe ja jos vain tulee kesäiseen rälläämiseen ni mielestäni pakkia ei ole pakollinen, nykäsee poikittain ennen rantaa ni saa vauhtia hyvin pois ja tyhjäkäynillä lipsuttelee rantaan tai sammuksissa huilaa ni ei pääse kiviä imee turbiiniin..

  Ibr ehoton etu on että piettää jetin paikalla tyhjäkäynillä kun 60hp mallilla ei voi pysähtyä jetti käynissä.. ja joella virta vie.

  Polttoainesäiliö on 30litraa
   
 15. pagi

  pagi Artic cat hardcore 153" -18

  Tuossa on meilläkin sakissa ollu muutamia 60hp jotka on tehty 90hp. Se tuntuu tehokkaammalta tekeekö se että ibr kauha puuttuu sieltä perästä ja virtaus paranee? Mene ja tiedä mutta totta puhut kuitenkin huippunopeus 90 ibr vs 60hp lastutettu on sama 80 - 83km/h.
   
 16. Jmp2002

  Jmp2002 pro rmk -18

  Onko kukaan vaihtanu potkuria sparkkiin.. onko niistä hyötyä?
   
 17. lapiska

  lapiska Vipermcx/zr 6000rr/lyne 650/yamaha 200cc

  Vaiha vasta sitten ku vakio rikki. Ei mitää mahdotonta muutosta mutta vähän
   

Suosittele tätä sivua